Канадски премијер најавио замрзавање личних банковних рачуна демонстраната

Ови протести су најпре почели као „устанак” камионџија против новог правила по којем морају да буду вакцинисани да би прешли америчко-канадску границу

Извор: rtvbn.com

ОТАВА – Канадски премијер Џастин Трудо предузео је корак без преседана, најављујући замрзавање личних банковних рачуна демонстраната који се противе епидемиолошким мерама против корона вируса.

Трудо се позвао на Закон о ванредним ситуацијама, наводећи да ће опсег ових мера бити „временски ограничен”, „разуман и пропорционалан” и да неће бити распоређена војска, преноси Би- Би- Си.

У складу са новим мерама, банке ће, без потребе за судским налогом, моћи да замрзну личне рачуне било кога ко је повезан са протестима.

„Овде се ради о заштити Канађана и заштити радних места људи”, изјавио је Трудо, преноси Танјуг.

Никола Варагић: Чудо у Канади

Заменица премијера Кристија Фриленд је изјавила да ће банке моћи да замрзну личне рачуне свакога ко је повезан са протестима без потребе за судским налогом, а такође је најавила да се проширују овлашћења закона о „финансирању тероризма” како би се покриле криптовалуте и платформе за краудфандинг.

„Све је у праћењу новца”, истакла је она, говорећи након што су хакери објавили детаље о 93.000 донација за камионџије на платформи за прикупљање средстава „GiveSendGo” у укупном износу од 8,4 милиона долара.

У главном граду Канаде је и даље више стотина демонстраната. Канадска полиција је, након једнонедељне блокаде, уклонила преостале демонстранте са моста „Амбасадор” у канадском граду Виндзору, који је кључни гранични прелаз и главна траса за трговину између Канаде и Америке.

Ови протести су најпре почели као „устанак” камионџија против новог правила по којем морају да буду вакцинисани да би прешли америчко-канадску границу, да би врло брзо прерасли у свеопште демонстрације против ковид ограничења.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. И онда… блејеће стадо ће савити грбину и рећи да оно поштују демократски изабрану власт. И олизати све што су попљували.

    1
    4

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading