Тулси Габард: Бајден жели да Русија упадне у Украјину како би оправдао драконске санкције према Русима

Бајден би веома лако могао да избегне рат тако што ће гарантовати Русији да Украјина никада неће постати НАТО чланица, али да то намерно неће, рекла бивша америчка конгресменка из Демократске странке

Владимир Путин, Тулси Габард и Џо Бајден (Илустрација: Профимедиа/Fox News/Снимак екрана)

Бивша америчка конгресменка и ратни ветеран Тулси Габард изнела је шокантне оптужбе против свог председника и НАТО савезница у интервјуу за “Фокс Њуз”.

Демократкиња Тулси Габард рекла је у интервјуу за “Фокс Њуз” да председник САД Џо Бајден и његова администрација желе да Русија упадне у Украјину како би оправдали “драконске” санкције према Русима. Она је такође истакла да би Бајден веома лако могао да избегне рат тако што ће гарантовати Русији да Украјина никада неће постати НАТО чланица, али да то намерно неће.

У петак је САД упозорио све да се спреме инвазија Русије у Украјину и чак рекли да је вероватно да ће се догодити 16. фебруара, што је изазвало масовну панику. Њихове дипломате и војни инструктори су повучени из Украјине, а и многе друге државе су позвале своје грађане да напусте ову земљу, иако Русија и даље негира да има планова да нападне. Након данашњег телефонског разговора Бајдена и Владимира Путина, из Москве су рекли да је Запад намерно изазвао хистерију.

Када су Габардову питали шта мисли о кризи у Украјини, рекла је: “Пре свега, председник Бајден би могао да оконча ову кризу и спречи рат са Русијом тако што би урадио нешто веома једноставно – гарантовао да Украјина неће постати НАТО чланица јер ако постане, то ће поставити САД и НАТО трупе право испред Русије, што, као што је Путин објаснио, би угрозило безбедносне интересе њихове државе”, рекла је она и додала:

“Реалност је да је веома, веома тешко да ће Украјина икада постати НАТО чланица. С тим у вези, право питање је – зашто председник Бајден и НАТО лидери заправо то и не кажу? По мени, све се своди на један закључак, а то је да заправо желе да Русија нападне Украјину”, рекла је америчка политичарка.

Тулси Габард је потом објаснила који су потенцијални разлози за овако нешто и шта САД и НАТО добијају из оваквог сукоба.

“Под један, то даје Бајденовој администрацији јасан изговор да наметну драконске санкције, што је заправо модеран израз за опсаду Русије и руског народа. А, под број два, поставиће се темељи за нови Хладни рат. Војна индустрија је та која ће највише овде профитирати, а они очигледно контролишу Бајденову администрацију. Ратни хушкачи с обе стране у Вашингтону дижу ове тензије. Уколико доведу до тога да Русија нападне Украјину, онда то, као што сам већ рекла, ствара нови Хладни рат”, истакла је Габард и додала да би америчка војна индустрија у овој кризи зарадила “много више новца него док су се борили са Ал Каидом”.

Опрема: Стање ствари

(Мондо, 12. 2. 2022)

Русија ће се суочити са страшним санкцијама ако нападне Украјину

Говорећи о природи потенцијалне руске инвазије, Шоле је рекао: „У ком год облику да буде, уколико буде онолико велик колико се бојимо да ће бити, околности ће бити прилично опасне за Украјину”

Вашингтон (Фото: Милош Д. Миљковић)

ВАШИНГТОН – Сједињене Америчке Државе упозоравају Русију да ће се суочити са страшним санкцијама и већим јачањем НАТО снага, ако нападне Украјину.

Специјални саветник америчког државног секретара Дерек Шоле појаснио је шта је председник Џозеф Бајден мислио под „брзим и тешким трошковима” са којима ће се суочити Русија уколико нападне Украјину.

Шоле је за Би-Би-Си рекао да САД може да одговори на два главна начина, који подразумевају санкције које ће их, како је навео, осакатити у економском смислу и које ће донети Русији економске потешкоће.

Други начин подразумева ојачавање војних капацитета на источним границама НАТО, што ће, како је навео Шоле, дипломатски изоловати и уназадити стратешки и војно Русију, пренео је Танјуг.

Говорећи о природи потенцијалне руске инвазије, Шоле је рекао:

„У ком год облику да буде (ваздушни удари, упад на копно, итд.), уколико буде онолико велик колико се бојимо да ће бити, околности ће бити прилично опасне за Украјину”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading