Новак Ђоковић може на турнир у Монте Карлу „ако буде испуњавао услове”

Разговарали смо са свим играчима. Сви су вакцинисани осим њега. Не можемо да се ставимо на Ђоковићево место и сазнамо шта жели да ради, рекао директор турнира у Монте Карлу Жељко Франуловић

Новак Ђоковић (Фото: АП фото/Дарко Бандић)

МОНТЕ КАРЛО – Директор турнира у Монте Карлу Жељко Франуловић рекао је данас да ће српски тенисер Новак Ђоковић бити добродошао на турнир ако буде испуњавао услове које је прописала француска влада у вези са заштитом од корона вируса.

Мастерс у Монте Карлу одржаће се од 9. до 17. априла.

„Ако желите да уђете у Француску, прво правило је да будете вакцинисани. АТП протокол нуди и да се месец дана пре почетка такмичења обезбеди уверење о контаминацији корона вирусом. Колико знам, Ђоковић тренутно није вакцинисан. Ако буде испуњавао услове, дочекаћемо га раширених руку”, рекао је Франуловић.

„Разговарали смо са свим играчима. Сви су вакцинисани осим њега. Не можемо да се ставимо на његово место и сазнамо шта жели да ради. Његово учешће на турниру зависиће само од њега”, додао је Франуловић, пренела је Бета.

Џејмс Макферсон: Мрзимо Новака јер је имао храбрости да учини што ми нисмо – да очува лични интегритет

Он је рекао да би „волео да може да каже да ће Ђоковић 100 одсто бити на турниру”.

„Али, то је његова одлука. Лако је рећи да је турнир јачи од једног играча. Али, ми бисмо волели да Новак буде овде”, навео је.

Франуловић је додао да организатори очекују учешће 10 најбољих светских играча, осим Роџера Федерера који је и даље повређен и да, осим ако се не догоди чудо, на њега не може да се рачуна.

Пријаве за учешће на турниру у Монте Карлу биће завршене до 14. марта, а жреб ће бити одржан 8. априла.

Ђоковић није бранио титулу на Аустралијан опену у Мелбурну у јануару пошто је депортован, јер није испуњавао услове које су власти прописале у вези са заштитом од корона вируса.

Он ће се такмичењима вратити на турниру у Дубаију, од 21. до 26. фебруара.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

2 replies

  1. Spreman je da se odrekne buducih titula ako je uslov za ucesce vakcina, sto je upravo jedna od opcija koju mu je Djurkovic u svom nedavnom tekstu ovde savetovao:

    https://www.politika.rs/scc/clanak/499585/Sport/Tenis/Dokovic-tvrdi-da-nije-antivakser-spreman-da-zrtvuje-turnire-ako-budu-insistirali-da-se-vakcinise

    Kad sam se sa Misinim tekstom slozio (a slozio se ocito i Novak) ovde je i kuso i repato zinulo da me proguta. Te on ce unistiti gospodare iz senke, te ovo ce te ono. Sta je sad, filozofi?

    1
    6
  2. Naravno, kad te stvarnost demantuje, jedino sto preostaje su minusi. Samo navalite. Promisljate stvarnost kao moja pokojna baba.

    2
    4

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading