Бил Гејтс: Корона опасна, али припремите се за вирусе са већом стопом смртности

Гејтс казао да, иако су делта и омикрон варијанте ковида-19 неке од најзаразнијих вируса до сада, овај наредни би, према предикцијама које он поседује, могао бити са многом већом стопом смртности

Бил Гејтс (Фото: AP/Carolyn Kaster)

Оснивач Мајкрософта позвао је богате земље да уложе милијарде долара у развој вакцина како бисмо се могли припремити за следећу глобалну епидемију.

Гејтс је казао да иако су делта и омикрон варијанте ковида-19 неке од најзаразнијих вируса до сада, овај наредни би, према предикцијама које он поседује, могао бити са многом већом стопом смртности, пише Financial Times.

Бил Гејтс поново упозорава на смртоносније пандемије у будућности

Фондација “Bill & Melinda Gates” и британски “Wellcome Trust” донирали су 300 милиона долара Коалицији за иновације у припреми за епидемију (ЦЕПИ), која је помогла при формирању програма Covax, који обезбеђује вакцине земљама с ниским и средњим дохотком.

Организација настоји прикупити 3,5 милијарди долара како би се могло смањити раздобље добијања нове вакцине на само 100 дана. Гејтс је казао да су светски приоритети “чудни”, те да се данас филантропи и богате владе морају укључити у решавање проблема неједнаке расподеле вакцина.

Самит њуз: Бил Гејтс најмоћнији љекар на свијету (по Гуглу)

Када је реч о трошењу милијарди за спасавање трилиона у смислу економске штете и десетина милиона живота, рекао бих да се ради о прилично доброј полиси осигурања, рекао је Гејтс, напомињући како би такав наизглед огроман напор, чак и у економском смислу, спречио много гору штету – рекао је он.

Гејтс је рекао да су два велика донатора развоја вакцине током пандемије ковида-19, ЦЕПИ и америчка влада, били “храбри” јер су уложили у развој потенцијалних вакцина.

Остатку света који себи не може приуштити таква улагања треба неко на њиховој страни.

Бил Гејтс: За идућу пандемију имаћемо џиновске фабрике иРНК вакцина у Индији

Професорка Шери Гагандип Канг, чланица одбора ЦЕПИ-ја и виролог на Christian Medical College у Велореу у Индији, рекла је да би требало да очекујемо ​​да ће земље своје националне интересе ставити на прво место.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Новости, 31. 1. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

4 replies

  1. Nadam se ba ce ga Bog spreciti u namerama da nas sve pobije.

    24
  2. Prema predikcijama koje posedujemo ”virus” bi mogao da uzrokuje ”iznenaditis” i ima smrtnost blizu 100%.

    Neki ga prediktuju u naredne 2 godine, neki u narednih 5… Videćemo…

    14
    2
  3. Žalosno je što ceo svet pokorno sluša jednog nestručnog psihijatrijskog bolesnika. Kako smo došli do ovog stadijuma?

    26
  4. Мислим да је он само ПР много јачих играча.

    22

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading