Саво Манојловић са владиком Григоријем и Дејаном Бодирогом пред протест испред Председништва Србије

Борбу можемо добити ако је водимо препуни доброте у срцу, мудрости у глави и стрпљења у нарави. Пред протест ја сам ове вредности видео у владици Григорију и Дејану Бодироги, написао Манојловић

Владика Григорије, Саво Манојловић и Дејан Бодирога (Извор: НСПМ)

Саво Манојловић, лидер иницијативе Крени – промени, пред протест испред Председништва састао се са владиком Григоријем и чувеним кошаркашем Дејаном Бодирогом.

Он је фотографију тог сусрета објавио на свом Твитер профилу.

„Борбу можемо добити ако је будемо водили препуни доброте у срцу, мудрости у глави и стрпљења у нарави. Пред данашњи протест ја сам ове вредности видео у добром и часним људима владици Григорију и Дејану Бодироги. Видимо се данас у 19 сати испред Председништва“, написао је Манојловић.

Иначе, испред Председништва Србије у 19 сати одржан је протест који организује иницијатива Крени – промени.

Манојловић је у изјави за Нова.рс позвао све еколошке организације и грађане да им се придруже. Он је навео да инсистирају да се испуни последњи услов који је везан за забрану истраживања и експлоатацију литијума и бора.

“Потпуно је апсурдно да забранимо Рио Тинто, а да то исто раде друге компаније. Тиме повређујемо право на једнакост, шта нама гарантује да неће доћи нека друга компанија која ће исто то урадити“, подвукао је Манојловић за Нова.рс.

Он је рекао да је Влада Србије све ово прихватила усвајањем захтева, али да сада остаје још да усвоји мораторијум да би цела прича била завршена.

„Хајде да урадимо овај последњи корак пре избора и да коначно завршимо причу око истраживања. Још једном понављам сутра ћемо се скупити испред Андрићевог венца и кренути у шетњу, али ту локацију ћете видети сутра“, истакао је Манојловић.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс/НСПМ, 27. 1. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

  1. Има Срба који схватају славну нам прошлост, отприлике, дошао Цар Душан, два метра и четрнаест сантиметара висок, махнуо мачем и узвикнуо: “Где сте мишеви, ја сам Душан Силни!” И сви се утроњаше, те Душан изби на три мора.
    Као да такав државни пројекат, који укључује и рат, не кошта силних пара. А одакле Душану паре? Па из Новог Брда, Трепче и осталих рудника. А пошто Срби нису све знали, и умели, о експлоатацији руде, цар је довео Сасе, да не кажем Немце, да му раде тај посао. И то је био његов Рио Тинто.
    Е сад кад смо отерали Рио Тинто, можемо мирне душе да тупимо по мрежама како ћемо да производимо ракију, вино, чварке и сланину, тако што ће сви да живе у Београду, а на селу нико. Нема везе, опуштено, има, бре, да уживамо у свежем ваздуху и на крају да вратимо Косово и Метохију, тако што ћемо опет да уведемо војни рок, а Руси ће нам дати мигове. У међувремену, док се све то не деси, Срба ће да остане у Србији 4-5 милиона.

    8
    28
  2. Саво Манојлович?Упитах се који је ово падобранац на политичку сцену државе Србије?.Чиме смо га заслужили?Све непознаница у низу,једна за другом,те одох да упознам човека бар преко овога сокоцала ,када вец немам ту част и прилику да заједно обедујем са овим младим господином.Кога да зовем да бих питао за основне податке о овоме човеку.Нисам ни у каквој странци па да бих позвао Газду вишега или нижега ранга,па позвах Викопидију,чисто да видим где пониче и како доџе до ове славе,да извикују његово име на улицама, тв каналима,интернет порталима.Видим Богу хвала млад (роџен у Приштини1986 године) максимално начитан човек,од школски дана потпомогнут (СТИПЕНДИРАН)од пар добротворних организација меџу којима су и РОТАРИЈАНЦИ,као успешног ученика подупреше га да се максимално изшколује у Србији,али и белом свету и ту наравно поред осталих спада наши вечити савезници и пријатељи Англосаксонци,које ево вец дуже од два века непрестано нас обасипају љубављу,бригом и пажњом,вечом од родотељске али за нијансу нижа од Господње .Благо нам ако кренемо у будучност са млаџаним Савом,има човек све препоруке да нас овако млаџан и мудар уврсти у ред успешних и напредних народа ЗАПАДЊАЧКОГА КУЛТА – НОВОГА ДОБА НЕОПАГАНСТВА .А зашто и ми Срби неби имали као Аустријанци имали свога младога ЌУРЦА,јер до сада смо све пробали,и то нам је још једино преостало.

    25
    3
  3. Ви,ко год да сте под иницијалима ВТ,у Вашем тексту изнели сте полуистину.Да, цар Душан је својевремено довео У НАЈАМ(за плату)рударе Сасе да ископавају сребро,злато и остало и тако стекао финансијску моц да покори све просторе где су у великом броји и Срби били настањени.Да их присаједини са Матицом,јер ко је икада правио престоницу (СКОПЉЕ) на туџој територији.
    Данас сви ми имамо на челу државе издајничку власт Александра ( уплашенога миша,не силнога)Вучица који такореци поклања рудна богаства Србије туџинима под ШЕСТ ПОСТО рудне ренте и за углавном мизерне плате својих поданика,од чега Србији остаје УНИШТЕНА ЗЕМЉА као непроцењиво и необновљиво богаство.За све те паре што остану у Србији немогу се ни минимално штете ублажити,ни оболели од свих врста загаџења лечити а камо ли војно наоружавати и државу сачувати.Знам ја колико је Х И Вискоза за непуне четири деценије младих људи у гроб отерала и хроничне од болести астме деци оставила.Дали је то вредело “напретка”.И овога пута да допуним о горњему тексту о Сави Манојловичу са питањем ДАЛИ је само експлоатација литијума и бора будца рак рана народа у Србији или и многа друга потенцијална ископавања широм Србије,или је дотични Саво добио у задатак да само са том причом замајава народ,док се остали планови рударења настављају?Дали је можда и Саво део плана Блеровога Деливери јунита(јер је и њихов Англосаксонски курсиста),и можда плански треба да заузме Брнабицево место премијера,па чисто треба да народу уџе у уши као борац за добробит народа,а могао би остати и шостати Ацин наследник док га овај обучи?То би нам било треце Англосаксонско подметање онако уз пут у пакету са Ацом.Први нам је било колико се сецам “Експерт” министар за финансије мислим да се презиваше Крстиц.ДАвно је било пре десет година.Докле више лудоглавости ,глупости и дечије наивности? ПРАШЦАЈТЕ.

    21
    4
  4. Чим је он са Григоријем, све је јасно. Хвала му што ми је сам одагнао све недоумице. Ова слика ми је довољна и не треба ми никаква биографија више.

    28
    5
  5. Координирано са овим састанком, фотографисаним и нама обелодањеним, напрасно интервјуи Ходорковског у Ђиласовим гласилима, затим Била Браудера којег Русија тражи по међународној потерници, затим Путиновог опонента Kара Мурзе, опет у Шолаковин и Ђиласовим гласилима, све по истој матрици.

    17
    3

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading