Татјана Аџић Вукићевић: Обавезно да се контролишу и поштују ковид пропуснице, нигде без маске

Татјана Аџић Вукићевић потврдила је да је у ковид болници Батајница почела примена америчког лека против корона вируса „молнупиравира”

Татјана Аџић Вукићевић (Фото: М. Спасојевић)

Директорка ковид болнице у Батајници, др Татјана Аџић Вукићевић изјавила је данас да је у тој болници хоспитализовано 611 пацијената, од којих је око 70 одсто невакцинисаних, и да код вакцинисаних пацијената нема упале плућа.

Аџић Вукићевић је у интервјуу агенцији Бета казала да према расположивим кадровима лекара и медицинских сестара та болница може да прими још 230 пацијената.

Навела је да је међу хоспитализованима само два одсто оних који су по други пут заражени корона вирусом.

„Од почетка ове године у Батајници је хоспитализовано укупно 1.258 болесника, а само за претходних седам дана примили смо 479 болесника на лечење. Клиничка слика код омикрон соја је веома блага и најчешће се инфекција задржава у горњим дисајним путевима, тако да су веома ретке инфекције плућа”, истакла је докторка.

Додала је да је и даље веома присутан делта сој вируса, „што се индиректно може утврдити на основу тежине клиничких слика и пнеумонија код најтеже оболелих, укључујући оне који су на механичкој вентилацији”.

„Њихове клиничке слике се не разликују од оних током октобра или децембра 2021. године. Смртност код делта соја болесника на респиратору износи преко 90 одсто”, рекла је др Аџић Вукићевић.

На питање Бете каква је старосна структура хоспитализованих, докторка је казала да доминира геријатријска популација од преко 70 година и да је велики број заражених у осмој и деветој деценији живота.

Татјана Аџић Вукичевић: Очекујем да омикрон сој буде увод у нови талас пандемије

„Поред геријатријске популације, веома много има болесника у терминалним фазама различитих болести, најчешће малигних, потом хроничних бубрежних и срчаних болести. Најмлађи пацијент је породиља од 24 године и њен опоравак тече неометано тако да ће ускоро бити пуштена на кућно лечење”, навела је докторка.

Упитана колико је у овом тренутку медицинских радника у Батајници ван строја због корона вируса, Аџић Вукићевић је казала да је 27 лекара и 17 сестара на боловању због ковида-19.

Истакла је да је у Батајници вакцинисано више од 90 одсто здравствених радника.

„То је био мој услов за наставак рада у Ковид болници у Батајници још у септембру 2021. На сву срећу нико од запослених здравствених радника, нити они који су долазили у турнусима да раде у Батајници, није преминуо”, нагласила је докторка.

На питање који кадар у овом тренутку највише недостаје ковид болници, Аџић Вукићевић је рекла да недостају медицинске сестре.

„Али добили смо јуче тражену помоћ из клиничко-болничких центара из Београда који нису у ковид систему. Код нас од раније раде и медицинске сестре из унутрашњости”, казала је докторка.

Татјана Аџић Вукичевић: Ковид непредвидив, имали смо и много ампутација

Потврдила је да је у ковид болници Батајница почела примена америчког лека против корона вируса „молнупиравира”.

„Лек је изванредан. Имамо веома добра искуства с овим леком. Људи су просто препорођени”, нагласила је она.

Аџић Вукићевић је, с обзиром на ширење омикрон вируса, упутила поруку становништву и Кризном штабу, да се поштују све саветоване мере и да се забране масовна јавна окупљања.

„Обавезно да се контролишу и поштују ковид пропуснице. Нигде без маске. Да се контролишу строжије сви по питању ношења маски, мислим на јавни градски превоз, продавнице, тржне центре. Да буде обавезна вакцинација здравствених радника и свих запослених у јавном сектору”, истакла је докторка.

Татјана Аџић Вукичевић: Оно што ме фасцинира је страх у очима пацијената

На питање Бете каква су њена предвиђања када је у питању најновији талас заражавања корона вирусом, докторка је казала да нико у свету не може да зна када ће свему овоме доћи крај и да се не би изненадила уколико би се појавиле нове подваријанте сојева.

„Ово је за све нас научно недовољно испитан вирус. Како се он мења и мутира, тако се мењају и наша сазнања о њему. Дакле, налазимо се у једном зачараном кругу. Оно што знамо јесте да постоје добри антивирусни лекови и вакцине које нас штите да не оболимо од тежих форми болести. Пажљиво пратим наше болеснике од почетка ове године, а који су заражени омикрон сојем корона вируса. Са сигурношћу могу да кажем да су код претходно вакцинисаних клиничке слике веома благе, да упале плућа, односно пнеумоније уопште нема. Дакле вакцина је итекако моћно оруђе у овој пандемији против свих сојева вируса”, закључила је директорка ковид болнице у Батајници, др Татјана Аџић Вукићевић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 1. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

8 replies

  1. одговараћете!

    20
    1
  2. Последњи дани Ковидијан култа

    Тоталитарни покрети и култови смрти обично не пролазе глатко.
    Обично се урањају у безобзирну оргију бесмисленог, нихилистичког насиља, јер култови или покрети очајнички покушавају да задрже власт над својим осцилирајућим члановима и заштите се од угрожавања стварности. И управо смо ту, у овом тренутку… или ћемо ускоро бити.

    Градови, државе и земље широм света напредују у увођењу новог нормалног друштва за биолошку сигурност, упркос чињеници да за то више нема веродостојних изговора. Аустрија наставља да спроводи присилну “вакцинацију”. Немачка се припрема да учини исто. Француска имплементира национални систем сегрегације како би казнила “невакцинисане”. Грчка кажњава” невакцинисане ” пензионере. У Аустралији постоје “карантински кампови”.

    Шкотска, Италија, Шпанија. Холандија. Њујорк. Сан Франциско. Торонто.
    Листа се наставља и наставља и наставља.

    Не знам шта ће се десити. Нисам пророк. Ја сам само сатиричар. Али опасно смо близу тренутка када ће ГлобоКап морати да постане фашиста пуног обима ако жели да заврши оно што је започео.

    Ако се то догоди, ствари ће постати врло ружне.

    Знам да су ствари већ ружне, али говорим о потпуно другачијој врсти деформитета. Размислите о Џонстаун, или хитлеровим последњим данима у бункеру, или последњих неколико месеци породице Менсон.

    Ево шта се дешава са тоталитарним покретима и култовима смрти, чим се чаролија разбије и њихове званичне нарације се распадају. Када падну, покушавају да поведу цео свет са собом.

    Не знам за вас, али се надам да ипак то можемо избећи.
    Судећи по ономе што сам чуо и прочитао, није баш забавно.

    Цео текст
    https://off-guardian.org/2022/01/18/the-last-days-of-the-covidian-cult/

    17
  3. Управо ми је на респиратору преминуо колега, три пута вакцинисан. Сви болесни око мене су вакцинисани, тако да не разумем шта овакви доктори причају. Пошто вакцине не штите онда ковид пропуснице немају медицинско оправдање, чиме су неуставне и угрожавају људска права.

    25
  4. @ Sara
    Ништа оригинално није речено, све је то из приручника добијених од СЗО, ЦДЦ и других њихових западних „ментора” . Молнупиравир, лек који се препоручује за лечење благих и средње изражених симптома болести узрокованих новим корона вирусом, у ванболничким условима, има дејство мутагена, а може и да вам оштети нервни систем, јетру, гуштерачу, бубреге и костну срж. Дивота једна, просто ће да вас препороди. Србији изгледа није било доста „лековитог” осиромашеног уранијума.
    Што се тиче такозваних ковид пропусница, ту су се мало побркале надлежности.

    19
  5. Да, Стојане сви ће одговарати. Неки старац је написао,, Смрт је страшна али је ситница према Страшном Суду,, Значи много је боље док смо овде на земљи, да одемо у затвор или платимо казне или се покајемо…. поправимо…. помиромо, него сав тај терет однесемо у Вечност. П. С. Одговорне за ширење лажних вести, глобалистичку кампању, застрашивање…. понижавање, уцењивања…. свакако казнити за њихово и опште добро. 💞

    13
  6. Dr Slađana Velkov: ISTINA O VAKCINI

    6
    1
  7. Др Слађана Велков је за лекаре исто што и Горан Шарић за историчаре.

  8. И Велков и Шарић имају исти стил приповедања, а и крајњи циљ вероватно им је исти, при том Велков својим наступима дискредитује лекаре који мисле својом главом и раде према својој савести, а Шарић озбиљне историчаре аутохтонисте.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading