Слободан Јанковић: Референдумски порази СНС дахија

Тачно је да је ова власт само дахијска, а да је султан изван наших граница. Међутим, ослобођење од вашингтонског султаната и бриселских паша почиње преко рушења режима, режимских дахија

Слободан Јанковић (Фото: Вечерње новости)

Ослобођење Србије од СНС дахија се назире после покраденог, неуставног и нелегитимног[1] референдума од 16. јануара. Без учешћа највећег дела Еврократске опозиције (странака насталих из некадашње Демократске странке), против промене Устава која је наложена у Берлину, Лондону, Паризу, Риму и наравно Вашингтону, устали су махом родољуби. На многим бирачким местима у Србији није било контролора опозиције, сада знамо да у многим местима опозиционим контролорима није дозвољено да обаве своју дужност. Иако је опозиција која је бојкотовала референдум ишла на руку оним снагама које су се намерачиле на промену Устава и отимање судства,[2] победа НЕ у Београду, Новом Саду[3], Нишу, Краљеву, Чачку, Зрењанину и другим местима у Србији показала је три битне ствари:

  • Камарила предвођена А. Вучићем је пред поразом у неколико градова, што је најава и пада дахија.
  • Удео људи са бирачким правом који има високу државотворну свест међу онима који уобичајено излазе на изборе је барем 20 одсто.
  • Ниска излазност је резултат готово непостојеће референдумске кампање и бојкота највећег дела оних који подржавају страначку сцену насталу из жутих (Мариника, Ђилас, Јеремић и остаци ДС).

Шта нам то говори?

Устав Србије (Фото: Бета)

Говори нам да је родољубива опција јача од жутих у Србији (али је страшно подељена из оправданих и мање оправданих разлога). СНС-СПС режим ће изгубити неколико градова на изборима у априлу. Пао је ореол непобедивости и урушавање је започело, а од априла 2022. биће убрзано. Родољубиви гласачи, чије језгро чини 20 одсто оних који излазе на изборе, по нестанку СНС може релативно лако нарасти на 40 одсто и постати најозбиљнија политичка групација у Србији.

Нерегуларности на изборима као у случају покрадених избора 1996. ојачаће незадовољство народа и направити озбиљне пукотине у изнутра подељеној власти.

Наша земља је дуго у стању тихе духовне окупације[4] чији је истрајни извођач ова власт од 2012. године. Режим Вучића и осталих дахија одликује вишегодишње одбацивање косовског завета, величање Мурата[5] и сличне антисрпске епизоде уз широке осмехе Тонију Блеру, Герхарду Шредеру, Билу Клинтону, Рами, Тачију и Милу Ђукановићу. У континуитету политике од Тадићеве победе на таласу пароле ‘И Косово и Европа’ који се односи на “наставак  уништавања остатака српске државе  и српске историје на Косову и Метохији… продаје пољопривредног земљишта” једини дисконтинуитет у односу на Тадићев вазални период је “дисконтинуитет (који) се огледа у брзини и степену прихватања бриселских услова.”[6] Зато многи указују да је у случају Вучића „(Р)еално говорећи, у највећем делу, његова политика – или бар реторика – највише … подсећала  на Чедомира Јовановића, или неког од интелектуалаца из тог ‘другосрбијанског’ и ЛДП-овског круга.”[7]

Слободан Јанковић: Како сам постао државни непријатељ (видео)

Осим духовне, Србија је и под економском окупацијом у којој се варкама и илузијама[8] ствара привид златног доба. У ситуацији неоколонијалног управљања локалном намеснику је омогућено да се лично богати, урушава српску привреду и дубински корумпира српско друштво чиме се на дуже стазе кваре народ и институције. Он је успео да убрза и пропадање образовног система започето убрзо по обарању Милошевићевог режима.[9] Преко кадровских служби у домаћим и већински страним фирмама у Србији контролише запошљавање и одржава ниска примања српских грађана, а преко полиције и криминалних група настоји да заузда свако отворено испољавање незадовољства.

Да је велики вођа заправо рањиви чауш који је дао обећања и западу и истоку и северу, показују његови уступци када год народни отпор постане масовнији и одлучнији. То је посебно видљиво у случају ивањданских протеста 2020. или у случају блокаде путева против тровања Србије које је планирано преко Рио Тинта на подручју западне и централне Србије и преко канадског Дандија на истоку земље (путем првобитно планираног испуштања цијанида у Млаву).[10]

Одбрана нашег Устава, нашег нарушеног правног поретка, могућност новог референдума на коме ћемо повратити контролу над судском граном власти, како би могли да процесирамо велеиздају народа и државе, беспризорну пљачку и отимање државне и приватне имовине су циљеви пред нашим српским народом и свим нашим грађанима.[11]

Слободан Јанковић: Криминална власт брани себе, а не Косово и Метохију

Тачно је да је ова власт само дахијска, а да је султан изван наших граница (и да има још кандидата за паше). Међутим, ослобођење од вашингтонског султаната и бриселских паша почиње преко рушења режима, режимских дахија, Вучића, Лончара, Михајловићке, Брнабе, Дачића и Палме.

Још нешто и то најважније. За ослобођење су нам потребне родољубиве, државотворне снаге, не нове дахије или паше и бегови. Ослобођење је кренуло под крстом и само борба за крст часни и слободу златну је омогућила успон Србије и развој слободарског духа. Оног духа који ћемо ускоро прославити на Сретење Господње, 15. фебруара.

Слободан Јанковић, Српски демократски савез – СДС


[1] http://www.nspm.rs/politicki-zivot/senka-ustavnih-promena.html

[2] https://www.srpskidemokratskisavez.rs/2022/01/04/sta-se-krije-iza-poziva-na-bojkot-referenduma/

[3] https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/295256/Prvi-preliminarni-rezultati-Novi-Sad-rekao-Ne-na-referendumu.html

[4] https://stanjestvari.com/2021/11/03/slobodan-jankovic-zasto-opet-na-kovica/

[5] https://www.youtube.com/watch?v=VHn5Ci_7iDA

[6] Горан Ђорђевић, Спаљена обала – огледи о друштву у транзицији, Укронија 2021, 125.

[7] http://www.nspm.rs/kolumne-djordja-vukadinovica/zamrznuti-konflikt-zlatno-doba-i-olako-obecana-brzina.html

[8] https://www.rts.rs/page/oko/sr/story/3205/politika/4650153/rio-tinto-kao-metafora.html

[9] О тадашњим реформама погледати: Владимир Димитријевић, Нови школски поредак: Глобална реформа образовања и коначно решење Српског питања, Легенда – Чачак 2005. Има о томе и у: књизи истог аутора: ШКОЛОКАУСТ У СРБИЈИ / КАКО РАЗАРАЈУ НАШЕ ОБРАЗОВАЊЕ?, Лио, Горњи Милановац (2015).

[10] https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/drzava-ce-odbiti-dozvolu-za/

[11] Помислите само на штету насталу поклоном градског грађевинског земљишта фирми која зида Београд на води, отимање ПКБ, штетне кредите за депонију, пљачку некадашњег ЈАТ и београдског аеродрома, куповину преноса Премијер лиге за 600 милиона евра…



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

8 replies

  1. Све су ово општа места. Сви знамо како Вучић влада и како добија изборе и референдуме. Нико не може да оспори и укине резултате. Зато је крајње депласирано говорити о неком слабљењу Вучића. Он своје (својих налогодаваца) циљеве остварује. У овој земљи избори се не добијају гласовима, него подршком странаца. Лаж је да Ђилас и Јеремић нису под истим кишобраном као Вучић. Онај ко понуди више и јефтиније добија подршку и право да влада. Вучић је и даље већа ****** од њих и зато добија подршку. ****** ***** **** **** ***** **** ******

    24
  2. Dobro zvuci, ali je pitanje koliko odgovara realnosti.
    Ja nekako ne vidim najave tog pada, voleo bih da gresim.

    14
    1
  3. Џаба разна скривања, икс ипсилон животиње, ботовање и друго. Пад је сада већ видљив.

    8
    11
  4. @Слободан Јанковић, cemu uvrede?
    @Stanje stvari, ovo za x y zivotinje se, ocito, odnosilo na mene, rekao bih da komentar zasluzuje brisanje.

    6
    2
  5. @ Mister X

    Први коментар је потписан као @Животињско царство. Вероватно у коментару г. Јанковића недостаје неки зарез.

    7
    2
  6. @Стање ствари,: zarezi nekad zivot znace:

    “Ubiti ne, u Sibir”
    “Ubiti, ne u Sibir”

    Vidite li razliku?

    I dalje ostajem pri tome da je komentar Slobodana Jankovica zloban, uvredljiv, daleko od gospodskog i da zasluzuje uklanjanje, ali svakako da Vam ja necu krojiti kiterijume.

    -Pozdrav,…

    10
    3
  7. Ако је стварно аутор чланка иза коментара потписаног са “Слободан Јанковић”, онда морам да приметим да ту недостаје такта, расуђивања, па можда чак и разумевања прочитаног. На пример, шта је лоше у коментару читаоца “Мистер Х” да “ne vidim najave tog pada, voleo bih da gresim.”? Шта је ту “ботовско”?! И ја лично сам уморан од дугогодишњег најављивања Вучићевој пада, док он полако странцима испуњава један по један зацртани циљ.

    16
    1
  8. Овде сам питао постоји ли позитивна последица изласка на референдум:

    https://stanjestvari.com/2021/12/12/apel-narodu-da-cuva-ustav/#comment-175533

    Слободан Јанковић је ћутао, заједно са осталим професионалним „хиперпатриотама“, који су намицали Вучићу легитимитет. Зато у овом тексту и коментарима – људима попут мене, који не учествују у игранци „тајног гласања“, посредно лепи разне етикете. Ево ко је највећи патриота, по укусу господина Јанковића:

    https://stanjestvari.com/2022/01/19/rekorderi-iz-sjenice-na-jednom-glasackom-mestu-svi-izasli-na-referendum/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading