Пензионисани директор Би-Би-Си-ја са више од 800 непристојних слика деце избегао затвор

Виктор Мелени (76) мора да иде на рехабилитацију у трајању од 40 дана и биће унет у регистар сексуалних преступника на 10 година. Али нема затворске казне

Виктор Мелени (Извор: Твитер)

Виктор Мелени (76) зинуо је у чуду кад је судија изјавио да неће ићи у затвор, наводећи да би то било „нарочито тешко“ због његовог лошег здравља и пандемије.

Упркос томе што поседује 832 непристојне фотографије деце, бивши директор Би-Би-Сија избегао је затворску казну. Штавише, Виктор Мелени је био толико запрепашћен да је зинуо у чуду након што је судија Сајмон Брајан прочитао пресуду.

Брајан је бившем директору Би-Би-Си-јеве емисије Панорама и Question Time изрекао казну од 20 месеци због слика злостављања деце и два месеца затвора за прекршај у вези са оружјем, али му је та казна укинута због лошег здравственог стања услед недавног срчаног удара.

Када је ухапшен у свом дому у Кенсингтону, ујутро 15. октобра 2018. године, Мелени је на себи имао кућни огртач. У џепу је имао преносиви сребрни хард-диск који је садржао најстрашније доказе: на њему је пронађено 612 од укупно 832 слике. Мелени је изјавио да нема појма како је илегални материјал доспео тамо, објашњавајући да га „не занимају“ пронађене слике. На суду је такође откривено да је Мелени био зависник од „легалне порнографије“. У претресу, полицајци су пронашли и нелегалне омамљиваче и оружје које испушта штетни гас.

Мелени мора да иде на рехабилитацију у трајању од 40 дана и биће унет у регистар сексуалних преступника на 10 година. Али нема затворске казне.

Судија Брајан је рекао: „Имате 76 година, лошег сте здравља због срчаног обољења. Имали сте срчани удар и били сте на интензивној нези неко време. Затворска казна би била посебно тешка за вас. Морам да имам на уму пандемију ковида-19 и затворске услове током притвора који би био релативно кратак… Мораћете да живите са стидом и срамотом које сте сами себи нанели.“ Чувши казну, Мелени је зинуо у чуду.

Прошлог месеца, порота је скоро девет сати расправљала и прогласила Меленија кривим за поседовање непристојних фотографија деце. Порота га је такође прогласила невиним по три друге тачке оптужнице: прављење непристојних фотографија деце, поседовање екстремне порнографске слике и поседовање забрањене слике.

Демиен Годард

Опрема: Стање ствари

(iFam News – Србија, 15. 1. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. То је то.. Живећи у изобиљу могао је бити креативан у милион лепих ствари, хобију, пасији.. Али неё.. Овако буде када су ум и душа к’о Сахара, једна празнина и пустиња, другим речима један зомби, тело без душе..

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading