Новак Ђоковић: Изузетно сам разочаран пресудом аустралијског суда

Непријатно ми је што је фокус протеклих недеља био на мени и надам се да сада сви можемо да се фокусирамо на игру и турнир који волим, изјавио најбољи тенисер света

Новак Ђоковић (Фото: Australian Associated Press)

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић огласио се одмах након што је Федерални суд у Аустралији одлучио да му потврди укидање визе, што подразумева моменталну депортацију из те земље.

Новак Ђоковић је после одлуке Федералног суда упутио кратко саопштење у ком се осврнуо на резултате данашњег рочишта, преноси аустралијски Еј-Би-Си њуз.

„Сада ћу одвојити мало времена да се одморим и опоравим, пре него што дам даље коментаре осим овога. Изузетно сам разочаран пресудом суда да одбије моју молбу за судско преиспитивање одлуке министра да ми укине визу, што значи да не могу остати у Аустралији и учествовати на Аустралијан опену”, навео је најбољи тенисер света, јавља РТС.

Истакао је да поштује одлуку Суда и да ће сарађивати са надлежним органима у вези са његовим одласком из земље.

Федерални суд Аустралије одлучио да Новак Ђоковић буде депортован

„Непријатно ми је што је фокус протеклих недеља био на мени и надам се да сада сви можемо да се фокусирамо на игру и турнир који волим. Пожелео бих играчима, званичницима турнира, особљу, волонтерима и навијачима све најбоље на турниру. На крају, желео бих да се захвалим својој породици, пријатељима, тиму, навијачима и мојим суграђанима Србима на сталној подршци. Сви сте ми били велики извор снаге”, истакао је Ђоковић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 1. 2022)

Хоков адвокат користио речи Предрага Кона за напад на Новака, прозвао и Србију

Током излагања, Стивен Лојд је Новака назвао “иконом антиваксерских група”

Предраг Кон (Извор: НСПМ)

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић нашао се пред судом у Канбери где покушава да задржи своју визу, али није једини био на мети критика заступника аустралијске државе.

Ђоковић се спори са властима Аустралије и министром за миграциона питања те земље Алексом Хоком, који је Србину укинуо визу.

Хок је то урадио на бази претпоставки о Ђоковићевим антиваксерским ставовима, који могу и друге да подстакну на избегавање вакцине против корона вируса.

На сучељавање у вези са овом тачком се углавном свело изношење аргумената заступника Ђоковића и државе Аустралије.

Стивен Лојд, који заступа интересе министра Хока и државе, употребио је и Србију како би и посредно дискредитовао првог тенисера планете.

Суштина се односила на половичну стопу вакцинације у нашој земљи, што је, између осталог, споменуо.

“Наша поента је да не морамо да показујемо шта се дешава у Србији, Америци, где год да Новак игра тенис. Важније, неизбежно због скорашњих догађаја, Ђоковићеви ставови о вакцинацији су дошли у први план”, рекао је Лојд.

Током излагања, Лојд је Новака назвао и “иконом антиваксерских група”.

“У Ђоковићевој родној земљи, где се процењује да је потпуно вакцинисано мање од пола становника Србије против ковида, а Ђоковићеви ставови су били критиковани од стране Предрага Кона, епидемиолога који је оптужио спортисту да ствара заблуду”, тврдили су представници Аустралије.

Иначе, треће саслушање је почело у суботу у 23.30, а завршено је око десет минута пре пет часова у недељу ујутро.

Подсетите се и речи Кона о Новаку.

Фото: Фејсбук/Предраг Кон

Опрема: Стање ствари

(Нова с, 16. 1. 2022)

Надал: Ђоковић није једини кривац, али јесте један од одговорних

Лично бих волео да га видим како игра овде. Да ли је фер или не то што не игра је још једна од ствари о којој више не желим да говорим, додао је Надал

Рафаел Надал и Новак Ђоковић (Фото: AP Photo/Andrew Couldridge)

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је данас да би било „боље за све” да Новак Ђоковић игра на Аустралијан опену и да верује да најбољи играч света „није једини” који је направио грешке у својој саги о депортацији.

Надал је на конференцији за новинаре, после победе у првом колу Аустралијан опена, навео да је уморан од приче о Ђоковићу, али је истакао да „никада неће бити против оног што каже правда”, а након што је Федерални суд Аустралије потврдио одлуку министра за имиграције Алекса Хока да поништи визу српском тенисеру.

„Пре недељу дана, када је добио први спор, рекао сам да је правда рекла своје. Јуче су рекли нешто друго, а ја никад нећу ићи против правде”, рекао је Надал, преноси Бета.

„Друга ствар је оно у шта ја лично верујем. Идеална ситуација у свету спорта је кад најбољи играју на најважнијим такмичењима. То је без сумње боље за спорт. Да Ђоковић игра овде, било би боље за све, нема сумње. Десила се друга ствар и не могу ништа да кажем јер је ситуација сада врло јасна”, додао је он.

Стефанос Циципас: Ђоковић ради ствари које већина не сме и чини да већина нас тенисера изгледамо као будале

Упитан о свом односу са Ђоковићем, Надал је пожелео српском тенисеру све најбоље и истакао да је цела ситуација „хаотична”.

„Он није једини који је погрешио у овом случају. Наравно, има више одговорних за ову страшну ситуацију са којом смо се суочавали последње две недеље. Ипак, и он је један од одговорних”, рекао је Надал.

„Лично бих волео да га видим како игра овде. Да ли је фер или не то што не игра је још једна од ствари о којој више не желим да говорим”, додао је он.

Надал, који циља рекордну 21. гренд слем титулу, пласирао се данас у друго коло Аустралијан опена, пошто је на старту турнира победио Американца Маркоса Гирона 6:1, 6:4, 6:2.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 1. 2022)

Ево зашто је Новак заиста депортован: Премијер случајно “откуцао” министра

Нисмо му ми дали медицинско изузеће, то је учинила федерална влада. Погрешио је, једноставно је. Ако дођете из иностранства морате да испуните правила за улазак у земљу. Он то није урадио, поручио је Морисон

Фото: Профимедиа/Јутјуб/ABC NEWS (AUSTRALIA)/Снимак екрана

Новак Ђоковић је дакле депортован на основу нечега што није писало у одлуци. Односно, у питању је политика…

Српском тенисеру Новаку Ђоковићу поништена је виза и депортован је из Аустралије на основу дискреционе одлуке министра за имиграције Алекса Хоука који је у врло штуром објашњењу означио српског тенисера као опасност по “јавни интерес” његове земље, пошто би могао да утиче на људе да се не вакцинишу.

Сулудо објашњење, пошто је у Аустралији већ 93% вакцинисаних као и због разлога што Ђоковић никада није говорио против вакцинације, али то наравно није био прави разлог пошто се “излануо” премијер Скот Морисон.

Говорећи за аустралијске медије, Скот Морисон је причао о медицинском изузећу које је било актуелно пре 12 дана.

Извор: Мондо

Тада је Новак Ђоковић, на основу документације коју му је доставио Тениски савез Аустралије, ушао у земљу, међутим поништена му је виза јер су власти одлучиле да то што је прележао корона вирус није довољно да уђе у Аустралију. Ипак, Ђоковићу је виза враћена, а у другом поступку Алекс Хоук је потврдио да је Србин легално ушао у земљу.

Односно, више ништа није било спорно око његове визе, чак је закључено да Новак Ђоковић у медицинском смислу не представља никакву опасност по Аустралију. Ипак, Морисон је то сада демантовао…

Скот Морисон је рекао да се у Новаковом случају радило “о особи која је тражила да дође у Аустралију и није поштовала правила за улазак у земљу”, док су разлози министра за имиграције Алекса Хоука били потпуно другачији. Нису имали никакве везе са правилима о уласку у земљу, него о наводном ризику због антиваксерских ставова.

“Нисмо му ми дали медицинско изузеће, то је учинила федерална влада. Погрешио је, једноставно је. Ако дођете из иностранства морате да испуните правила за улазак у земљу. Он то није урадио”, поручио је Морисон.

Тако је врло јасно да је Аустралија одлучила да укине визу Новаку Ђоковићу због нечега што је признала да је учинио исправно, али да је све то био јефтин политички потез. И због тога је Србину забрањен улазак у земљу на чак три године, међутим постоји могућност да се то у будућности смањи.

До тада, Новак Ђоковић је већ слетео у Дубаи где су га дочекали навијачи, а зна се и где ће играти следећи пут.

Опрема и наслов: Стање ствари

(МОНДО, 17. 1. 2022)

Саопштење АТП : “Радујемо се што ћемо те видети на терену!”

Без обзира на то како је до ове тачке дошло, Новак је један од највећих шампиона нашег спорта и његово одсуство са Аустралијан опена је губитак за игру, стоји у саопштењу

Новак Ђоковић (Фото: Профимедиа)

Кровна организација мушког тениса истакла је Ђоковићеву важност за тенис, али ниједног тренутка нису желели да стану у његову одбрану након завршетка случаја, успут неспретно пославши поруку најбољем играчу света.

Крају саге је дошао крај! Новак Ђоковић је изгубио на суду и ускоро ће напустити Аустралију.

Министар за имиграције Алекс Хоук је однео победу у жељи да депортује Србина, који се потом огласио о читавом случају. А огласио се и АТП саопштењем!

Асоцијација тениских професионалаца је више од пет дана избегавала да било шта каже о случају Ђоковића, нарочито у време док је био у имиграционом ‘хотелу’, а сада су издали саопштење после одлуке која је натерала Ника Кирјоса да поново стане у одбрану Ђоковића.

Они у том саопштењу говоре о величини Новака Ђоковића у свету тениса, али не критикују одлуку власти да му укину визу. Такође, АТП је неспретно истакао се радују што ће Новака гледати на терену.

Извор: МОНДО

Саопштење АТП преносимо у целости.

“Данашња одлука да се подржи укидање аустралијске визе Новаку Ђоковићу означава крај низа догађаја за које се дубоко жали. На крају крајева, одлуке законских власти у вези са питањима јавног здравља морају се поштовати. Потребно је више времена да се сагледају чињенице и извуку поуке из ове ситуације.

Без обзира на то како је до ове тачке дошло, Новак је један од највећих шампиона нашег спорта и његово одсуство са Аустралијан опена је губитак за игру. Знамо колико су последњих дана били турбулентни за Новака и колико је желео да одбрани титулу у Мелбурну. Желимо му све најбоље и радујемо се што ћемо га ускоро видети на терену.

АТП и даље снажно препоручује вакцинацију свим играчима”, наводи се у саопштењу.

Опрема и наслов: Стање ствари

(МОНДО, 16. 1. 2022)

Тениски савез Аустралије издао саопштење без помињања Новака

Управо је “Тенис Аустралија” запетљала читав процес, пошто су се по укидању Ђоковићеве визе појављивале бројне информације које су указивале на то да за добијање медицинског изузећа није довољно да играч прележи корона вирус, као што се испрва тврдило

Крејг Тили и Новак Ђоковић (Фото: Профимедиа)

Више су водили рачуна о томе како ће изгледати распоред мечева на Аустралијан опену, него чињеници да је најбољи тенисер света и деветоструки освајач турнира депортован.

Не престају да стижу реакције након што је Новак Ђоковић изгубио на суду. Познато је када ће напустити Аустралију, а најбољи тенисер света био је предмет наслађивања министра Алекса Хоука који му је укинуо визу, као и премијера Аустралије Скота Морисона, који је рекао да је “сада време да уживамо”.

После неспретног саопштења АТП о Ђоковићу, сада се Тениска асоцијација Аустралије поштено обрукала!

По завршетку суђења, у Новакову одбрану су стали Ник Кирјос и Васек Поспишили, али не и “Тенис Аустралија”, организатор Аустралијан опена, на чијем челу се налази Крејг Тили.

Ова организација, која је у доброј мери крива за компликовање Ђоковићеве ситуације у тој земљи, издала је врло штуро саопштење у којем се више води рачуна о распореду мечева на Аустралијан опену, него чињеници да је најбољи тенисер света и деветоструки освајач турнира депортован.

“Тенис Аустралија поштује одлуку Федералног суда. Према правилима гренд слема, место 1. носиоца у жребу је попуњено ‘лаки лузером’. Ажурирани распоред мечева за понедељак 17. јануар можете да погледате овде. Радујемо се такмичарском и узбудљивом Аустралијан опену и желимо свим играчима пуно среће”, написали су на друштвеним мрежама.

Управо је “Тенис Аустралија” запетљала читав процес, пошто су се по укидању Ђоковићеве визе појављивале бројне информације које су указивале на то да за добијање медицинског изузећа није довољно да играч прележи корона вирус, као што се испрва тврдило.

Управо је то био случај са Новаком Ђоковићем, који је потом добио валидно медицинско изузеће. Ипак, у све су се упетљале аустралијске власти које нису мариле ни за првобитну одлуку суда у корист Ђоковића…

За то време, Ализ Корне је осрамотила све друге тенисере, јер нису стали у одбрану Ђоковића…

Опрема и наслов: Стање ствари

(МОНДО, 16. 1. 2022)

Тенис Сандгрен: Повукао бих се с Аустралијан опена!

Ако мислиш да је тенис као спорт важнији од овог проблема, онда си је*ени морон, додао је Сандгрен

Тенис Сандгрен и Новак Ђоковић (Фото:TWITTER/TENNYSSANDGREN@TENNYSSANDGREN/PROFIMEDIA/MN PRESS)

Подршка је и даље ту! Оштра порука америчког тенисера колегама.

За време вишенедељног хаоса у Аустралији због издавања, па поништавања визе Новаку Ђоковићу, амерички тенисер Тенис Сандгрен изражавао је подршку свом српском колеги.

Тенисер из Тенесија је на дан депортације светског “Броја један” послао изричиту поруку да стоји уз Србина и да не може да се помири са скандалозним третманом који је добио у Аустралији, којој је увек доносио само добро. Или што би рекао министар који га је протерао – “био је амбасадор Аустралије“.

Сандгрен се огласио на Твитеру овим речима: “Волео бих да сам тамо, само да бих могао да се повучем. Претпостављам да је солидарност добра само када дође заједно са чеком”, написао је он.

У наставку дискусије на популарној друштвеној мрежи, Сандгрен није могао да се сагласи са чињеницом да је сада најбитнији тенис и турнир, који ће од почетка до краја бити у другом плану након скандалозног протеривања шампиона.

“Ако мислиш да је тенис као спорт важнији од овог проблема, онда си је*ени морон”, додао је Сандгрен.

Опрема и наслов: Стање ствари

(Мондо, 16. 1. 2022)

Премије Аустралије: “Сада је време да уживамо”

Сада је време за Аустралијан опен, а ми можемо да уживамо у тенису преко лета, закључио је Скот Морисон

Новак Ђоковић и Скот Морисон (Фото: PROFIMEDIA/YOUTUBE/ABC NEWS (AUSTRALIA)/PRINTSCREEN)

Невероватно је шта је све овај човек урадио у претходних десет дана – ниједна одлука није имала смисла.

Новак Ђоковић је жртва политичких игара у Аустралији, а у прилог томе сведочи и изјава човека којем се смеје читав свет – премијера Скота Морисона коју је дао након што је Федерални суд одлучио да најбољег тенисера света депортује из Аустралије.

Премијер Аустралије Морисон најавио је време за уживање у тенису, иако је његова земља десет дана покушавала да протера најбољег играча света, човека који је у Мелбурн стигао са свим потребним папирима за улазак у државу.

Наравно, он се сада позива на јавно здравље и тврди како је одлука коју је суд донео у корист свих становника његове земље.

“Ово укидање визе направљено је због здравља и сигурности, јер је јавни интерес био да се тако нешто уради. Поздрављам одлуку да наше границе остану чврсте, а сви Аустралијанци безбедни. Као што сам рекао у петак, Аустралијанци су поднели велике жртве током пандемије, па је било потребно заштити их”, истакао је Морисон.

Ово је Скот Морисон, премијер Аустралије:

Скот Морисон (Извор: МОНДО)

Ипак, јасно је да овде има много политике. Није пропустио то да помене ни током изјаве, па је тако причао о томе како је Аустралија једна од земаља са највећом стопом вакцинисаних, најмањом стопом смртности и најбољом економијом на свету током пандемије – а тренутна епидемиолошка ситуација га демантује.

“Током пандемије постигли смо да имамо једну од најнижих стопа смртности, веома снажну економију и огроман проценат вакцинисаних”, додао је премијер.

Иако је тениски турнир обележио скандал и пре него што је такмичење почело – Морисон би да ужива!

“Сада је време за Аустралијан опен, а ми можемо да уживамо у тенису преко лета”, закључио је Скот Морисон.

Опрема и наслов: Стање ствари

(МОНДО, 16. 1. 2022)

Пирс Морган: Ђоковић избачен из Аустралије. То је добро!

Ковид варалица, лажов на имиграционом формулару и антиваксерска икона ће бити избачен из Аустралије без могућности да се такмичи на Аустралијан опену. Добро је, поручио је Морган

Новак Ђоковић и Пирс Морган (Извор: Курир)

Пирс Морган не пропушта прилику да се осрамоти и докаже да не носи без разлога титулу најконтроверзнијег британског ТВ водитеља.

Није му страно да на срамотан начин коментарише породицу Ђоковић, а чим је чуо одлуку да ће Новак Ђоковић бити депортован прославио је то упутивши на Новаков рачун салву увреда.

Ковид варалица, лажов на имиграционом формулару и антиваксерска икона ће бити избачен из Аустралије без могућности да се такмичи на Аустралијан опену. Добро је – поручио је Морган.

Наравно, уследио је велики број реакција.

Вероватно није ни изненађење што су подељена мишљења и што има оних који су потврдили Моргану да је написао праве ствари, као и оних који су негодовали због ужасног одабира речи Британца.

Опрема и наслов: Стање ствари

(Курир, 16. 1. 2022)

Бен Ротенберг ликује због одлуке власти Аустралије

Бен Ротенберг је измислио лаж да тенисери бојкотују Новака Ђоковића у Аустралији

Бен Ротенберг и Новак Ђоковић (Извор: Курир)

Његовој срећи нема краја.

Амерички новинар Бен Ротенберг познат је као мрзитељ Новака Ђоковића. То је заправо и професија, а новинарство је само маска.

У складу с тим често претера границу доброг понашања, као што је био случај од пре неколико дана када је измислио лаж да тенисери бојкотују Новака Ђоковића у Аустралији.

Њега је “поклопио” украјински тенисер Сергеј Стаховски, који је рекао да је управо био са Ђоковићем и да је лаж да га колеге избегавају.

Сада је по изрицању пресуде Новаку Ђоковићу почео велико славље. Ређају се твитови ликовања. Ове две табеле које је објавио говори више од свега:

Опрема и наслов: Стање ствари

(Курир, 16. 1. 2022)

Ализ Корне: “Он је увек ту за нас, а ми за њега…”

Претходних дана су Новака нападали и Рафаел Надал и Стефанос Циципас

Новак Ђоковић и Ализ Корне (Фото: INSTAGRAM/ALIZECORNET/PRINTSCREEN/PROFIMEDIA)

Францускиња је продрла у суштину односа тенисера према Ђоковићу.

И док траје расплет случаја, коначно се јавио неко да каже нешто паметно. Новак Ђоковић је изгубио случај на суду, а док се министар Алекс Хоук наслађује због тога, ретки су тенисери који стају на страну Србина.

Први је то урадио Ник Кирјос хит објавом на Твитеру, а сада је и француска тенисерка Ализ Корне погодила у срж, бранећи Ђоковића после његове очекиване депортације.

Новак се огласио после пораза на суду, а његов “хејтер” амерички новинар Бен Ротенберг искористио је прилику да срамно нападне Ђоковића.

Но, Корне је показала шта је свих ових дана недостајало Новаку – заузимање за њега у тешким тренуцима.

“Премало знам о свему да бих судила о ситуацији. Али оно што знам је да је Новак увек био први да се бори за играче. Али нико од нас није стао уз њега. Буди јак, Новаче”, написала је Ализ Корне.

Последично, она је потом претрпела много напада од бесних Аустралијанаца, па је осетила потребу да се додатно огласи.

“И људи, не зовите ме антиваксерком, молим вас. Хвала”, написала је Францускиња.

Претходних дана су Новака нападали и Рафаел Надал и Стефанос Циципас, између осталих, а после свега, он би могао да добије трогодишњу забрану уласка у Аустралију.

Опрема и наслов: Стање ствари

(МОНДО, 16. 1. 2022)

Васек Поспишил: Новак испоштовао правила, жртва политичких игара аустралијских власти

Новак Ђоковић и Васек Поспишил заједно су дизали глас за права тенисера који не припадају самом светском врху, а њихово пријатељство из ПТПА пренело се и на приватни живот

Новак Ђоковић и Васек Поспишил (Фото: Профимедиа)

Најбољи тенисер света напушта Аустралију, па ће имати више времена да проведе са најближима.

Новак Ђоковић неће играти на Аустралијан опену, а о томе се огласио и његов најбољи пријатељ у тениском свету. Канађанин Васек Поспишил са којим Ђоковић годинама сарађује у борби за поправљање положаја тенисера реаговао је на твитеру на све оно што се јутрос десило у Аустралији.

Одлука да Новак Ђоковић буде депортован изнервирала је Канађанина, који је покушао читавом свету да објасни како Новак не би ни долазио у Мелбурн да је знао да ће се ствари овако одвијати…

Свима је јасно да су проблеми настали када су аустралијске власти желеле да скупљају политичке поене на рачун Новакове визе, а то појашњава и Васек.

Он је додао да је Новак Ђоковић био припремљен да пропусти овај турнир и време проведе са својом породицом!

“Новак никада не би отишао у Аустралију да му нису дали изузеће за улазак у земљу (што је добио, зато је судија Кели донео онакву одлуку). Прескочио би Аустралијан опен, био кући са породицом и нико не би причао о овом нереду. Постојале су политичке игре у вези са овим случајем и предстојећим изборима, то није могло бити очигледније. Ово није његова кривица”, написао је Поспишил.

Све оно што мисле навијачи Новака Ђоковића канадски тенисер спаковао је у две веома јасне реченице.

“Он није ‘имао своја правила’. Био је спреман да остане код куће”, закључио је Васек.

Новак Ђоковић и Васек Поспишил заједно су дизали глас за права тенисера који не припадају самом светском врху, а њихово пријатељство из ПТПА пренело се и на приватни живот. Тако је Канађанин недавно био гост Београда и Новака Ђоковића.

Опрема и наслов: Стање ствари

(Мондо, 16. 1. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 replies

  1. (Komentar je malo duzi, bas kao i tekst) … Ne treba biti malodusan posle svega ovoga sto se desilo Novaku ali I svim Srbima na Balkanu I sirom sveta. Novak treba pre svega da se odmori ali I da razmislja o sledecim koracima. Medijska euforija ce proci a cinjenice vec polako izbijaju na videlo. Vec sada vlada Australije priznaje da je Novak imao ispravnu vizu za dolazak. To znaci da je ono maltretiranje na aerodromu, zatvaranje u izbeglicki pritvor, prvo ponistavanje vize, medijska satanizacija I ponizavanje ukljucujuci I mnogobrojne izjave zvanicnika bilo neosnovano. To je izjavio I sudija u prvom procesu kada je rekao da je time takodje narusena I njegova reputacija I da ce imati ekonomsku stetu, implicirajuci da Novak ima pravo da trazi kompenzaciju. Drugo ponistavanje vize, sedam dana posle dolaska, je obrazlozeno Novakovim navodnim ‘anti-vakserskim’ stavovima I opasnoscu da bude njihov predvodnik u Australiji cime bi ugrozio njenu bezbednost. To je naravno bilo netacno, obrazlozeno samo jednim neutralnim pasusom na BBC-u a cak niko par dana pre toga nije ni znao da li je on vakcinisan ili ne. Iako je takvo glupo I netacno obrazlozenje, pojacano od strane vlade satanizacijom kroz medije, moglo da posluzi ministru da donese odluku na koju je formalno imao pravo bez ocenjivanja njene adekvatnosti, ona ipak predstavlja diskriminaciju, ponizavanje, rusenje ugleda sa svim ekonomskim posledicama (ucesce na turniru, mogucnost bezanja sponzora, dugorocni gubici I slicno). A sve ovo je kaznjivo po zakonu.

    Ukratko, Novak treba da podnese tuzbu odgovarajucem sudu, mozda cak I u Australiji, I zahteva visemilionsku kompenzaciju. Priroda ovog procesa bi bila drugacija I ceo svet, ukljucujuci Australijance, dobro razume stvari kada su pare u pitanju. Moj predlog bi bio neka cifra ne manje od 150 I 200 miliona AU dolara (oko 150M evra). Dodatno bi Novak mogao da objavi da ce nekoliko miliona od toga dati kao prilog za pravnu pomoc izbeglicama koji su godinama zatoceni u Australiji, prilog aboridzanskim organizacijama (pod nazivom – od evropskih aboridzana > australijskim aboridzanima) koje se bore za svoja ljudska prava I istinu o genocidu nacinjenim nad njima od strane onih koji su tamo davno dosli bez njihove vize kao I pomoc teniserima juniorima (npr kroz organizaciju niza turnira u ne-teniskim zemljama kao sto je Kina pa cak Srbija i Rusija gde bi tim mladim teniserima iz celog sveta, a pogotovo siromasnih zemalja, bili pokriveni troskovi ucesca, a tu bi se I mnogi novi lokalni sponzori).

    Ko poznaje Zapad vec zna da sa njima nema kraja borbi. U prehodnim decenijama, mi smo vise puta mislili da je kraj nasim nevoljama, prvo kad su ukinuli sankcije, pa kada je potpisan Dejton, pa kada je potpisan Kumanovski sporazum, pa kada smo isporucili Hagu sve koje su trazili, pa kad je potpisan Briselski sporazum, pa ono u Vasingtonu…Znaci, ‘borba ce biti neprestana’ I moramo se nauciti da nas nikada nece ostaviti na miru niti ce imati samilost zbog ovog ili onog. Treba uzvratiti svom snagom I bez sazaljenja koje nam se vise puta u proslosti obilo o glavu (jos mi je u secanju ono Karadzicevo povlacenje iz Gorazda). I to je jos jedna od posledica naseg nepoznavanja sopstvene istorije pa smo osudjeni na to da stalno ponavljamo istu lekciju.

    13
  2. Da je lako Srbin bi bio , SVAKO.
    Udruženi zločinački kancerogeni poduhvat tri Anglosaksonske zemlje A-UK-US , ( posrbljeno : aaa
    ukusa , do moga ) , hoće samo jednu stvar, a to je da što više ljudi na svetu , bude UBODENO , više PUTA,
    isključivo FAJZERICOM.
    Zašto , to nam NIKADA neće reći.
    Da je lako Rus bi bio SVAKO.
    Dan posle početka takozvanog AO , ( posrbljeno : aaa
    opet , do moga ) , teškom mukom , PRIZNALI su da teniseri , vakcinisani SPUTNIK vakcinom mogu da izađu na teren.
    Predhodno su SVE , tenisere , vakcinisane SPUTNIKOM
    vratili sa Aerodroma.
    Nikada neće oprostiti RUSIMA , što je RUS , prvi čovek u Kosmosu za SVA VREMENA , godine 1957 , odleteo sa raketom SPUTNIK.
    Da je lako SRBIN I RUS , bi bio SVAKO.

    9
    1
  3. Никола Тесла и Новак Ђоковић!

    ”Поред тога што физички личе и што су Срби, они су највећи добротвори
    у историји: Никола Тесла је ОСВЕТЛИО , а Новак Ђоковић ОСВЕСТИО
    цео свет!”

    8
    1
  4. @Disanje na trsku

    Што се тиче Вашег мишљења да “Vec sada vlada Australije priznaje da je Novak imao ispravnu vizu za dolazak. To znaci da je ono maltretiranje na aerodromu, zatvaranje u izbeglicki pritvor, prvo ponistavanje vize, medijska satanizacija I ponizavanje ukljucujuci I mnogobrojne izjave zvanicnika bilo neosnovano.” морао бих да се надовежем на Вашу другу реченицу “Ko poznaje Zapad…” . Јер, знамо да је најгора лаж тзв. закаснела истина, а сведоци смо да је тамо усавршен тај метод до савршенства. Сада ће Аустралија да се извињава Абориџинима, правиће документарне филмове о савршеном геноциду на Тасманији и Американци могу да снимају филмове са Индијанцима као добрим момцима, итд. Зашто? Па зато, јер је посао завршен. Хајка на Новака не попушта, чек се и појачава, прете му одузимањем спонзорства. А Французи, Шпанци, Италијани и др. се утркују ко ће пре да се додвори англосаксонским господарима и већ најављују да не може да дође невакцинисан на Ролан Гарос, нити Мадрид. И да, ако га униште као играча и ако је ово опомена “антиваксерима” који су се дрзнули да не примају Фајзер и компанију, лако ће они кроз неколико година да објаве да, ето, Новак је имао право, суд је можда погрешно пресудио и сл.

    12
  5. Jednostavno im se (korona gospodarima iz senke, ali ne samo njima), namestio “na volej”.
    Vec dugo on ne igra po njihovim pravilima, vec nekoliko puta ih je nacepio, nikada nije bio “u sistemu”
    Srbin, koji se ponosi time, koji ne pristaje na korona narativ, i preti da postane najbolji u istoriji.
    To se ne prasta.

    Ono sto cudi, je da njegov tim nije bolje osmislio strategiju njegovih javnih nastupa po najvaznijim pitanjima, kad je vec postalo jasno da sada igra i u nekoj drugoj ligi, koja nema veze sa tenisom. Trebalo je predvideti osetljive teme, i osmiliti pazljiviji nastup.

    Ne bih se iznenadio da je ovo tek pocetak, njegovog de-tronizovanja, da sada jedna po jedna vrata postanu zatvorena. Duga je, i preduga ruka, ovih iz senke.

    11
  6. Моника Селеш је заустављена на други начин.
    Према томе, Ноле је имао и среће.

    Сигурно је да је:
    – добио папире за улазак у Аустралију на најнормалнији начин;
    – да је био здрав и није угрожавао никога у том смислу;
    – да вакцине нису 100% заштита од болести и ни на који начин не спречавају ширење болести него само, ту и тамо, ублажавају симптоме;
    – да му је “паковано” почевши од промене прописа у Аустралији док је био у лету, па до незаконитог објављивања крајње проблематичног налаза тестирања у Београду;
    – да је уместо другостепеног суђења истрпео преставу бахатости и силеџијства;
    – да су напрасно промењени прописи у Француској и Шпанији када је стигао позив из министарстава спорта за турнире.

    Овим је Ноле постао много више од врхунског спортисте.

    Постао је жртва најмонструзнијих планетарних силеџија и светски симбол борбе против тоталитаризма.

  7. Svetska I australijska stampa je izasla danas sa bombasticnim naslovom “Novak Djokovic in shocking $6 million move against Australia”. Izmedju ostalog pozvali su se na izjavu Tome File da Novak moze da trazi 5 miliona odstete. U svom gornjem komentaru sam vec izneo svoje misljenje I pribliznu procenu kompenzacije. Toma ocigledno ovde nije u svom fahu pa je kratkovido izneo tu smesnu cifru u Kuriru imajuci u vidu samo da je Novak mogao tu da pobedi I priblizno toliko da zaradi. Postoje desetine stavki koje bi trebalo uzeti u obzir I koje specijalizovani advokati jako dobro znaju. Npr, nedavno je u Americi jedan crni vozac viljuskara dobio 250 miliona od svoje kompanije jer ga je kolega viljuskarista nazvao ‘nigerom’. Kod Novaka bi osim direktne stete (zarada na turniru) bilo uzeto u obzir obmana od strane drzave, maltretiranje na aerodromu, neuslovni smestaj, neadekvatna ishrana, sprecavanje da se osvoji 10. titula kojom bi dobio podizanje biste ispred teniske hale koja bi imala njegovo ime (sve to kosta), medijske lazi, pokusaj urusavanja reputacije na svetskom nivou, ugrozavanje njegovih dugorocnih komercijalnih ugovora sa sponzorima, potencijalno gubljenje 1.mesta na teniskoj listi I prekid rekordnog liderstva na njoj, sprecavanje da osvoji 21. titulu I zvanicno postane najbolji u svetu svih vremena (to zaista mnogo kosta), uticaj na njegov turnirski plan sto utice na njegovu kondiciju I potencijalno slabije rezultate, lazno prikazivanje antivakserom, lazno prikazivanje ugrozavanje nacionalne bezbednosti, itd, itd. Ovo je samo sto sam iz rukava istresao. Advokati u toj oblasti imaju sigurno jos 50ak stavki koje se koriste u tim procesima (pretrpljeni strah, stres, dusevna bol, nesanica, poremecaj metabolizma I slicno, svaka od ovih po nekoliko miliona). Moja procena je bila konzervativna a adekvatnija cifra bi se dobila na nekom americkom sudu. Steta sto Yahoo I drugi mediji ne prate SS gde bi videli moju realnu procenu vec Kurir, koji je nekako umetnuo Tomu izmedju dva rijalitija, iako se srecom nije desilo nikakvo ubistvo.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading