Бил Гејтс: Ковид ћемо ускоро третирати као обичан грип

Постоји вероватноћа да ћемо морати да се вакцинишемо сваке године, упозорио је Гејтс. Међутим, његова прогноза каже – ковид ћемо ускоро третирати као обичан грип

Бил Гејтс (Фото: AP Photo/Jeff J Mitchell/Pool Photo)

Бил Гејтс, оснивач компаније Мајкрософт, поново је коментарисао корона вирус, и дао још једну прогнозу која се тиче горућег питања – када можемо да очекујемо крај пандемије.

У дискусији која се одвијала на друштвеној мрежи Твитер, Гејтс је одговарао на мноштво питања о пандемији и новој мутацији – омикрон.

Постоји вероватноћа да ћемо морати да се вакцинишемо сваке године, упозорио је Гејтс. Међутим, његова прогноза каже – ковид ћемо ускоро третирати као обичан грип.

Самит њуз: Бил Гејтс најмоћнији љекар на свијету (по Гуглу)

Омикрон је, сматра Гејтс, велики изазов за све здравствене системе широм света, а најтежи случајеви заразе омикроном развиће се код људи који нису вакцинисани.

Међутим, добра ствар је што ће омикрон створити имунитет код већине људи, а мало је вероватно да ће се појавити нова варијанта вируса.

„Оно што се сада дешава је то да се и вакцинисани људи заражавају новим и јачим варијантама корона вируса. Вакцине које ће тек настати, требало би да спрече инфекцију и да осигурају вишегодишњу имунитет“, поручује оснивач Мајкрософта.

Опрема: Стање ствари

(Нова/НСПМ, 12. 1. 2022)

Прочитајте још:Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар