Ранимир Милисављевић: Кад банка укине дозвољени минус старијима од 75 година

Свестан сам да банка нема законску обавезу да одобри дозвољени минус, али сматрам да, ако су већ увели ту погодност, она би требало да важи за све клијенте који желе да је искористе

Извор: Политика

Са банком преко које примам пензију договорио сам да са мог рачуна скида новац и плаћа рачуне за два мобилна телефона – за мене и супругу – као и за фиксни телефон. Све је то добро функционисало до пре неколико дана, док од МТС-а нисам добио поруку да у року од осам дана уплатим 2.097 динара или ће ми, у противном, телефон бити искључен. Отишао сам у банку да видим зашто рачун није плаћен и добио одговор да нисам имао довољно средстава на рачуну. Питао сам како нисам имао кад имам дозвољени минус од 60.000 динара који нисам искористио у целом износу (максимално 10.000 динара).

Речено ми је да дозвољени минус пензионери могу да користе до 75 године живота, а ја имам више. Замислите апсурда – држава пензионерима помаже, а моја банка одмаже својом самовољом, без икаквог повода. Ја знам, а и многа испитивања кажу да су пензионери најревноснији у плаћању дажбина.

Мирослав Митровић: Намети банака све су већи

Свестан сам да банка нема законску обавезу да одобри дозвољени минус, али сматрам да, ако су већ увели ту погодност, она би требало да важи за све клијенте који желе да је искористе.

Ранимир Милисављевић,
Чачак

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 1. 2021)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading