Татјана Аџић Вукичевић: Очекујем да омикрон сој буде увод у нови талас пандемије

Командант у ковид болници Карабурма Иво Удовичић позвао је младе да се вакцинишу и истакао да су у болници од августа имали 50 људи млађих од 50 година и да ниједан није био вакцинисан

Татјана Аџић Вукичевић (Фото: М. Спасојевић)

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић изјавила је да очекује да омикрон сој корона вируса буде увод у нови талас пандемије.

„Ми сазнања о овом соју вируса имамо на основу искуства других земаља. Како ће се он понашати у нашој средини, где имамо старо становништво, то је јако тешко рећи”, рекла је Аџић Вукичевић за РТС.

Она је истакла да ће за време празника, као и сваког дана, болница радити у пуном погону – 24 сата, са 132 човека у свакој смени која траје осам сати.

Сумирајући 2021. годину, директорка болнице у Батајници рекла је да је кроз ту здравствену установу за нешто више од годину дана прошло 15.563 болесника.

Татјана Аџић Вукичевић: Оно што ме фасцинира је страх у очима пацијената

„Подаци од пре пет шест дана брину, крива која је била зарављена поново је почела да расте, што се види по благом повећању броја људи који стоје у редовима испред ковид амбуланти и који су у болници”, рекла је она.

Говорећи о трудницама које оболе и премину од корона вируса, Аџић Вукичевић је истакла да је опоравак свих, па и трудница, после короне веома тежак и мукотрпан и оценила да то захтева додатни ангажман читавог здравственог система.

Командант у ковид болници Карабурма Иво Удовичић позвао је младе да се вакцинишу и истакао да су у болници од августа имали 50 људи млађих од 50 година и да ниједан није био вакцинисан.

Иво Удовичић (Фото: Танјуг/Т. Радовановић)

Он је додао да верује да ћемо, с обзиром на брзину ширења омикрона, имати већи број заражених него до сада.

„Очекујем да ће овај омикрон имунизовати огроман број становника и да по природи ствари вирус слаби еволутивно, да ће се прилагодити нама и да ће прећи у неки облик кохабитације”, рекао је Удовичић, преноси Танјуг.

Удовичић је рекао да не постоји здравствени радник, посебно они који раде у ковиду, који ће наћи оправдање за организоване прославе Нове године и указује да ће у Београду бити много туриста.

„То ће сигурно бити нешто што ће нама доћи на наплату”, упозорио је Удовичић.

Против прославе Нове године је и вирусолог Миланко Шеклер, који сматра да ће нам се десити оно што се у Европи догодило прошле недеље, када су прослављали Бадње вече и Божић.

Миланко Шеклер (Извор: N1)

Нагласио је да очекује да ће бити велика „папазјанија” – да ће бројка скочити и да ће бити на хиљаде новозаражених.

„Њима се десио хаос прошле недеље, пре Бадње вечери и Божића и после неколико дана. Нама ће то да се деси ове недеље пред Нову годину, сутра и после неколико дана”, рекао је Шеклер и напоменуо да ће се оболевати од делта соја корона вируса, те да ће то драстично да погорша ситуацију због великог броја људи којима ће бити потребна хоспитализација.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Ради урока, дајте свим младим људима чланске карте СНС. Видећете, помоћи ће. Доведите их на скупове СНС. Видећете, помоћи ће. Поведите их на беседу премудрог. Помоћи ће и то. А онда ћете добити информацију о завршетку епидемије у Србији, коју ћете с радошћу, без сумње у премудрог, објавити. И решићете све проблеме.
  А до тада, спремајте се за куку и мотику, која ће вам излечити комплексе величине и памети. Трајно!

  19
 2. Не беше је неко време, лутка моја, Татјана Аџић Вукичевић! Па браво, браво, плавоока муза поново бриљира! Овог пута не плени оном дозом некрофилије какву је емитовала раније, али је и даље архикандидат за катран и перје. Нема заборава, нема опроштаја ни за једног јахача српске ковид апокалипсе (а ни глобалне)!

  16
  1
 3. “Командант у ковид болници Карабурма Иво Удовичић позвао је младе
  да се вакцинишу и истакао да су у болници од августа имали 50 људи
  млађих од 50 година и да ниједан није био вакцинисан.“

  Колики је број оболелих а вакцинисаних???

  Чему вакцинација ако вакцине не штите?

  14
  1

Оставите коментар