Није С*ање ствари: Италијан дошао са вештачком руком да прими вакцину!

Није сасвим јасно да ли је пацијент носио целу лажну руку или неку врсту силиконског слоја преко коже

Извор: Shutterstock

Један Италијан (50), чије име није саопштено, се суочава са оптужбама за превару након што се појавио по вакцину против болести ковид-19 носећи лажну руку.

Био је толико решен да избегне убод, али да ипак добије здравствену пропусницу, да је по свој прилици платио стотине евра за силиконску протезу, само да би на крају био откривен.

Бизарна епизода у центру за вакцине у Биели, граду близу Торина у северном региону Пијемонт, догодила се недељу дана након што је Италија објавила мере које забрањују невакцинисаним људима низ друштвених, културних и спортских активности.

Након што је обавио формалности, укључујући потписивање формулара за сагласност пред доктором, мушкарац, стар 50 година, сео је и подигао рукав кошуље док се припремао да здравствена радница примени вакцину.

Није С*ање ствари: Енглески експерти тврде да се корона може ширити и гасовима из стомака

У почетку, није приметила ништа чудно, јер је силикон личио на кожу. Али пошто је боље погледала и додирнула руку, лекарка је замолила човека да скине кошуљу. Видевши да је откривен, човек је покушао је да убеди здравствену радницу да зажмури на овај прекршај.

“Осећала сам се увређено као професионалац”, рекла је Филипа Буа за “Ла република”, и наставила: “Боја руке ми је изазвала сумњу и зато сам замолила човека да открије остатак његове леве руке. Била је (протеза) добро направљена, али није била исте боје.”

Човек јој је рекао: “Да ли би могла да замислиш да имам такву грађу?” Рекла је “Ла стампи” да није могла да види човекове вене: “Прво сам мислила да сам погрешила, да је то пацијент са вештачком руком.” Није сасвим јасно да ли је носио целу лажну руку или неку врсту силиконског слоја преко коже.

“Ажурност и вештина здравственог радника покварили су планове ове особе, која ће сада морати да одговара судству”, рекао је Алберто Ћирио, председник Пијемонта у заједничкој изјави са Луиђијем Икардијем, регионалним здравственим саветником.

“Ла република” сугерише да инцидент можда није био случајан, позивајући се на недавну поруку на друштвеним мрежама коју је можда написао човек из Бијеле.

У Италији обавезне ковид пропуснице за све раднике

Објава на Твитеру представљала је силиконско мушко одело са грудима до пола тела, заједно са лажним рукама и вратом, које је било на продаји на Амазону за 488 евра. Уз слику је стајала порука: “Ако ја кренем са овим, да ли ће приметити? Можда ћу испод силикона чак обући додатну одећу како бих избегао да игла допре до моје праве руке.”

Ћирио и Икарди су рекли да би случај “граничио са смешним” да није “чињеница да говоримо о гесту огромне тежине. То је неприхватљиво пред жртвом коју пандемија тера да плати целу заједницу”, додали су.

Супер зелена пропусница

Италија је пријавила значајан пораст броја резервација за прве вакцине откако је објавила планове за “супер зелену пропусницу”, која на националном нивоу ступа на снагу од 6. децембра и захтева од људи да докажу да су вакцинисани или да су се опоравили од ковида-19 до приступ биоскопима, позориштима, теретанама, ноћним клубовима, ски лифтовима и стадионима, као и да буду у затвореном простору у баровима и ресторанима.

Опрема: Стање ствари

(Мондо, 3. 12. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading