Баварски премијер Маркус Зедер: Вакцина штити и гарантује слободу

Обавезна вакцинација би пре премостила поделе у друштву него што би их продубила.  Уверен сам у то. Биле би превазиђене предрасуде, рекао Зедер

Фото: Бета/АП

Баварски министар здравља Клаус Холечек позвао је све партије у Немачкој да већ у јануару у Бундестагу донесу закон о обавезној вакцинацији свих грађана против корона вируса, пошто за медицинску струку обавеза имунизовања ступа на снагу у марту идуће године.

Холечек, који тренутно председава конференцијом министара здравља покрајине, оценио је да је то и начин да се спречи масовни одлазак неговатеља са посла, пренео је данас Дојче веле.

Неговатељи „имају осећај да се само они чине одговорним за мањак вакцинисаних, а општом обавезом вакцинације побринули бисмо се за једнак третман“, рекао је Холечек.

Председник баварске владе: Ако Астра Зенека не буде одобрена – вакцинисати се на лични ризик

Политичар Хришћанско-социјалне уније има подршку свог покрајинског премијера Маркуса Зедера који је оценио да би обавезна вакцинација пре премостила поделе у друштву него што би их продубила.  „Уверен сам у то. Биле би превазиђене предрасуде. Многи би схватили да није тако страшно цепити се, напротив, то штити и гарантује слободу“, рекао је Зедер за лист Велт.

Министар Холечек је разматрао и санкције за оне који се ипак не би вакцинисали, уколико се обавеза уведе, а уз новчане казне, он је поменуо и могућност да невакцинисани више плаћају здравствено осигурање, да морају делом да сносе трошкове лечења од короне или да не добијају новац кад су на боловању.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/НСПМ, 26. 12. 2021)

Прочитајте још:



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Шта се може очекивати од потомака нациста???

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading