Др Драгиша Делић: Главни антиваксери у Србији су доктор Кон и докторка Дарија Кисић Тепавчевић

Др Предраг Кон је изјавио да је дошло до пробоја имунитета код вакцинисаних, значи да вакцина не држи имунитет, а др Кисић Тепавчевић да и вакцинисани могу преносити вирус, рекао пулмолог

Доктор Драгиша Делић (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

Др Драгиша Делић, пулмолог, специјалиста за болести плућа, акупунктуролог са искуством у пулмологији више од 30 година и акупунктури 27 година.

Дипломирао на медицинском факултету у Новом Саду 1983. године. Завршио школу акупунктуре и рефлексотерапије на ВМА 1988. године. Специјализовао из пнеумофизиологије у Београду 1992. године.

Раније смо пренели његово предавање из Манастира Св. Арх. Михаила – Михољске Превлаке, а сада доносимо ново излагање на тему “Ревакцинација или природни имунитет”.

Браћо и сестре, пре почетка ове беседе, пре свега да се извиним свима овде, а и људима коју су нас пратили преко Јутјуба, ако смо у прошлој беседи икога повредили или некоме нешто лоше рекли. Сваком од њих се извињавам, а данас ћемо покушати у првом делу да појаснимо неке ствари из те беседе.

Прошлог пута тема је била о вирусима, бактеријама, вакцинацији, ковиду… Па да се усресредимо на две теме које мене највише боле. Једна је била да ли вакцинисати оне који су већ имуни. А имуни су они, како сам то већ утврдио, не само ја, који су већ прележали ковид са иоле препознатљивим клиничким симптомима и са доказом да имају у крви макар мали ниво антитела, које већина држава не признаје. Ја сам то мало, да бих прекратио причу, утврдио. Пошто ме је погодио, на Јутјуб снимку, један негативан коментар. Тамо су ме чак назвали надрилекаром и саветовали да ме неко пријави Министарству здравља. Е па ја се извињавам тој особи, ја сам пријављен Министарству здравља, пре 35 година. Сваке године имамо лиценцу и ја и моја ординација и моја специјализација. Имам три лиценце.

Др Драгиша Делић: У последња два-три мјесеца сви најтежи случајеви ковида били вакцинисани

Што се тиче имунизације одраслих, то је иначе светска тема. Чак је неки дан у Америци, у Конгресу америчком, доктор Пол, а иначе конгресмен, буквално испитивао ове што стављају вакцине у промет и саветују, зашто вакцинишете људе који су прележали ковид. Око 100 милиона људи, није то баш мала количина.

Пре годину дана сам, на две телевизије, објаснио да је шведска студија, а то је земља са највероватније најразвијенијим здравством на свету, већ тада утврдила да ће хуморални имунитет од ковида трајати најмање од 4 до 5 година, а ћелијски од 15 до 17 година. Што је потпуно јасно утврђено на основу САРС-КоВ-1. То је нешто што је у науци чврсто и нико није покушао да оспори. Иза тога је изашла ирска студија, која је до недавно доста била прикривана. Она је посматрала здравствене раднике, докторе и сестре, који су радили директно са ковид пацијентима. Након 8 месеци рада, ниједан здравствени радник, који је раније имао ковид, није био позитиван на антигенски текст. Знате колико је људи поново оболело од короне? Нула. Ко је природно прележао и добио природни имунитет, његова шанса, по тој студији, да поново оболи, у периоду од 8 месеци је нула.

Кливлендска студија, због ње је смењен онај декан Медицинског факултета у Пули, у Хрватској, кад је то исто изговорио наглас. Кливлендска студија, највећа клиника на свету за грудне болести, срце, плућа, рак плућа… Они су студију радили на 5000 запослених. Колико је после годину дана оболело тих што су имали природни имунитет? Нула.

Да им буде ово глогов колац у срце. Пре месец и по дана, изашла је израелска студија. Сви знају да је Израел највакцинисанија земља. Они су покушали да упореде људе који су вакцинисани Фајзеровом вакцином, пошто они само том вакцином вакцинишу, људе који су прележали ковид и оне који су невакцинисани. Направили су још једну групу, људе који су прележали ковид па се вакцинисали једном дозом. Да ли ће овом природном имунитету вакцинисање једном дозом појачати имунитет? Овако је Израелска студија утврдила: да је имунитет у њиховој студији, наводно се појавило пар случајева који су прележали ковид да су били позитивни, да су случајним тестирањима били ковид позитивни, али се нису разболели. Друга група су они који су се и наводно разболели. Особе које су природно прележале корону, 13 пута је мања шанса да постану позитивне на ковид у односу на вакцинисане и ревакцинисане Фајзеровом вакцином. Кад су поредили ко се разболео, касније, 27 пута је мања шанса да имају симптоме они који имају природан имунитет, односно невакцинисани. Ја да вам кажем као искусан доктор, толико наша беседа није одговарала неким надлекарима. Сад ћу да покушам мало да се нашалим. Пошто нас проглашавају антиваксерима, сад да вам кажем ко су главни антиваксери у Србији. То је изјава: дошло је до пробоја имунитета код вакцинисаних, значи да вакцина не држи имунитет. Шта мислите ко је изјавио? Доктор Кон, који заводи све оне живе и неживе мере и до бесвести би нас вакцинисао. Према томе, нисам то ја измислио. И вакцинисани могу да преносе вирус, знате ко је то прозборио? Докторка Дарија Кисић Тепавчевић. Делту преносе вакцинисани, то сам ја рекао. Да не прескочим још две ствари, да потврдим ово шта смо ми причали. Вакцине су експерименталне, стоји у чланку Министарства здравља. Златибор Лончар је рекао: ми смо први добили вакцину и ми смо у процесу испитивања.

Дарија Кисић Тепавчевић и Предраг Кон (Фото: ФоНет/Влада Србије/Слободан Миљевић)

Ми смо лепо овде рекли, и раније сам то говорио, да су вакцине добиле привремене употребне дозволе, да још не знамо какви ће бити резултати.

Други део од прошлог пута, о вакцинисању деце и омладине. Имате медицинску границу где су до 12 година деца, а касније нису, практично се посматрају као одрасли, а ту је и законска граница где су деца до 18 година, некада је било и до 27. Ја сам тада тврдио да ни под каквим условима не треба децу вакцинисати, не систематски и не масовно, посебно не због новог вируса. Нисам ја причао о другим вакцинама, то је посебна прича. Од прошлог пута кад смо имали беседу, има 15 дана, толико се појавило објава на телевизијама, оним мејнстрим медијима. Почињу тамо негде у свету, а код нас лобирају тамо неки ветеринари који се представљају као доктори на државним телевизијама и слични људи. Не поништавам ветеринаре, али није исто лечити људе и стоку. То је огромна разлика. Они саветују да се вакцинишу сва деца од 3 до 11 година, да се вакцинишу труднице без обзира је л’ су у прва три месеца или остало. Једна од највећих клиника у Беранима, имали су 6000 порођаја ове или прошле године, 200 трудница је било позитивно на ковид и нису имале ниједан проблем нити компликацију. Сад би требало све труднице вакцинисати, па да видимо шта ће им помоћи. Ја знам, ако се трудница зарази, вирус не пролази кроз плаценту, неће пипнути бебу, нити кроз млеко пролази вирус. Може да доји дете иако мајка има ковид. Да видимо шта ће генетски модификоване РНА вакцине урадити евентуално дечијем фетусу нека њима буде на част. Ето, то је други део појашњења од прошлог пута.

Јутрос, како пораним, прво претражим шта има у Америци. Гледао сам емисију једну Си-Ен-Ен-а, Еј-Би-Ес-а и Њујорк тајмс. То су три најјаче светске ТВ станице. Они су, наравно, лобирали да треба све и свакога вакцинисати. Улазе у тамо неку болницу, где леже једва живи пацијенти од короне и наслов 100% сви невакцинисани. Баш сам био ужаснут колико ту има лажи и преваре. Они су улазили у црвену зону, обучени у скафандере, при томе поред њега шета докторица која га уводи тамо и има обичну папирну маску и раскопчан мантил јер јој тако лепше стоји. У тој зони су сви пацијенти били црнци. Тај прилог је прављен у Луизијани, то је најугроженији део Америке, има највећи број дебелих људи. Кад кажем дебелих људи, то су они који имају 50-60 килограма вишка и више. Био је тамо један пацијент, који је имао маску, али не и респиратор и лепо је причао са спикером о томе. Дакле, Америка, која је једна од највакцинисанијих земаља на свету, сад има највећи број тренутно заражених у свету на милион становника.

САД: Асошијетед прес присиљен да исправи лажну вијест о ивермектину

Нажалост те приче како су вакцине ефикасне 98, 96, 94 па 92%, па је то дошло негде да су ефикасне од 47% до 54%, да могу да заштите од заражавања или развоја озбиљније болести. То је као најефикаснија вакцина.

Све студије, десетине и десетине њих, показују да обична она пилула Д витамина од 5000 вас штити са 54% вероватноће да нећете добити ковид. Не само ковид него и било коју другу вирусну болест. Вакцине вас штите само од једне вирозе, а смањују за око 50% могућност развоја тежих облика ковида. Онда су изречене оне реченице које сам малопре читао: вакцина пропушта и ковид, вакцинисани могу да преносе или разносе корону. Ништа ми нисмо погрешно рекли у тој причи, ништа. Ништа ми не говоримо против вакцинација, него само покушавамо овде да кажемо реалан став о вакцинацији. Јер они су из те вакцинације нашли као решење – још вакцина. Ушли смо у данашњи наслов – ревакцина.

Која је сврха ревакцине? Ако је направљена вакцина, дата вакцина, дата ревакцина и особа не ствара довољан број антитела ни имунитет не одговара том вирусу, не може да га спречи. То вам је као да дођете пред врата, ставите кључ у браву или до пола уђе, али не може да уђе а камоли откључа. Ви онда одете код мајстора и наручите још 50 или 100 тих кључева и онда са њима покушате да откључате браву. Сваки ће бити погрешан. Они покушавају да уведу да се уради трећа (бустер) доза, значи то је реревакцинација.

Још у Америци, у CDC-у, нису одобрили ту трећу бустер дозу или су је одобрили само за екстремно ретке групе. Значи за оне који су на имуним терапијама, после рака, аутоимуних болести. А код нас је стигло као да је то одобрено у Америци и да треба да се крене у масовну другу ревакцинацију. Већ је то урађено. Знам да ту нема никакве научне основе, јер већина озбиљних имунолога каже: каква је сврха? Ја ћу то изговорити: мора да се прави потпуно нова вакцина. Јасно је да ова вакцина није ефикасна или је само делимично ефикасна. Још нисам причао о штетним ефектима вакцине за које постоје читаве листе. Виђам те штетне ефекте у пракси, не оне као што су бол у руци, температура. Званичан број умрлих после вакцинисања је 10.000 људи. Ово ништа није измишљотина, ово је са званичних америчких сајтова. Они сматрају да то није много у поређењу са бројем вакцинисаних. Ово прелази сваку меру.

Први документи о давању лиценце Фајзеровој вакцини: Више од 1.200 смртних случајева током првих 90 дана испитивања

Одговарајући на питања присутних, др Делић је рекао:

  • Снимке које сте гледали то су намонтирани снимци. Ти људи који су умирали, нису умирали од короне него су то они јадни мигранти који су се потопили у неком броду. Ја просто морам да знам ове ствари, иако је мој посао да лечим оболеле. Ја морам да преузимам посао и епидемиолога и инфектолога и едукатора народа. Ја сам приватни доктор, мени одговара да сте што више болесни, сад имам и више него што ми треба. Ево ови што су ме коментарисали нека виде да ли сам сад надрилекар.
  • Прво ја нисам компетентна особа да објасним ово, јер нисам вирусолог. Ја сам клинички доктор. Доктор који прави дијагнозе и лечи људе. Вирусолози су доктори који углавном седе по лабораторијама и гледају у микроскопе и сличне ствари. Шта је корона вирус? Ево из дубине душе, не знам. Не знам ни ја, не зна нико. Тај вирус још нико није уживо видео. То је чињеница и нико то још није објавио ни потврдио на свету. Да се ради о вирусу, ја могу да претпоставим као клинички доктор по томе што инфекција или зараза и напад тим агенсом изазивају симптоме врло сличне вирусним инфекцијама. Ти симптоми су: повишена температура, главобоља, костобоља, болови у мишићима, грчеви у цревима, дијареја, губитак чула мириса и укуса… У тој причи треба разликовати тај вирус или вирусну инфекцију, односно тај САРС-КоВ-2, а онда имате ковид-19. То су две болести. Ова прва би требало да је наводно узрокована вирусима, а друга, ковид-19, је болест која је узрокована последицама тог вируса. Дакле од тог првог вируса имате оне класичне симптоме грипе, неко има лакше, неко теже симптоме. Ја сам лечио пар стотина пацијената од тога. Ови млађи људи, некад и средовечни и старији, нису ни имали у почетку симптоме.


Categories: Дневник читаоца/гледаоца

Tags: , , , , , ,

5 replies

  1. Ne znaju ni oni šta je kovid ali znaju da moraju da vakcinišu što više ljudi po svaku cenu

    32
    2
  2. Ради оваквих златних речи, господин Делић јесте безсребреник, штедри заклетник Хипократов… На здравље Вам, часни лекару…

    22
  3. Svaka cast, ovo je hrabrost Srbina.

    19
  4. “Сад ћу да покушам мало да се нашалим. Пошто нас проглашавају антиваксерима, сад да вам кажем ко су главни антиваксери у Србији. То је изјава: дошло је до пробоја имунитета код вакцинисаних, значи да вакцина не држи имунитет. Шта мислите ко је изјавио? Доктор Кон, који заводи све оне живе и неживе мере и до бесвести би нас вакцинисао. Према томе, нисам то ја измислио. И вакцинисани могу да преносе вирус, знате ко је то прозборио? Докторка Дарија Кисић Тепавчевић.”

    “Мир, мир, мир, нико није крив”.

    А ко ће да одговара за убијене и осакаћене, децу и људе, који су се већ
    аплицирали или ће ускоро? Или су можда, они сами криви што су веровали
    Кону, Кисићки, министру здравља, кризном штабу и свим медијима?

    У овим најтежим временима која памти људски род, поред свих с”ања о којима се
    пишу дуги нарихтани и сугестивно углађени трактати, ни једне једине речи о
    одговорности. Нико ни речи јавно да напише о одговорности и последицама
    по оне, који директно учествују и спроводе овај масовни помор а који се пред
    нашим очима одвија, већ скоро друга година.

    Пошто у Србији не постоји ни државна а ни било која друга статистика, о
    преминулима и тешко оболелим директно од вакцинације против ковида, чудим се,
    да до данас ником није није пало на ум, да постави интернет страницу, где би
    породице, рођаци, пријатељи могли да оставе податке и коментаре за своје
    најближе, који су настрадали.
    Таквих страница има за друге државе, можда има и код нас али мени није познато.
    Уколико већ постоји таква интернет страница, нека нас све обавести онај који зна.

    Без статистике се злочин не може доказати јер “нема доказа, нема злочина”.
    Исто као што нема ни Меморијалног центра покоља над Србима у НДХ.
    Уколико ништа не предузмемо, биће по оној народној,
    “била једном једна истина, али ју је рђа појела”.

    24
  5. Да би било још јасније или, драматичније, а веома је драматично,
    поставићу само један пример,

    „Дечко из Крагујевца примио две дозе Фајзера и погоршало му се здравствено стање,
    сваког месеца даје преко 10 хиљада динара за лекове.“

    https://twitter.com/ikZWT0RqZmNXHqI/status/1474092634260004873

    баш би било „красно“, да се Др Драгиша Делић опет мало „нашали“
    и да стручно одговори целој јавности, како сада помоћи овом човеку?
    И по њему, ко би могао бити одговоран за његово тренутно здравсвено стање?

    Исто питање се односи и на министаре, правнике, лекаре ..
    и све промотере агресивног вакцинисања, на челу са медијским шефовима,
    чији је најзначајни допринос за свакодневно ширење свеопште панике и стаха
    код становника наше државе, с циљем, што масовније „имунизације“
    или „вакцинације“?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading