Прeдстављање Апела народу да чува Устав, изађе на референдум 16. јануара и заокружи НЕ!

Представљање Апела одржаће се у „Прес центру“ УНС-а, у среду 22. децембра 2021, са почетком у 14,00 часова, у ул. Кнез Михаилова бр. 6, Београд

Фото: Танјуг

Пред Србијом је нова борба, на народу као носиоцу суверенитета је да изађе на референдум и устане у одбрану Устава. Устав РС данас је једини гарант стабилности и целовитости државе. То је последња правна препрека разбијању јединства земље и даљој дестабилизацији нашег политичког и друштвеног живота.

Уставним променама не приступа се у условима окупације Косова и Метохије, као ни у условима политичке поларизације и нестабилности која је опхрвала Србију.

Друштвена и државна криза захватила је сваки делић напаћеног организма српског националног бића. Промене Закона о референдуму које омогућавају мањини да измени Устав који је донела већина најбољи су показатељ беспомоћног нереда у којем живимо.

Треба напоменути да најављене промене устава имају за циљ одвајање правосуђа од државе и народа. Ниједна грана власти не сме бити одвојена од народа као носиоца суверенитета, тако ни судство.

Почетак уставних промена неће ојачати ни једну позицију Србије, посебно не независног правосуђа или владавине права.

О овим и другим разлозима Апела и неопходности изласка на референдум да би се заокружило НЕ говориће неки од потписника Апела:

  • Др Горан Ђорђевић, адвокат
  • Милица Радовић, бивши народни посланик и адвокат
  • Бошко Обрадовић, СП Двери
  • Др Слободан Јанковић

Посебно указујемо да ће у 13,00 часова, Уставном суду Србије, бити предате иницијатива за оцену уставности и законитости Закона о референдуму и иницијатива за оцену уставности и законитости Одлуке о расписивању републичког референдума ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије са предлогом да Уставни суд изрекне меру обуставе извршења Одлуке о расписивању републичког референдума у складу са чланом 56. Закона о уставном суду.

Апел народу да чува Устав, изађе на референдум 16. јануара и заокружи НЕ!

Позивамо вас, да присуствујете наведеним акцијама!

Српски демократски савез

Прочитајте још



Categories: Моба

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading