Саво Манојловић: Вучић ме јесте звао, нећу бити кандидат на изборима

Нисмо дали реч Вучићу, ми смо јасно реч дали целој Србији. У сваком наступу смо комуницирали два захтева и протести онда престају, нагласио је директор кампање „Крени-промени“

Саво Манојловић (Фото: Нова С/Иван Динић)

Директор кампање “Крени-покрени” Саво Манојловић најавио је као наредни корак организовање волонтера који ће сакупити 30.000 потписа, како би се “предложио акт који ће онемогућити копање литијума”.

„Сада Скупштина мора да одлучује о томе, у тачно одређеном року. Желимо да искористимо ту могућност, и ми ћемо с правним и еколошким експертима израдити акт, а видећемо који је најбољи начин да се предложи и спречи копање литијума у Србији“, рекао је Манојловић за Време, говорећи о могућностима које су пружиле измене претходно усвојеног Закона о референдуму и народној иницијативи, издејствоване протестима.

Извор: Политика

Рекао је да неће учествовати на протестима који се настављају и ове суботе, јер не може да прекрши реч, али и додао да „потпуно разуме остале организације – оне улазе и у политички живот, и то је нека врста њихове изборне кампање, што је потпуно у реду“.

Разговор са Вучићем

Манојловић је за Недељник испричао како је дошло до тога да га за време протеста позове телефоном председник Србије Александар Вучић, рекао је да су му стизали позиви са неког непознатог броја и да их је одбијао уз образложење да је на састанку.

„Онда ми је стигла порука: ‘Александар Вучић овде, не могу да Вас добијем’. И онда смо се чули. Рекао је да је видео захтеве и да ће да их испуне и да је питање да ли ћемо ми да одржимо јавно дату реч. Наравно да увек држим реч“, рекао је Манојловић.

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Манојловић је истакао да „то није, како покушавају да нам припишу, реч дата Вучићу“.

„Ми смо јасно реч дали целој Србији. У сваком наступу смо комуницирали два захтева и протести онда престају. И још нешто, није битно коме се даје реч, већ ко је даје“, нагласио је директор кампање „Крени-промени“.

Неће бити кандидат на изборима

Манојловић је изјавио за НИН да не учествује у преговорима о изборима, нити ће бити кандидат на њима.

„Део Скупштине слободне Србије је у преговорима у вези са изборима, али ја у томе не учествујем, нити ћу бити кандидат на овим изборима. О људима у Скупштини слободне Србије мислим све најбоље и желим им пуно среће на изборима“, рекао је Манојловић који напомиње да више није толико активан у тој организацији.

Институт Арчибалд Рајс: Опет преварени

На констатацију да би после протеста, који су резултирали повлачењем и изменом два закона, био атрактиван кандидат, Манојловић је рекао да највише дугује грађанима, људима који су долазили на протесте, стајали на аутопуту и који ће можда добити казне, људима који су ризиковали безбедност и сопствену слободу за заштиту уставног поретка Србије.

„А, њима сам дао реч да у ово улазимо без политичких калкулација. Дата реч обавезује“, истакао је Манојловић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 16. 12. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

  1. А онда је мрмот умотао чоколаду…

    Све је ово фарса. И сам Саво је фарса….

    25
    1
  2. Savo je prevara nas naivnih ekologa, ljubitelja prirode.

    13
    1
  3. Једнога сличнога САВИ добили су СРБИ у БАЊАЛУЦИ.Ако овакви требају да спасавају СРБИЈУ,боље нек оставе да сама од себе одумре.Зар СРБИЈА нема способних,зрелих искусни људи да би сваки жутокљунац стао на чело ипак једнога од НАЈСТАРИЈХ НАРОДА.Ови су жељни свега,пара,жена,славе и свуда им је памет распоређена а најмање где треба.

    15
    2
  4. Ekološka

    Vučić me jeste zvao,
    direktive mi je zadao.
    Čak mi je i novac dao,
    O kakav divan posao.

    Divan sam ja glumac,
    pravi pravcati čistunac.
    Prirodu ja mnogo volim,
    za nju se dušom borim.

    Zeleno ja najviše volim,
    pogotovu kada brojim.
    Biće prirode posle mene,
    sada skupljam apoene.

    12
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading