Бил Гејтс: Акутна фаза пандемије ће се завршити негде у 2022. години

Амерички милијардер нема дилеме да је омикрон сој забрињавајући, али да са развојем вакцина и лекова верује да ће ковид постати ендемска болест 2022. године

Бил Гејтс (Фото: AP Photo/Jeff J Mitchell/Pool Photo)

Суоснивач Мајкрософта, амерички милијардер Бил Гејтс поручио је путем свог блога да се нада да ће критична фаза пандемије ковида бити окончана у следећој години.

“Било би глупо направити другачије предвиђање, верујем да ће се акутна фаза пандемије завршити негде у 2022. години”, навео је Гејтс на блогу “ГејтсНоутс”.

Амерички милијардер је рекао да крај пандемије није тако близу као што се надао због делта соја и проблема да се људи потпуно вакцинишу.

Бил Гејтс: Стопа морталитета од вируса корона требало би драстично да опадне до лета 2022.

Он нема дилеме да је омикрон сој забрињавајући, али да са развојем вакцина и антиковид лекова верује да ће ковид постати ендемска болест 2022. године.

“Свет је боље припремљен да се бори против потенцијално лоших сојева, најбоље од почетка пандемије. У много бољој смо позицији да модификујемо вакцине, уколико буде потребно”, поручио је Гејтс.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 12. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Бадава John Ioannidis-у струка, наука и употребна вредност (цитираност) из области епидемиологије када не зна да прориче, за разлику од овог средњошколца.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading