Заоштравање антиковид мера у Холандији

Од недеље све ће у Холандији у принципу бити затворено између 17.00 и 5.00 часова, осим продавница са неопходним производима, рекао холандски премијер Марк Руте

Фото: Бета/АП

ХАГ – Холандски премијер Марк Руте саопштио је данас да ће бити пооштрене мере против корона вируса, које између осталог укључују затварање барова, ресторана и продавница у 17.00.

„Од недеље све ће у Холандији у принципу бити затворено између 17.00 и 5.00 часова, осим продавница са неопходним производима”, рекао је Руте на конференцији за новинаре у Хагу, где се окупило неколико десетина демонстраната.

Школе ће остати отворене упркос чињеници да је највећи број новозаражених међу децом.

„Треба бити реалан, бројеви на дневном нивоу стално расту”, рекао је Руте.

Холандски премијер Марк Руте: Никад нећу прихватити „идиоте” који праве нереде

Холандске власти су забележиле 21.350 нових инфекција данас, незнатно испод просека од 22.258 у последњих седам дана.

Болнице отказују заказане операције да ослободе кревете док број случајева достиже рекордне бројеве упркос рестрикцијама које су већ на снази и чињеници да је око 85 одсто одраслог становништва вакцинисано.

Демонстранти окупљени испред министарства у Хагу док је трајала Рутеова конференција за новинаре, имали су мегафоне и пиштаљке. Око скупа распоређена су полицијска кола и као и полиција у опреми за сузбијање демонстрација из страха од нових нереда после више дана напетости.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 11. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading