Гордана Бераров Валчић: Димна завеса

Да бисте мењали систем – морате да знате како систем функционише и како се систем мења, а да не упаднете поново у замку коју поставља чаушка власт

Сукоб у Шапцу због блокаде путева (Извор: Фејсбук)

Пре два дана, 26.11.2021. године, укинута је гранична контрола на свим прелазима између Косова и Метохије и Албаније, што се од јуче примењује на терену. “Опозиција” и власт вам нису рекли? Баш “чудно”! (овде)

Да резимирамо после 24 сата како су вам поставили димну завесу:

 1. Одржавање Скупштине СНС је зато пребачено за јучерашњи датум уз кршење епидемиолошких мера и дозвољеног броја људи у Арени, у затвореном простору, што је вама скренуло пажњу и било окидач за афективну реакцију да не бисте размишљали о Косову и Метохији.

  Скуп СНС-а у Арени (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

 2. После 24 сата нико од организатора протеста тзв. Слободне Скупштине Србије, који су позивали народ на блокаде саобраћајница, није приведен на саслушање иако постоји правни основ за то, док је народ добијао мотке по леђима, чекић по глави. Саво Манојловић није “попио” батине ни хапшење, а ви?! Такође, нису приведени ни батинаши који су очигледно доведени службеним колима локалне самоуправе у Шапцу, о чему сведоче бројни видео и фото материјали које је народ сачинио.

  Извор: Фејсбук профил Гордане Бераров Валчић

 3. Слушате “упутства” неког Саве Манојловића, стипендисте фондације Konrad Adenauer, и верујете да он ради у вашем интересу?! Сада очекујте да вас позове да аутомобилима блокирате саобраћај, по старој методологији, на коју сте већ једном насели када вас је позивала тзв. опозиција Савез за Србију, када сте плаћали папрене казне док су тзв. лидери који су вас хушкали на то седели у својим топлим, удобним фотељама без иједне плаћене казне.
 4. Вучићева друга екипа, задужена да на улици, по принципу “спортске активности патроле” буде хапшена и пуштана иза првог ћошка, појача емотивни набој код народа како би димна завеса имала јачи афективни интензитет да скрати видљивост укидања граничне контроле између КиМ и Албаније, што представља грубо кршење Резолуције 1244 СБ ОУН и озбиљно кршење устава Р. Србије од стране власти која ћутањем то дозвољава!

Е мој народе, више пута сам поновила: улица је западна методологија где Запад и западни властодршци имају све полуге моћи док се ломе ваше кичме!

Вучићу је најбитније да испуни захтев запада у вези са КиМ и ништа више. Запад не занимају ваша права и слободе, нити ваш чист ваздух!

И на крају, Вучић је јучерашњим потезом дупло “профитирао”:

 1. Сакрио је укидање граничне контроле између КиМ и Албаније.
 2. Поломио је све одважније људе у народу који су искрено изашли на улицу не размишљајући да је то маневар државе и на тај начин ће кривичним пријавама анестезирати све оне који су искрени борци против режима.

Вучић се једино плаши бојкота!

Гордана Бераров Валчић (Извор: Лична архива)

Сви који вас позивају на улицу само вас сервирају као глинене голубове Вучићу на тацну!

Да бисте мењали систем – морате да знате како систем функционише и како се систем мења, а не да упаднете поново у замку коју поставља чаушка власт!

Запамтите, у политици не сме да буде емоција – мора да ради мозак!

Зато, бојкот избора – не дајте легитимитет Вучићу!

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук профил Гордане Бераров Валчић)

Погледајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

2 replies

 1. Тако је, снајка!

  17
 2. Probali bojkot, i? Nema ništa od toga, samo sila. Kao 2000. Najbolje bi bilo da se stvar reši na tradicionalni srpski način. Ali nemamo m..a.

Оставите коментар