Русија: Одобрен Спутњик М, вакцина за узраст од 12 до 17 година

Вакцинација тинејџера од 12 до 15 година ће се обављати само уз сагласност родитеља или старатеља, док тинејџери од 15 и више година могу добити вакцину уз сопствени добровољни пристанак

Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић

МОСКВА – Министарство здравља Русије одобрило је вакцину Спутњик М против ковида-19, која је намењена деци од 12 до 17 година.

Дозвола за регистрацију вакцине Спутњик М за тинејџере важиће пет година, наводи се у документима објављеним данас на сајту регистра лекова Министарства здравља Русије, преноси ТАСС.

Вакцина се даје у две дозе, које се примају у интервалу од 21 дана.

Министарство је напоменуло да ће се вакцинација тинејџера од 12 до 15 година обављати само уз сагласност родитеља или старатеља, док тинејџери од 15 и више година могу добити вакцину уз сопствени добровољни пристанак.

Израел почео да вакцинише децу од 5 до 11 година

Заменица руског премијера Татјана Голикова рекла је раније данас да вакцина против корона вируса за децу неће бити дистрибуирана до краја децембра.

Клиничка тестирања вакцине Спутњик међу децом и тинејџерима од 2 до 17 година почела су 5. јуна у Москви, преноси Танјуг.

Директор Гамалеја центра Александар Гинцбург објаснио је да је уобичајена концентрација Спутњика смањена пет пута за тинејџере и десет пута за млађу децу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар