Александар Вучић предложио да се савско шеталиште назове Обалом јасеновачких жртава

Председник Србије је предложио да се по јасеновачким жртвама именује шеталиште од Бранковог моста до Газеле, каже Андреа Радуловић испред Комисије за споменике и називе тргова и улица Београда

Александар Вучић (Извор: НСПМ)

Председник Србије Александар Вучић поднео је иницијативу Комисији за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда да се савско шеталиште од Бранковог моста до Газеле, са новобеоградске стране, назове Обалом јасеновачких жртава, потврдила је Танјугу председница те Комисије Андреа Радуловић.

„Како ће се наредна седница Скупштине града Београда бити одржана у понедељак, 8. новембра и како је потребно да се испоштује процедура, поднета иницијатива наћи ће се на првој следећој седници Комисије, а затим и на првој наредној седници Скупштине града”, рекла је Радуловић за Танјуг.

Иницијатива да централна улица престоног града буде названа по Светим Jасеновачким Новомученицима

Истакла је да је велика част и задовољство што је председник Вучић поднео ову иницијативу и што ће се на овакав начин ширити и чувати култура сећања на велике жртве Јасеновца.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 11. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Како сву безобалну тугу патње, тугу јер никакве светле и свете радости нема, коју собом носе и собом тамниче несрећни и болесни, свеколико огреховљени којекакви вучићи, бакири, штрпци, укротити обалама коментара а да није презир, да није неспокој, да није туга ? Одвећ је самопорицајућа, злурада, љигава нит која повезује ове три вести, учворена мртвим чвором мртвих језика мртвих душа, учворена да пара словесност и постојање, кида истину навучена игле лажи, улизиштва и самозаборава, одвећ нељудска да би неприметно, као кукавичје јаје, била подметнута као ” пјур вулмарк ” плетиво србске стварности…

    4
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading