Марко Респинти: Црни петак или Деца на снижењу

Ово је насиље против појединца без преседана, злочин против човечности и гнусно кршење људских права

Обећање једне од клиника која је „излагала“ на изложби потпомогнуте оплодње у Паризу (Фото: Carlotta Cappelletti )

How long to sing this song?
How long to sing this song?
How long, how long
How long to sing this song?

U2, 40 (1983)

„Беба као машина за веш: можете је купити на попусту. Из Украјине, тог Дизниленда трудноће за друге, долази најновији потез маркетиншког генија: Црни петак за парове који чекају подстицај да оду и пронађу криминалну лабораторију ван граница своје земље, где се закони савијају према логици тржишта.”

Антотела Маријани је у чланку у часопису Avvenire описала језиву ситуацију.

Постоји центар специјализован за потпомогнуту репродукцију и сурогат мајчинство са седиштем у Кијеву, и оперативним центрима у престоницама половине земаља Европе. Зове се BioTexCom, и то је иста она компанија која је током затварања 2020. године преко 60 беба рођених путем сурогације сместила у хотел, где су чекале да родитељи дођу да их купе. Ова компанија сада нуди „попуст од 3% на ’пакете’”, али „морате пожурити: уговор мора бити потписан између 15. и 26. новембра”.

Украјина: Због короне богати са Запада нису дошли по децу „наручену“ преко сурогатских агенција

Ово је насиље против појединца без преседана, злочин против човечности и гнусно кршење људских права, а опет нема парламента, нема наднационалне организације, нема Европске уније, нема УН, нема НВО која ће изаћи на улице, направити пометњу и спречи ову изопаченост.

За неколико дана (позивам вас да опет посетите ове странице) објавићемо још један апсурд нашег добромисленог света који тоне попут Титаника, а који је резултат наше истраге. И даље нема нереда на улицама, нема протеста, нема ничега.

Колико дуго наша цивилизација може да настави да овако саму себе убија пре него што нас океан све потопи?

Марко Респинти је главни и одговорни уредник портала International Family News.Професионални италијански новинар, есејиста, преводилац и предавач

Опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 17. 11. 2021)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Заиста крајње гнусно, до сада најгори пример иначе потпуно неморалног и неетичког тзв. сурогат материнства које у потпуности треба забранити. Људи који купују и продају ту децу су испод сваког нивоа, много испод сваке животиње, ма шта о себи мислили.

    17

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading