Мирјана Цвекић: Шта лечи ивермектин

Вероватно то није лек за корону и не треба га преписивати јер у нашој земљи није одобрен, али не треба јавно изјављивати да то није лек за људе

Фото: gatewaypundit.com

Поштовани, ових дана се диже хајка на лекаре који преписују лек ивермектин као лек против короне.

Нисам лекар нити имам било какве везе са медицином, али се добро сећам да су половину Нобелове награде за медицину/физиологију 2015. добила два научника управо за тај лек, као хумани лек против паразитских болести.

Јапански научник Сашито Омура и амерички микробиолог Вилијам Кемпбел награђени су за лек ивермектин, који се после испитивања показао као веома ефикасан у лечењу речног слепила и лимфне филаријазе, као и неких других паразитских болести.

Брајан Џундеф: Шта је позадина медијске галаме око ивермектина?

Према изјави представника Нобеловог комитета Каролинска института, паразитске болести нападају трећину човечанства, нарочито у Подсахарској Африци, Јужној Азији и Централној и Јужној Америци, па је проналажење таквог лека велики допринос добробити човечанства.

Вероватно то није лек за корону и не треба га преписивати јер у нашој земљи није одобрен, али не треба јавно изјављивати да то није лек за људе, већ искључиво ветеринарски лек. Довољна је и истина да се не дозволи његова употреба код нас.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 11. 11. 2021)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading