Кризни штаб: Ковид пропуснице за угоститељске објекте од 20 часова

Свака мера која има за циљ повећање учесталости вакцинације је мера која нас води ближе циљу, навела министарка Дарија Кисић Тепавчевић

Фото: Н. Марјановић

Кризни штаб на данашњој седници донео је одлуку да се јесењи распуст за ђаке основних и средњих школа продужи на девет дана, од 8. до 12. новембра. Уводи се нова мера – ковид пропуснице за угоститељске објекте од 20 часова и та мера ступа на снагу од понедељка.

Епидемијска ситуација је у овом моменту прилично неповољна, између 50 и 60 људи сваког дана изгуби живот, рекла је Дарија Кисић Тепавчевић, епидемиолог и министар после седнице Кризног штаба.

„Оно што морам да кажем је – вакцинација, вакцинација и вакцинација. Морам да апелујем на младе људе, јер могу много да нам помогну у овој борби“, рекла је Кисић Тепавчевић, преноси РТС.

„Увођење ковид пропусница имало је значајног ефекта на повећање вакцинације па смо одлучили да проширимо важење за угоститељске објекте од 20 сати“, рекла је министарка.

Такође, сви угоститељски објекти могу да раде до 24 сата.

Лансет: Ковид пропуснице немају смисла – вакцинисани могу бити одговорни за заразу исто као и невакцинисани

„То смо увели зато што је у претходном временском периоду и у неким другим земљама примећено да ако се ограничи до 1-2 сата, организују се различита кућна окупљања и журке, а на овај начин је омогућено да раде 24 сата ови објекти уколико сви гости након 20 часова имају пропуснице. Ову меру смо проширили и на коцкарнице, кладионице, слот клубове итд“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Она је још једном истакла да је стотине инспекцијских екипа на терену и да ће моћи да се контролишу сви објекти.

„Ова мера и проширење важења ковид пропуснице ступиће на снагу од понедељка“, истакла је др Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је река да је Кризни штаб одлучио да продужи распуст од 8. до 12 новембра.

Свака мера која има за циљ повећање учесталости вакцинације је мера која нас води ближе циљу, навела је министарка.

Седница Кризног штаба одржана је данас у Влади Србије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар