Предраг Кон: Највише сам забринут за невакцинисане, мени су они најзначајнији

Сад имамо више вакцинисаних него невакцинисаних, истакао епидемиолог и члан Кризног штаба

Предраг Кон (Извор: НСПМ)

Епидемиолог и члан републичког Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је највише забринут за невакцинисане против корона вируса, као и последице тога када они оболевају.

„Мени су невакцинисани најзначајнији. Све ово се ради првенствено због њих, да би били сачувани, да се једноставно прегура тај период кад вирус максимално циркулише. Они не разумеју да нису подељени“, рекао је Кон за Радио-телевизију Србије.

Он је истакао да је та нетрпељивост такође погубна, и поновио да је „једини непријатељ вирус“.

„Тај је зликовац, њега треба уништити. Они који се боре за зликовца, тако што се боре против ковид пропусница и против вакцинације треба да знају да су у тешкој грешци. Мени је жао што су у таквој ситуацији, али не може без енергичности и неког начина да се допре до свега тога“, казао је Кон.

Додао је и да су на састанцима са министром здравља Златибором Лончаром и министром просвете Бранком Ружићем закључили да „без 24-часовне ковид пропуснице нема решења за тренутну ситуацију“.

Предраг Кон: Викали су да сам Менгеле, нећу им опростити због јеврејског порекла

Према његовим речима, највећи број новозаражених ђака се бележи када се утврди да је неколико дана пре тог скока била прослава пунолетства.

„Зашто је то све важно, не да би некога прозвали, него да би било јасно где је јасно место преношења. Главно место преношења нису школе и то су они јасно показали и мене дубоко убедили у то. То је једна ствар. Са друге стране, јасно су показали да ковид пропуснице, ако се не спроводе 24 сата, немају ефекат и лепо обезбеђују миран пролазак кроз школе и враћање назад у школе и распламсавање оболевања“, истакао је Кон.

Уредбом је требало регулисати да ковид редари имају право да легитимишу грађане

Кон је рекао да ковид редари имају разне могућности да упозоравају и да, ако су прихватили тај посао, онда треба да га раде.

“Њихов механизам је да пријаве. Ствар је у томе да ће они бити кажњени ако се открије неко без маске у неком тржном центру и они као редари имају око 30.000 динара казну”, рекао је Кон.

Наводи да су да ће инспекцијски и контролни органи спроводити те санкције, док је ковид редар, каже, помоћ.

“Са уредбом је требало да се регулише да ковид редари имају право да легитимишу, ту информацију имали смо на седници Кризног штаба”, казао је др Кон.

Предраг Кон: Нема излаза из ове ситуације без вакцинације – не само једна доза него докле год то буде потребно

Састанак медицинског дела Кризног штаба са министром здравља и “Батутом” и са министром просвете искристалисали су, наводи, неке ствари. Имамо изванредан надзор у школама, истиче др Кон.

“Имате надзор у школама и он функционише. С друге стране, имате надзор из лабораторија и видите да је надзор из лабораторија два и по пута већи. Шта то значи, да надзор у школи не ваља. Надзор из лабораторија служи да видимо колико процентуално у неком узрасту има новозаражених. Ту се разлике налазе, и оне су око 10 одсто. Али када погледате на укупно колико је тестирано, видите да је два и по пута већи”, рекао је Кон.

Напомиње да то значи да родитељи један добар део не пријављују или остају код куће самоиницијативно, без лечења.

Спутњик: Србија да одбрани поредак од анонимних ковид демонстраната

“Надзор у школама показује колико има случајева који су пријављени и како се спроводи. На основу тога и праћења стопа тачно се види шта се дешава. Ви видите да су понедељак и уторак дани када долази до скока. И откријете прославу пунолетства и то се понавља. Главно место преношења нису школе. С друге стране, апсолутно су показали да ковид пропуснице ако се не спроводе 24 сата немају ефекат и долази до распламсавања оболевања.

Без 24-часовне ковид пропуснице нема решења за ову ситуацију. Без озбиљних рестриктивних мера неће доћи до падања криве. И то падање криве је привременог карактера и поново ће доћи до пораста кад престану мере. Једини излаз је заражавање или вакцинација. Нама је циљ да идемо на имунизацију”, истиче др Кон.

Каже да нема више понижавања по том питању.

“Мора да се схвати: ковид пропуснице 24 сата, па нек се окупља колико год ко хоће и где хоће. У рововима, где су здравствени радници, захтева такве мере и брзу и ефикасну имунизацију. Нема више простора”, каже Кон.

Истиче да није љут на невакцинисане, већ да је највише забринут за њихово здравље.

“Све ово се ради првенствено због њих, да се сачувају. Сад имамо више вакцинисаних него невакцинисаних. Нетрпељивост је погубна. Вирус је зликовац, они који се боре против ковид пропусница, боре се за зликовца и треба да знају да греше. Не може без енергичности да се допре дотле. Ово је прилика кад се солидарност и борба заједно спроводе. Имамо појединце и неке чак и покрете”, додаје Кон.

На питање како се осећа због тога што су појединци протестовали испред његовог стана, каже да “нема времена да се осећа”.

“То нек размишљају неки други. Мојој породици се извињавам. То заведени људи заснивају своје ставове на измишљотинама и причају о људским правима кад умире 60 људи дневно. Ми морамо да дођемо до тога да се слушамо. Онај ко је решио да се вакцинише, изашао је из зачараног круга. Биће следеће недеље седница Кризног штаба, не да се надам, биће”, наводи др Кон.

Опрема: Стање ствари

(Бета/НСПМ, 29. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

3 replies

 1. Опет се правни аналфабета у име медицине меша у правну науку и правне односе са амбицијом уређивања друштва уз брутално кршење Устава и узурпирање законодавне и извршне власти. Неће моћи тако чика Кон. То може у џунгли одакле су дошли креатори лажне историје и лажних вештачких идентитета, али код нас то не може. Не и не. А још и ово да додам – вакцинисани јесу још увек мањина и остају мањина. А тебе господине управљачу кризом нико од нас грађана у чијој си служби није овластио да нас и наша тела као тутор штитиш од тела других грађана.

  25
 2. Ја разумем овог др. Кона.Човек је вероватно за огромне паре прихватио да промовише прво вирус, па онда и вакцину и сад се нашли ми паметни, да му то кваримо.А њему, како видим, време цури.Е па не може то тако господо,прими ћете вакцину или ћете бити искључени из јавног живота.Али, ћераћемо се ми још., др.Коне

  24
 3. Смета му што му вичу Менгеле и што га сматрају фашистом и мере које он уводи фашистичким .Па, не дели само Вучић оне дугачке колајне и пуне камионе ордења, највероватније кинеске производње, рекла бих по дречавости, по неко орденче залепи и народ. Није се дрКон још опрао од свињског грипа, и није одговарао за ту срамоту иако је био до гуше уплетен , а већ је улетео у нову вакцинашку аферчину .Није му довољна пензија појачана дотацијама из разноразних фармаколошких мућкавина , него се залетео на још и на много. Вакцинисаћете се док буде потребно ! Па колико је то потребно ? Сваки месец ? Па сваког четвртка, па сваки дан од 8 до 10, па ујутру и увече… Док дрКон не уради шта је наумио и не спроведе наређења својих команданата у пуној мери као добар капо.
  Па неће моћи .***** **** **** **** *** ***** **** **** **** ****. Те ти вакцине дрКоне не раде .Не функционишу .Нису помогле ни Шеклерове будалаштине да народ треба шприцати као живину чим ко стигне и кад му се ћефне. Не ради прва, не ради друга, не ради трећа, е за даље се носите.Не ваља вам та роба, лош шверц који смо највероватније крваво платили кроз некакве зацрњене уговоре , јер се банди може да не каже колико су наших пара изграбуљали из буџета. Рачун подносе у цивилизованоим друштвима, у бандитским, криминалним, мафијашким државама нико никоме не подноси рачун, а грабуља ко како стигне.
  Манијачка пропаганда, пропаганда претњи и застрашивања , одлика су друштвеног ругла , монструозних друштвених уређења из најцрњих периода. Атмосфера друкарења, пријављивања, цинкарења је срамота, примитивизам , простаклук, извлачење најгорег и најсрамнијег из човека . Овакав притисак једностране агенде, буквално манијачки напад на људе који је имао и лудачке иступе са дугим цевима, са затварањем старих људи у собе, са вишеструким монструозним иживљавањем које се завршило са огромним бројем пензионера који су смртно страдали. Тако се завршила велика брига за баке и деке и ја бих замолила за званичне статистичке податке о томе колико је пензионера отишло на онај свет у току ковид кризе .То су радни резултати господе из кризног штаба и ја не видим ни један нормалан разлог да они на том месту проведу ни један минут више.
  Уосталом, обојица су одавно пензионери и тешка је срамота да се на важним местима налазе очигледно политички послушници од сто година, са великом срамотом у радној биографији, уместо младих лекара .Једини проблем ту може да буде недостатак послушничке љигавости, тако неопходне партијашкој мафији на власти.

  12

Оставите коментар