Америчка обавештајна заједница: Вирус корона није створен као биолошко оружје

Пренос корона вируса са животиње на човека и цурење вируса из лабораторије уверљиве хипотезе, али нема довољно доказа да се било која од њих потврди

Илустрација: Универзитет Џон Хопкинс

Америчке обавештајне агенције саопштиле да можда никада неће моћи да открију порекло корона вируса, али су закључиле да није створен као биолошко оружје, пренела је данас британска телевизијска мрежа Би-Би-Си, преноси Бета.

У ажурираној процени о пореклу корона вируса, Канцеларија америчког директората Националне обавештајне службе саопштила је да су пренос корона вируса са животиње на човека и цурење вируса из лабораторије уверљиве хипотезе, али нема довољно доказа да се било која од њих потврди.

Та открића су објављена у извештају Канцеларије са којег је скинута ознака поверљивости. То је ажурирани извештај објављен у августу, после 90 дана додатног испитивања порекла корона вируса.

Кинеско министарство спољних послова: Лаборанти у Вухану нису имали ковид у новембру 2019.

Наводи се да је обавештајна заједница и даље подељена по питању највероватнијег порекла вируса. Четири агенције оцениле да је мало вероватно да корона вирус потиче од заражене животиње.

Једна агенција је навела да постоји „умерена вероватноћа” да је зараза потекла из лабораторије.

У извештају се такође наводи да кинеске власти нису били упознате са постојањем вируса пре почетне епидемије у Вухану, крајем 2019. године, али додаје да Кина наставља да омета глобалну истрагу и да се одупире размени информација.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 29. 10. 2021)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Američka obaveštajna služba ne sme da obelodani istinu pa svakih nekoliko meseca „muti vodu“ raznim informacijama.Po svedočenju Dr.David E.Martina veštački korona virus patentiran je 2001god. i može se naći pod koji brojem je patentiran.Patentirao ga je Fauči!

    6
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading