Миланко Шеклер: Вирус грипа се враћа на велика врата

Пуно је тих паметњаковића, а када се разболе, да видите ви промену понашања, како се траже везе и везице, да похватају шта је опасно, а шта није, истакао Шеклер

Миланко Шеклер (Фото: Н1)

Вирусолог и микробиолог Миланко Шеклер изјавио је данас да се вирус грипа враћа на велика врата, као и да се очекује много јачи удар.

Шеклер је рекао и да се претходне године поштовање епидемиолошких мера одразило на спречавање ширења и вируса грипа.

„Код грипа један заражени може да зарази у просеку три човека, код короне осам људи могу да се заразе, када носите маске можете да спречите и корону и грип. Тачно је да се у ЕУ сада очекује и велики талас грипа, али из простог разлога јер су вакцинисали велики број грађана и укинуте су све мере и сада ће грип да искористи ту прилику, јер је за вирус грипа и нама и њима опао имунитет”, рекао је он за ТВ Прва, а преноси Танјуг .

Шеклер је као веома добру вест оценио то што ће вакцинација деце од 5 до 11 година Фајзеровом вакцином бити одобрена, као и да ће и кинеска Синофарм вакцина да буде одобрена за старије од три године.

Миланко Шеклер: Невакцинисани лекари да добију ковид-болницу и лече невакцинисане пацијенте

Према његовим речима, Кина се озбиљно бави истраживањем својих вакцина, као и да веома води рачуна о безбедности грађана.

„Они су затворили град од неколико милиона становника јер је 39 људи заражено, користе само кинеске вакцине и имају само десетине заражених”, рекао је он.

Када се ради о антиваксерима, који су пре две вечери протестовали испред станова епидемиолога, Шеклер каже да су они у малом проценту, али да су гласни.

„Пуно је тих паметњаковића, а када се разболе, да видите ви промену понашања, како се траже везе и везице, да похватају шта је опасно, а шта није”, истакао је Шеклер и рекао да и он добија претње али да га друштвене мреже блокирају када их објави.

„То када објавим, мене Фејсбук блокира. Објавим туђу псовку где говоре да вас треба пребити и прете вам метком, мене блокирају, јер ширим говор мржње”, рекао је Шеклер.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 10. 2021)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

3 replies

  1. Prema Danskom istraživanju iz 2020. porastom procenta vakcinacije protiv sezonskog gripa raste smrtnost od covid-a.

    Isto važi verovatno i u suprotnom smeru, a okriviće nevakcinisane zbog kojih je došlo do nastanka novog delta teta alfa plam plus soja koji je sto puta zarazniji i deset puta smrtonosniji.

    Nevakcinisani se onda prisilno vakcinišu ili šalju u kampove gde će izbiti nov ultra delta teta alfa plam plus soj koji ima smrtnost 100%.

    Vakcinisanima ostaju još cca dve godine, a gazde ostavljaju onoliko ljudi na Zemlji koliko im je potrebno za razonodu.

    16
    1
  2. Ako VETERINAR tako kaze,

    15
    1
  3. @ 2023
    Неће ништа бити онако како белосветски лопови који су зајахали нашу грбачу желе. Биће онако како хоће неко много јачи и на много вишем нивоу постојања. Медицина ће ускоро бити избачена из релевантних односа правних и политичко друштвених активности и биће враћена на ниво којем припада а то су услужне делатности у занатским оквирима личних услуга. У међувремену ће у затвору завршити сви промотери, управљачи и експлоататори кризе и поваксерски прогонитељи мирних грађана укључујући и горепоменутог. Сви који су у име кризе коју сами кондиционирају прекршили Устав и повредили грађане у чијој су служби биће санкционисани.

    19
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading