Татјана Аџић Вукичевић: Оно што ме фасцинира је страх у очима пацијената (2021)

Оно што ме фасцинира у вишемесечном раду, то је страх у тим очима. Погледајте шта он све гледа око себе. Он је сад потпуно свестан и гледа све ове око њега, који су тешки и претешки, рекла др Аџић Вукичевић

Татјана Аџић Вукичевић (Фото: Срђан Илић)

Први пут објављено 25. 10. 2021.

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић провела је екипу ТВ Нова кроз интензивну негу и том приликом рекла:

„Оно што ме фасцинира у овом вишемесечном раду, то је страх у тим очима. Погледајте шта он све гледа око себе. Он је сад потпуно тренутно свестан и гледа све ове око њега, који су тешки и претешки, од којих се 95 посто извући неће. Погледајте, он има 34 године… Невакцинисан.“

Докторка Аџић Вукичевић је пришла следећем пацијенту и обратила му се именом:

„А, ево ми га Срђан, здраво Срђане, ја сам те јуче пребацила са Инфективне клинике. Како си? Што се ниси вакцинисао, Срђане? Стицајем околности, каже. Је ли ти жао, сад кад видиш где си? Виче – пошто га не чујете од маске – сигурно ће то бити моја препорука. Добро, Срђане.“

Цео видео прилог одгледајте овде.

(Директно.рс/Стање ствари)

Прочитајте још



Categories: Гостинска соба

Tags: , ,

9 replies

  1. Да се не правим паметан, али сам прошле недеље лепо овде писао да сам запањен понашањем овог створа.
    Њу страх фасцинира, она, људи, УЖИВА у овоме што се догађа. Нигде људскости, зло од жене, зло. Какав лекар, то није ЧОВЕК!
    Фасцинира је и што се „95% извући неће“! Наду не пружа никакву, ником. Сподоба је обрнула игрицу, јбт!
    Др Смрт је добио свој женски пандан са ХХ хромозомском гарнитуром, а Нова је доказала (није да је морала посебно да се труди) да је исто што и Пинк, само за публику с другачијим предзнаком.

    114
    2
  2. И ми плаћамо ову штеточину???????

    91
    3
  3. Svako ko je visio po bolnicama, zna kolika su lekari stoka.Prostacka arogantnost, oslovljavanje sa ti, drskost.Za njih je smrt rutina, covek meso i kost! Dovoljno je videti nesretne ljude koji donose pecene prasice, torte u znak zahvalnosti, kao prinosenje darova Bugu, jer oni i jesu mali bogovi, jer se zna kako sve funkcionise, u cijim rukama je vas zivot!

    Vecina umrlih od korone, zapravo su ubijeni nestrucnoscu, nebrigom, posle skoro dve godine pandemije vec je stvar rutine pustati pacijente da umiru.Imam rodjake na VMA i Klinickom centru Vojvodine, odavno mi je receno da se cuvam da nikada ne dospem u ruke onih koji rade tu!

    110
    4
  4. Da dodam, ne moze se biti normalan i raditi taj posao.Zato treba paziti kada se takvim ljudima daje politicka moc.Pandemija je suvise ozbiljna stvar da bi se prepustila lekarima!

    72
    2
  5. Ova se ponasa kao da je u koncetracijonom kampu. Ona voli strah u ljudskim ocima.Izvitoperenost.

    97
    2
  6. Мој тата се упокојио у болници у Краљеву у априлу.Био је годинама болестан од паркинсонове болести, доспео је на ковид одељење.Годинама је користио и терапију против згрушавања крви.Али ту терапију су му ускратили ови пожртвовани медицински.

    65
    1
  7. Надам се да не замарам, али бих додао и ово. Претражујући интернет, у покушају да нађем неки додатни биографски податак о овом српском Менгелеу, нисам открио много, али јесам линк до извесне докторске тезе, брањене 2018. пред комисијом чија су два од три члана црна удовица Аџић Вукичевић и – каквог ли изненађења! – лепа Дарија Кисић Тепавчевић.
    Дакле, те две сподобе су и раније биле другарице у заједничком прегнућу, а пошто се дебелгуза Херцеговка докопала министарског валова, треба очекивати да ће докторка Смрт наследити доктора СмртА кад овом истекне рок трајања у напредњачком олошком врту. И да се зато оволико труди.
    Човече, Златибор је штедро делио смрт коме је требало, али му се мора признати да је бар није јавно дозивао!

    66
    3
  8. Види Србине,оно што видимо ми у очима лекара то је њихов страх од вируса,од непознатог и злокобног који ће можебити и њих или њихове усмртити…нема сигурности до надмености…страх и његово царство…Толико о томе.

    16
    8
  9. Пројектно именовање користи збрканост и нејасност подразумевања; ако лекар лечи (може се лечити само један човек), шта ради епидемиолог, да ли има пацијента? Он је чиста “струка”, али без терета лечења, више није лекар, као и специјалиста социјалне медицине, на пример. Ово су са разлогом најпожељније специјализације за опортунисте опште праксе, а дипломце медицинских факултета: нема смарачких пацијената, дежурстава, лако се може докторирати на магловитим темама, добијате кабинет а не ординацију, пуно времена за корисна дружења (последично и исплатива намештења) уз предност представљања са Доктор …, верујем чак и осећај надмоћи над рецимо кардиологом или нефрологом – ја забога, лечим читаве популације, научио сам статистику и вероватноћу, бавим се организацијом и управљањем укупним животом друштва у кризним раздобљима, слушају ме министру и председници, … . Јесте, зашто епидемиолог мора мора бити лекар? Одавно је опште место, у америчким филмовима пошаст поджанра (када се иначе војска не користи против спољашњег непријатеља), увек су војници – генерали однарођени радикални и глупави, збрисали би хиљаде без размишљања, а наспрам лекара-научника који су преко струке још и врсни есхатолози, и узгред спасу дете или кученце; резултат – верујемо научницима, неизабранима, а не државној служби војсци; трупе (без скрајнутих генерала су опет постале наше) на крају ураде оно у шта су лекари убедили политичаре- болећиве хуманисте (који су изабрани, али су прво мало лутали, па су прихватањем лекарског мишљења опет постали наши), односно држава је отета од оних коју су је некада држали а сад је само одржавају (колико се избором, бирањем, друштво одржављује је тема за паметније) .
    Шта год по специјализацији било створење ТАВ, прихватила се посла џелата, страсно па је одвратно.

    25
    3

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading