Ентони Фаучи: Обавезном вакцинацијом се не крше права, већ штите други

Главни медицински саветник председника САД указао на то да не живимо у вакууму као појединци, већ да живимо у друштву и да друштво треба заштитити

Фото: Бета/АП

ВАШИНГТОН – Главни медицински саветник председника САД Џоа Бајдена др Ентони Фаучи заложио се за обавезну вакцинацију у борби против корона вируса, одбацујући примедбе конзервативних републиканских гувернера да се тиме крши слобода људи да контролишу своју здравствену заштиту.

„Када сте у јавној здравственој кризи, понекад необичне ситуације захтевају необичне радње. У овом случају, то су ствари попут обавеза, било да су то маске или вакцинација”, рекао је Фаучи за Фокс.

Фаучи је указао на то да „не живимо у вакууму као појединци”, већ да „живимо у друштву” и да „друштво треба заштитити”.

„То радите не само штитећи себе, већ и штитећи људе око себе вакцинацијом”, преноси Танјуг.

Институт Браунстон: Двадесет девет научних истраживања о природном имунитету и ковиду

Бајден је наложио фирмама широм Сједињених Држава са 100 или више запослених да траже од својих радника да се вакцинишу или често подвргавају тестирању, иако ће та директива ступити на снагу за неколико недеља, преноси Глас Америке.

Осим тога, Бајден је наредио припадницима оружаних снага земље и цивилним владиним радницима да се брже вакцинишу под претњом отпуштања ако се не придржавају наређења.

Бајденови налози изазвали су противљење неких редовних припадника војне службе који су одбили вакцинацију и цивилних владиних радника који су поднели тужбу против увођења такве обавезе.

Водитељка CNBC Фаучију: Вакцинисала сам се и добила ковид – зашто власти на то не упозоравају?

Осим тога, неколико републиканских гувернера држава, на првом месту Грег Абот у Тексасу и Рон ДеСантис на Флориди, два могућа републиканска председничка Бајденова противника 2024, критиковала су увођење обавеза.

Обојица покушавају да блокирају све обавезе у својим државама иако су неке велике фирме и општински школски окрузи игнорисали директиве гувернера и наметнули своје захтеве за вакцинацију или маску за лице.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 10. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading