Мирсад Ђерлек: Без милости за лекаре који говоре против вакцинације

Немојте непроверене лекове самовољно да користите и да слушате Гугл докторе, слушајте професоре Медицинског факултета, поручио државни секретар у Министарству здравља

Мирсад Ђерлек (Фото: Танјуг/Тара Радовановић)

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек рекао је данас да неће бити милости ни толеранције према лекарима који говоре против вакцинације, те додао да је огорчен због таквог понашања здравствених радника и додао да је 10 трудница и породиља изгубило живот због наговора појединих лекара да се не вакцинишу.

„Неко мора да изгуби лиценцу. Желимо да пођемо из свог дворишта да би се људи опаметили и схватили доктринарни став – да се из епидемије може изаћи само вакцинацијом”, изјавио је Ђерлек за К1, a преноси Танјуг.

Више говоримо о лекарима који раде у амбулантама и који углавном нису ушли и не знају шта је ‘црвена зона, појаснио је, и додао да, ко год је ушао у ‘црвену зону’ и видео потпуно здраве и младе људе који су дошли до респиратора, не могу да буду против вакцинације.

Према његовим речима, велики број притужби на понашање лекара је већ стигао на Вибер број Министарства 064/8811405, али то не значи да су лекари притиснути да крше правила струке.

„Ми би били монструми ако би терали наше лекаре да крше доктрину и да терају људе да се вакцинишу који у том тренутку нису за вакцинацију”, рекао је Ђерлек.

Министарство здравља: У функцији телефонски број за пријављивање лекара који пацијентима не препоручују вакцинацију

Како је навео, сви проблеми ће бити сагледавани опрезно и из два угла, како се не би огрешили о колегинице и колеге а у исто време заштитили грађани.

Говорећи о тренутној епидемиолошкој ситуацији коју је оценио неповољном, Ђерлек је изразио очекивање да ћемо дочекати боље бројке у новембру.

„Колико год да није довољно за колективни имунитет, 54 одсто вакцинисаних нас ипак спашава да не доживимо катастрофу”, навео је Ђерлек.

Нико није преминуо од вакцине, додао је, а када се ради о ковиду, то је сувишно питање.

Ђерлек је навео да уз све подстицајне мере и објашњења стручњака, око 40 одсто људи и даље оклева да прими вакцину.

„Не можемо измислити чаробни штапић и решити проблем. Кренули смо и према колегама, крећемо озбиљно и према поштовању епидемијских мера”, изјавио је он.

Политика: Зашто средњошколци не верују у вакцине против вируса корона

Ђерлек је поручио да би рестриктивније епидемиолошке мере могле да допринесу стабилизацији, али да исто тако не треба заборавити на економију.

Он је рекао да једна од мера које се разматрају јесу ковид пропуснице које би одвојиле вакцинисане од невакцинисаних.

Међутим, Ђерлек је истакао да се при томе мора водити рачуна од поштовању људских права и Устава Србије.

„Грађани Србије морају да схвате да ковид пропуснице без вакцинације неће да реше пандемију”, навео је Ђерлек.

Златибор Лончар: Питање тренутка када ће се у Србији увести ковид пропуснице

Коментаришући медијске наслове о новим терапијама за ковид инфекцију, он је истакао да не постоји нешто у свету везано за борбу против ковида, а да држава у најкраћем року није то обезбедила грађанима.

„Немојте непроверене лекове самовољно да користите и да слушате Гугл докторе, слушајте професоре Медицинског факултета”, поручио је Ђерлек.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 10. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

6 replies

  1. Да ли ће милости бити за вас који намећете вакцину, ако се докаже да нисте били у праву

    24
  2. Зашто се у ковид центрима људима дели кинески лек који је у експерименталној фази Favipiravir ?Јесмо ли ми то дужни да служимо Кинезима као пацови? Хтедох да се онесвестим од чуда кад ми је супруг добио лек на поклон јер обично нам пишу најскупље од којих добијају проценат, кад оно – Чувај се Данајаца и кад дарове доносе.
    Иначе, господин Ђерлек лаже. После треће дозе вакцине умро је мој колега, наставник техничког, ********* *******, све му се по кући поразбољевало иако су сви примили све три дозе и носили по две маске.Не би било лоше да читаоци објављују своја сазнања о вакцинисанима, а преминулима јер Кризни штаб обмањује народ већ две године.
    Ако их занима зашто им народ не верује, нек врате снимке уназад и нек преброје глупости, идиотарије, нелогичности и лажи које су ваљали.
    Идиотска , превише насртљива, неодмерена и непримерена пропаганда има ограничене домете. Врло брзо почиње да руши сама себе. Делује само на најпримитивније слојеве становништва и већ код просечно интелигентних људи изазива снажан контраефекат.

    32
    1
  3. Кад год власти у Србији желе да заврше најогавније послове “који се морају одрадити” (изручење Срба Хагу, хрватска тужба против Србије, педерски балови, … ковид “пропуснице”), оне, за главног теренца или мегафон, поставе особу која се зове Rasim, Bruno, Mirsad, Brnabić, сестра браће Biserko, те ини куси керови.
    Кад је са места управника болнице у Новопазарску (варошици у коју држава Србија улаже много више него у Ужице, а чији варошани захваљују на помоћи традиционалним муџахединским поздравом, слањем “последњег поздрава свом председнику Алији”, или, у најбољем случају, ћутањем на Боже правде), дошао на место ведрооблачног “здравственог” државног секретара, овај ревносни љубитељ санџачке обраде српског меса, је, од првог дана, показао посвећеност послу на којој му се може завидети. Један познати немачки политичар, заправо канцелар, тамо од раних 30-тих па до ’45, говорио је, да је најбољи вид контроле над становништвом, да му се свакодневно помало одузимају слободе, тек толико да се каже “ма добро сад, нек’ је жива глава”. И тако штрпкаш, сваки дан по два грама. Данас то неки зову кувањем жабе.
    Као сваки добар, и национално освешћен, чобанин, и наш Мирсад се, са великим ентузијазмом, прихватио тог програма, чија главна ставка је, још једно, утеривања Срба у тор, па смо сведоци процеса у коме је, од позива овцама на солило путем летака, на којима је стајало “Срби највише верују у руску вакцину”, преко “одвајање вакса од невакса није дискриминација”, дрђерлек догурао до отвореног позива на линч својих поштених колега, од којих већини, да је среће, не би смео ни измета чинити. У склопу тог позива је и порука Србима да ће се или вакцинисати или их неће бити. Забрана одласка у кафану је само први корак на том путу, а који је Запад, на који Срби и данас с уздахом погледују, већ увелико прешао. У земљама “пет очију”, Немачкој, Француској, Италији, људи данас не могу ни хлеба да купе ако немају аусвајз. Ако имају, ни то није гаранција, јер су рафови полупразни, за шта су, натурлих, криви затуцани антиваксери, које је, по еугеничкој дефиницији, ионако селам истребити. Сви излази су затворени, сви углови покривени надзором, у очају да заштите децу, родитељи се невољно подвргавају уједу звери, да не би остали без послова, били избацивани из кућа, да не умиру по тротоарима, сви мислећи да ће то лудило стати. А неће. Није залуд, највећи међ’ славујима, певао “зло се трпи од страха горега”. Узалуд су протести мањине, која ионако копни из сата у сат, кад је критична маса већ на страни Вилотића. Радован је тамо остао сам. А кад и он, јаче од Илије Чворовића, прихвати програм економске стабилизације, схватиће, да је од неког некад чуо, за тамо неке Милкине редове за боцу зејтина и кило цукра, но то ће тек бити слика из нечијег туђег пређашњег живота. У његовом новом животу, колективна одговорност и штипаљка на увету, коју му је новозаштићена Шарава, радо и без иједног мууу, предала, биће нова свакодневница, у којој ће, за титулу “радника месеца” у октобру, славодобитник бити награђен са боном на 30 Чаушескових припејд киловата.
    За Србију још има наде, мало, али има, омладина и честита интелигенција су још и у неком броју и у етеру. Но, ако наш Мирсад, који и није крив, јер он само ради свој пос’о, и даље буде био слободни муфтијин трбухозборац, бојим се да следећег лета нећемо имати прилике да поново читамо коминике месара Ђерле, у коме каже како су Срби с летовања донели заразу. Вероватно гибаничарски облизујући масне прсте од сланине по светским плажама.
    Кад неко отворено позива на проливање туђе крви, све позивајући се на Устав и права, а то управо ради овај државни секретар, ма како неко тумачио негове речи, онда је време да му се удовољи захтеву, пре неголи му јатаган претегне.

    30
    2
  4. Ех, па ми и служимо Кинезима као пацови. Прво за вирус који су прерадили, потом за вакцину, сад и за медикаменте.
    Вели Ђерлек да се слушају професори с Медицинског. Лепо, још да се они сами договоре, па да накривимо капу и Бог да нас види.
    Заиста, изјаве, контрадикторности и безобразлук “белих мантила” требало би једном да буду тема неке опширније медијске анализе. Они у “кризном штабу” су се већ довољно и за сва времена избрукали, али би једна синтеза њихових вратоломија дошла одлично.
    Кон, компромитован од 2009. Дарија Кисић, увреда за интелигенцију, тим више што је професор (!) на Медицинском. Доказ више да се тај факултет завршава глутеусом, не мозгом и интелигенцијом, али остаје мистерија како празноглавци попут ње доспеју до наставничких позиција. Тиодоровић, вероватно ни сам не зна шта је кад заступао у ових годину и по дана.
    Признајем, мени је други ешелон занимљивији. Ту сврставам ликове који уживају у томе да се нађу на насловницама блатоида захваљујући својим катастрофичним и апокалиптичним изјавама. Касно је у ту причу ушла Аџић-Вукичевић, али је колосално запела и доспела на прво место међу утеривачима страха. Њене реченице у којима потанко анализира трагедије из Батајнице показују да она ужива у том мраку. Жена је двоножна патологија, у њој не постоји саосећајно људско биће, самим тим нема ту лекара никаквог.
    За статус хорор пророка увелико су се изборили онај Јанковић из Ниш и извесни, ваљда, Саздановић из Крагујевца, који је догурао и до неке функције у Мин. здравља (или је на њој и био, не пратим му помно пут каријере).
    Наравно, и пуковник са Карабурме је првосвештеник медицине језе. У свему овоме министар др Смрт још испаде и дискретан, што много више говори о свим поменутима него о њему.
    И таква екипа је “струка”? Струка која је прво пропагирала да се само прими вакцина, било која, (“све су добре”, је л’) а сад тражи трећу дозу или нема ковид пропуснице. Шеклер се, додуше, спремио и за четврту. Пакао.

    36
    2
  5. Господине Ђерлеку па ви сте та катастрофа. О каквој катастрофи причате када је смртност од ове болести мања од 1%? Проблеми које стварају мере далеко су гори од саме болести којом правдате мере. Мере морају престати и проблеми ће нестати. У противном сматраћемо да ви мерама свесно подстичете проблеме и мораћете да одговарате пред судом за злочине против човечности.

    15
  6. Да ли је оправдана хистерија и мржња у вези са вакцинацијом коју шире Кризни штаб
    и поједине НВО?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading