Амерички научници: Корона еволуирала од кинеских рудара који су се заразили 2012. године

Код шест рудара, који су чистили остатке измета шишмиша у руднику у кинеској покрајини Јунан, утврђена је болест налик на пнеумонију. Тројица су умрла а остали су провели у болници око шест месеци

Фото: AP Photo/Wang Shen

Нови вирус корона могао је да еволуира у року од неколико месеци у телу једног рудара који се 2012. године заразио сличним вирусом, пише британски „Телеграф“ позивајући се на изјаву извршног директора организације „Бајосајенс рисорс проџект“ Џонатама Латема.

Према речима експерта, вирус може да изводи „еволутивне скокове“ и да преживи бројне мутације у случају када се дуже време налази у телу човека.

Према подацима листа, код шест рудара, који су чистили остатке измета шишмиша у руднику у кинеској покрајини Јунан, утврђена је болест налик на пнеумонију. Тројица су умрла а остали су провели у болници око шест месеци.

Годину дана након смрти рудара научници из Вухана са том истом месту открили корона вирус шишмиша RaTG13, који 96 одсто идентичан са вирусом који изазов ковид-19.

„У телу само једног рудара је морало да буде неколико стотина мутација које су водиле настанку Sars-Cov-2. Деценије су стале у шест месеци. Према нашој теорији, иста еволуција се догодила у плућима рудара после загонетне болести 2012. године. Дошло је да цурења вируса из узорка узетог од рудара“, наводи Латем.

Интерсепт: Амерички институт финансирао испитивања вируса корона у Вухану од 2014.

Он је додао и да је у области око рудника регистрован велики број различитих корона вируса.

„Лечење неких од њих је трајало шест месеци и довело је до еволуције нових адаптираних корона вируса код човека“, закључио је он.

Узорке вируса који је покосио рударе послат је научницима у Вухан где је прво регистрован ковид 19.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 10. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. У својој нихилној младости, играо сам у друштву, са незаобилазним ” другарицама – мари и хуана ” бесловесно забавну ” Игру реченица ” – свако на почетну реч додаје своју понављајаћи претходне, где су речи посве бесмислене, без реда и логике, но утолике смешније и теже за понављање… Елем, сви резултати наше игре били су несравњено логичнији, јаснији, значењем бременитији од овог скотског идиотизма који ” амерички научници ” саставише… @Духовнахајдучијо, ово је савршен пример когнитивне дисонанце у којој научни брабоњци неумољиво леже на ледини званој ” бити у праву “…

    11
  2. Згођушан наратив да се претрпа оно што је тек недавно испливало, а као хипотеза је постојало још у почетку ове болештине. Амерички капитал финасирао је “тјунирање” вируса у кинеској лабораторији у Вухану, а Кинезима је та унапређена варијанта истрчала.
    И ту више никакве контроле нема.
    Одговараће… Нико, бојим се.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading