Дру Саливен: Вучић преко брата повезан са групацијама које имају упориште у организованом криминалу

Вучић проницљиво користи Русију у сукобу са Западом. Русији прича једну причу, а Западу другу, што је веома слично ономе што је Ђукановић годинама радио у Црној Гори, рекао издавач “Пандориних папира”

Дру Саливен (Извор: НСПМ)

Дру Саливен, један од оснивача Пројекта за извјештавање о организованом криминалу и корупцији (OCCRP), који је издавач “Пандориних папира”, рекао је у интервјуу за дневни лист “Нова” да је предсједник Србије Александар Вучић повезан, преко свог брата Андреја, са групацијама које имају упориште у организованом криминалу.

Саливен је, како преноси портал Нова.рс, одговарајући на питање због чега Запад не реагује на афере које потресају власт у Србији, рекао да постоје два разлога.

Миленко Пешић: Пандорини папири – откривено тајно богатство светских моћника

Вучић је блиско повезан, преко свог брата, са групацијама које имају упориште у организованом криминалу.

“Европска унија и Сједињене Америчке Државе нису у потпуности упућене колико је лоше стање у Србији. Они нису упознати колико је Вучић блиско повезан, преко свог брата, са групацијама које имају упориште у организованом криминалу. Организовани криминал је главни финансијер његове странке. Не могу то да докажем, али сам уверен да је то истина. Вучић је прешао пут од демократског лидера, који је делимично корумпиран, до аутократског вође који још увијек не открива своју праву природу. Западни свијет још увијек не схвата до које мјере је он корумпиран”, навео је он.

Вук З. Цвијић: Андреј Вучић – Велики брат

Саливен је казао да је други разлог спољнополитичке природе:

“Вучић проницљиво користи Русију у сукобу са Западом. Русији прича једну причу, а Западу другу, што је веома слично ономе што је Мило Ђукановић годинама радио у Црној Гори. Они се плаше да ће се Вучић у потпуности окренути ка Русији, уколико отпочну оштрији обрачун са њим”, рекао је Саливен.

Наслов и опрема. Стање ствари

(Вијести/НСПМ, 8. 10. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

3 replies

  1. „Не могу то да докажем, али сам уверен да је то истина.“, каже човек! Не може да докаже, али зна! Живимо у чудесном времену – рађа се неки нови Олимп, на којем, видимо, столује и Дру Саливен? Једино би као такав могао знати нешто и тврдити уверено да је то истина, само што није доказано! Много је оних који знају ама баш све, и не морају да то доказују, што је у друштвима обичних смртника био до сада владајући обичај, а и правило, мада је овако много лакше, а и забавније је! Наравно, не баш свима! Шта би рекли администратори да неко напише да је неко од њих, рецимо, некога убио, да је масовни силоватељ, опљачкао неку банку, или већ нешто слично? Не мора аутор те информације то да доказује, али он зна, а објави се на угледном и читаном порталу? Зар не би администратори овог портала требало да размисле пре него што објаве овакве оптужбе о председнику државе у којој живе и раде!? Допадао им се председник или не! Мада уопште није важно што је овде реч о председнику, Не мора да се ради о председнику него о сваком, обичном грађанину (и грађанки) – НН лицу, вама, мени, било коме!
    Наравно, када прочитамо овако нешто морамо се запитати јесу ли све информације које је ових дана објавила та организација, чији је један од оснивача дотични Саливен, такве – недоказане! Свака част таквом истраживачком новинарству!

    4
    3
  2. @Салус: управо тако.

    Дру Саливен, осведочени пријатељ Срба и Србије, издавач “Пандориних папира” у којима нема ни речи о корупцији у САД, него само о корупцији у државама које сметају Америци, не може да докаже али је уверен да организовани криминал финансира СНС. Онај ко то поверује није зрео ни да га пусте из обданишта.

    Далеко од тога да браним Вучића и Српску Нападну Секту, напротив, али кад нас већ лажеш, западе, потруди се да смислиш нешто изнад моронског нивоа.

    Не мора западни свет да схвата до које мере је Вучић корумпиран, то је на нама да схватимо. Запад би требало да схвати до које мере је он сам корумпиран, али ће запад пре пропасти но што ће то хтети да схвати.

  3. ха ах ха добро га сали саливен салимен, уса и унија нису обавјештени, ахахахах.
    ко ли му дотури артије

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading