Александар Вучић: Важно да су људи на северу КиМ срећни, боримо се да држимо нос изнад воде ако не можемо уста

Кад не признајемо независност Косова, не можемо да дозволимо да улазе са њиховим таблицама. Они сада то нама хоће да раде и ништа више од тога, рекао председник Србије

Александар Вучић (Фото: Снимак екрана/Јутјуб/АВ/Пинк)

„Ја мислим да су Срби задовољни што се Роса повукла. То је било и данас напето, малтретирање наших људи, па склоните један камион, па све до краја па да крену у последњем часу да би напустили на време. Свеједно. Напустили су, и видели сте одушевљење нашег народа и на Брњаку и у Зубином Потоку и на Јарињу и у општини Лепосавић, када су њихове снаге већ напуштале Север Косова. Није требало ту ни да долазе. Важно је да су људи срећни и задовољни“, оценио је из Дубаија Председник Србије.

У два одвојена интервјуа за ТВ Пинк и ТВ Прва, председник Србије је новинаркама које га прате на путу у Дубаију изнео најновије оцене након што је испуњена прва тачка договора у Бриселу од пре три дана решавања 13-дневне кризе на Северу.

Што се самог договора тиче у Бриселу, председник упозорава да нема лаког споразума за Србију о Косову.

„Не постоји лак споразум. Не постоји ништа што је за нас лако на Косову и када људи причају о томе, ‘ај’те да будемо реални“, казао је у интервју за ТВ Прва.

По други пут за вечерас подсетио је на суморне податке о утицају Србије на КиМ, пре свега од ’99, од када Србија „нема фактичко присуство на Косову“. Такође је по други пут споменуо „сакривање под столом и везивање пертли“ и то када се на КиМ 2004, десио погром, „док су нам рушили цркве и манастире“. Ту је и 2008. година, а потом и 90 земаља, са оним најмоћнијим са Запада, које су признале косовску независност.

„Од тада се боримо да некако држимо нос изнад воде, ако не можемо уста, макар нос, да чувамо мир за целу Србију, да чувамо безбедност за наше људе на Косову и Метохији, борите се у готово немогућим условима, условима у којима цела западна хемисфера врши притисак на вас да предат и оно мало што вам је остало од врха носа до врха главе“.

То је оно што Србија ради све време и конкретно сматра да је српска страна сада постигла максимум. Онима који би му данас солили памет, он може само да покаже шта значи када сте увек уз народ као он.

„Да ћете да га браните штитите и чувате, али гледате да на миран начин изађете из кризе и да најмање што је могуће изгубите за своју земљу, а највише што је могуће да добијете“, такође је по други пут за једно вече казао из Дубаија.

Зато је задовољан што је сачуван мир, што је „РОСУ отишла“ и што неће моћи да ставља пробне таблице.

Ми смо ти који смо увели стикере зато што не признајемо државу Косово

Косовске власти су увеле стикере за српске таблице, онда када је Србија ставила до знања да је она та која је увела стикере.

„Ми смо ти који смо увели стикере зато што не признајемо државу Косово, а онда су они рекли, па, добро ми ћемо сад вама“, нагласио је први човек Србије.

Међутим, објаснио је да су исто казали још пре 10 година, али су тада хтели и да скидају КМ таблице, то јест српске таблице градова на КиМ и још да ставе пробне, али, од тога им данас „ништа није остало“.

Председник Републике Србије је открио да „оног секунда када будемо рекли да нам не сметају РКС таблице“, а он се „нада да до тога неће да дође“, тада „више неће бити стикера“.

„Суштина је у томе да ми не признајемо независност Косова. И кад не признајемо независност Косова, не можемо да дозволимо да нам улазе са таблицама Републике Косово. Они сада то нама хоће да раде и ништа више од тога. Оног секунда када ми то њима не будемо желели да радимо, неће ни они нама, тако да само људи разумеју о чему је ту реч“.

Иначе, председник је открио да Срби „не воле претерано КФОР“, јер су НАТО снаге бомбардовале Србију, али јесу једина „реална и стварна заштита“ за Србе, „иако знају да ће Србија у сваком тренутку реаговати да их заштити“, и то на српску жалост, с обзиром и на то да су се Руси такође повукли.

„Они, колико је могуће, свој посао коректно обављају“, нагласио је Вучић, додајући да свакако Србија има примедбе посебно на понашање 2004.

На констатацију водитељке ТВ Прва да зато што Албанци нису испунили ниједан, нови договор је постигнут нови у Бриселу пре три дана, те питање, зашто би им се сада веровало, Вучић је казао:

„Па зато што је то морало да буде спроведено одмах, у противном, они би били у проблему“.

Ипак, он Албанцима не верује ништа када је у питању договор о ЗСО, јер зна са ким има посла.

Ипак неће да никога вређа и неће да оптерећује људе у Србији, то је његов посао и зато је изабран, да објашњава народу и да никада ништа не крије.

Бесник Бисљими: КМ таблице престају да постоје 21. априла 2022, од данас се и оне прекривају налепницама

Коначно, у свим новијим интервјуима на крају се председнику постави питање о недавној изјави Аљбина Куртија да је једно име и презиме за Косово проблем – Александар Вучић, када му се председник на томе захвали.

„Ја сам због тога срећан. Улажем огромну енергију и труд да се борим за интересе нашег народа. Није мој интерес да се борим ни за Куртија. Желим најбоље односе са Албанцима“, нагласио је, а потом је позвао и Албанце и Македонце да користе простор Републике Србије у Дубаију.

Опрема: Стање ствари

(Коссев/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 3. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , , , ,

Оставите коментар