Црна Гора: Прихваћена иницијатива да се ЛГБТ поворка преноси уживо на ТВЦГ

На нашу радост, иницијатива је прихваћена од стране менаџмента и овим чином РТЦГ постаће први Јавни сервис у региону који уживо преноси Поворку поноса, казала Милица Шпајак из НВО ЛГБТ Форум Прогрес

Извор: ИН4С

ЛГБТ Форум Прогрес упутио је иницијативу уредништву РТЦГ-а да се по први пут у историји, овогодишња Поворка поноса у Подгорици преноси уживо на каналима Телевизије Црне Горе.

“На нашу радост, иницијатива је прихваћена од стране менаџмента и овим чином РТЦГ постаће први Јавни сервис у региону који уживо преноси Поворку поноса ЛГБТ заједнице”, казала је Милица Шпајак из ове НВО.

Како је додала, сви грађани Црне Горе, укључујући саме припаднике ЛГБТ заједнице који због стигме, дискриминације и насиља не могу присуствовати Прајду, први пут ће добити прилику да исти прате путем малих екрана и буду дио цјелокупног догађаја.

“Као чланица Савјета РТЦГ-а и програмска директорица ЛГБТ Форум Прогреса, захвална сам уредништву које је изашло у сусрет и препознало важност овог догађаја за цијелу ЛГБТ заједницу у Црној Гори”, наводи Шпајак.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 27. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар