Херцег Нови: Отворена изложба о Сави Владиславићу

Изложба посвећена грофу Сави Владиславићу, Србину из Гацка који је постао један од најуспешнијих дипломата царске Русије и најближи сарадник Петра I

Арно Гујон (Извор: Етос)

Изложбу посвећену грофу Сави Владиславићу и његовом фасцинантном животном путу имао сам част да отворим вечерас заједно са домаћинима града Херцег Новог, представницима Владе Црне Горе, локалних самоуправа из Боке Которске, уваженим професором и дипломатом г. Дарком Танасковићем и многим другим угледним званицама – рекао је француско-српски хуманитарац Арно Гујон, који се у служби в. д. директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону при Влади Србије налази у званичној посјети Црној Гори.

Извор: Етос

Једном ми је човек у Србији рекао да је невероватно оно што ја, као рођени Француз, радим за српски народ. Додао је да ми немамо Србе које исто тако чине у другим земљама. Рекао сам му да није баш тако. А вечерас смо се у Херцег Новом у то и уверили отварањем изложбе посвећене грофу Сави Владиславићу, Србину из Гацка који је постао један од најуспешнијих дипломата царске Русије и најближи сарадник Петра I – казао је Гујон на изложби која је у част ове изузетне личности отворена јуче у Херцег Новом.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Етос, 28. 9. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading