Слободан Јанковић: Криминална власт брани себе, а не Косово и Метохију

Када се овакве власти отресемо, тада ћемо, уз Божију помоћ, моћи да се спремимо да једног дана прошетамо војску до Ситнице и Бистрице, до Газиместана и Дечана

Слободан Јанковић (Фото: Вечерње новости)

Ко то брани и не одбрани Косово и Метохију од хорде Росу специјалаца на Јарињу и Брњаку? Да ли Александар Вучић и Дачић, потписници Бриселског споразума и низа других који су сецесионистичке униформисане снаге и довели на север наше отцепљене Покрајине? Ко то прети да ће чекати месец дана да види да ли Бриселски споразум функционише?[1] Онај што је помињао црвене линије које су недефинисане или се стално померају?![2] Да то није онај што је у Вашингтону потписао да Србија треба да премести амбасаду у Јерусалим и прогласи Хезболах за терористичку организацију, а да заузврат Израел призна Косово као самосталну државу?

Док Вучић, Брнабићка, Вулин, Палма и остатак менажерије годинама газе српски Устав и законе, у Уставном суду и Тужилаштву се баве испијањем кафице и избегавањем радних обавеза. Послушници у Скупштини усвајају све наручене законе, а већина иде по хитном поступку, другим речима без читања и разматрања. Мада, ко да и разматра нацрте и предлоге закона? Марјан, Орлић, старлете и остала братија недостојна Народне скупштине. Можда др Гангула?

Србија се мрцвари: од Закона о проширеној дискриминацији свих оних који још нису с ума сишли, Закона о родној неравноправности (који је увео идеологију рода у српско друштво и државу), преко владавине уредбама и закључцима као особеним за ауторитарне режиме, урушавања права запослених, нових закона о водама (отварање врата инвеститорима за нарушавање заштићених водених подручја), до измена Закона о рударству (да би могли да наставе са тровањем Србије од Бора до Рио Тинта). Још није прошао Нацрт о ЗКП, али јесте контроверзна пресуда Врховног касационог суда да банке не морају да образлажу наплату наводних трошкова обраде кредита и да могу да их наплаћују. У истом смеру је и измена Закона о парничном поступку, која је и најавила додатно срамоћење Врховног касационог суда, то јест судија које су се осрамотиле том одлуком. Распродаја и обесмишљавање српског законодавства иде упоредо са бахатом распродајом Комерцијалне, ПКБ, издавањем концесија криминалцима на ловишта, омогућавањем концесија на шуме, Карађорђево, затварањем река, уништавањем малих привредника кроз донације странцима…

Када се прави изложба војних возила и прославља Дан заставе, онда се све то обесмишљава са мегаломанским заставама Немачке и понизним учеником Ангеле Меркел који јој се захваљује на посети. Обесмишљава се и парадирањем понашања које не води наставку људског рода и које је супротно традиционалним вредностима српског народа.

Архивска фотографија (Извор: Фејсбук)

Када се бесомучно напумпавају цене на јавним набавкама (и до 40 пута) и када се народу гули кожа с леђа, онда се позову пајтоси у Приштини, Загребу, Сарајеву, на Цетињу или у Анкари, да мало замуте воду и скрену пажњу са заплењеног кокаина, са обесправљеног Србина, Словака, муслимана и сваког другог становника наше Србије.

Криминална власт брани себе, сигурно не народ и државу. Она је узурпирала и корумпирала Србију, покушава да унизи свакога од нас када пристајемо да нас води олош са дна каце. Не дозволимо им да наставе. Можемо их победити. Добићемо прилику за то. Када се њих отресемо, тада ћемо, уз Божију помоћ, моћи да се спремимо да једног дана прошетамо војску до Ситнице и Бистрице, до Газиместана и Дечана.


[1] https://www.dnevnik.rs/politika/vucic-trazimo-od-eu-da-za-mesec-odgovori-ima-li-briselskog-sporazuma-ostavlamo-pristini

[2] „Председник Србије је рекао да не воли да говори о црвеним линијама, али да их свакако Србија има много, као што их и друга страна има много.“ https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3461781/vucic-odlaganje-resenja-za-kim-iskra-koja-moze-da-zapali-region.html



Categories: Да се ја питам

Tags: , , ,

4 replies

  1. Poluljudi i lopovi jednom rečju ološ su na vlast došli posle 2. Svetskog rata. Kako onda mogu njihovi potomci da budu drugačiji? Njihove dede su ubijale intelektualnu elitu i pošten narod pod izgovorom napretka i boljeg života običnog radnika sa ciljem redistribucije bogatstva (krađe). Dede su im tako došle na pozicije vlasti za koje nisu bili kompetentni tj sposobni. Sistemski i svesno degradiraju sve normalne vrednosti još od 45-te.Promoviše se šljam kome i „oni“ pripadaju. Nešto se ipak promenilo danas njihovi unuci ne ubijaju baš sve neistomišljenike već im na sve druge načine zagorčavaju život. Pošto su i dalje neobrazovani i nesposobni kao i njihovi preci ubice, iza sebe imaju „mašineriju“ koja im govori šta će da kažu i na koji način po uzoru na „Američku školu“. Uz Božiju pomoć doći će kraj njihove bezumne i po narod višestruko štetne vladavine.

    28
    2
  2. Крајње неозбиљан текст, са већ виђеном демагогијом о лаком решењу свих српских мука чим се “отресемо данашњег српског олоша са дна каце”. Шта тек рећи о десетерачком наративу о непобедивој војсци која ће колико сутра да се “прошета” Ситницом и Бистрицом?! Искрено, не могу да верујем да је аутор овог нижеразредног текста онај др Слободан Јанковић, који је толике године запослен у Институту за међународну политику и привреду?

    6
    12
  3. Анонимни ауторе, ко је помињао лако решење, тога нема у мом тексту. Пише једнога дана.

    11
    4
  4. @Слободан Јанковић
    „Можемо их победити. Добићемо прилику за то. Када се њих отресемо, тада ћемо, уз Божију помоћ, моћи да се спремимо да једног дана прошетамо војску до Ситнице и Бистрице, до Газиместана и Дечана.“

    Власт се и може променити, али како променити оне који гласају само за Курту и Мурту?!
    Одговорите искрено, да ли сте спремни да са породицом живите у Призрену ил Приштини, а за почетак у Косовској Митровици?!

    „Пише једнога дана“.
    Не липши магаре до зелене траве – народна пословица.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading