Бранислава Јузбашић Костић: Доктор ми рекао да је упала срчане марамице вероватно последица вакцинације

Ако заиста постоји веза између вакцине и болести, зашто се о томе не говори јавно

Фото: Sputnik/Валерий Мельников

Недавно сам због срчаних сметњи отишла на преглед приватно јер у дому здравља не раде ултразвук срца. Прегледана сам детаљно, а доктор ме је питао да ли сам прележала ковид. Одговорила сам да нисам, али сам се трипут вакцинисала.

Установљена је упала срчане марамице, а шок је уследио на докторов коментар да је то вероватно последица вакцинације и да није једини такав случај. Послала сам вест преко „вајбера” на око 40 адреса својих пријатеља и рођака и добила два позитивна одговора да су чули за такве случајеве или познају особу којој се то десило.

Ако заиста постоји веза између вакцине и болести (примила сам двапут кинеску и трећи пут„ фајзер”), зашто се о томе не говори јавно и шта о томе кажу наши познати професори др З. Радовановић, М. Ђорђевић, Б. Тиодоровић, Б. Несторовић, чланови кризног штаба и други стручњаци чија сам мишљења и препоруке пратила и уважавала. То би се морало испитати јер звучи забрињавајуће.

Бранислава Јузбашић Костић,
Београд

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 9. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

5 replies

 1. Аутор се пита зашто се о томе не говори јавно и шта о томе кажу наши познати професори др З. Радовановић, М. Ђорђевић, Б. Тиодоровић, Б. Несторовић…? Па, за Несторовића не знам, а од ове тројице очекујем одговор типа „па шта ћеш, ето, дешава се…“ Али, вакцинација нема алтернативу, па онда није згодно сад пуштати „непроверене“ вести о нуспојавама…

  13
  1
 2. Од лекара, професора тешко се може очекивати одговор на информацију да је болест коју је Бранислава Јузбашић Костић обнародовала „вероватно последица вакцинације“? Вероватно! А могуће је да је последица и низа других разлога. Било би добро да лекар који је изјавио да је то „вероватно последица вакцинације“, образложи на основу чега је то претпоставио, па се онда све може истражити и тиме унапредити и науку и лекарску праксу. Зовемо обично водоинсталатера да поправи славину и верујемо у његову стручност, не чинимо то сами (част спретним изузецима који то умеју да ураде сами), али медицину – инфектологију, епидемиологију, пулмологију, вирусологију и остало очигледно сви знају, и то боље него професори који томе уче будуће лекаре! Коментатор који се пита ко смо и шта смо ваљда види да се у целом свету о вирусу, о пандемији, о вакцинама још увек мало тога сасвим поуздано зна! Тако испада да смо то што смо – спремни да олако дајемо недовољно утемељене и необразложене изјаве, да смо свезнајући паметњаковићи и строге судије! Страшно је и помислити шта би они све били спремни да ураде тим истим несрећним професорима само када то не би ипак било кажњиво!

  1
  16
 3. Можда бисмо се и сложили да данас шарлатани критикују стручњаке, па и да „инфектологију, епидемиологију, пулмологију, вирусологију и остало очигледно сви знају, и то боље него професори који томе уче будуће лекаре!“

  Мој лични проблем са „незналицама“ и „свезнајућима“ почиње са нпр. срамном цензуром нобеловца Лика Монтањијеа (Luc Montagnier). Он је човек виролог, али зато што није на истој таласној дужини званичног дискурса о корони, цензурисан је од оних који вероватно не би могли ни да му буду ни кочијаши, а не асистенти. Какве су то тек строге судије! Својим очима сам читао чланке у којима се он оптужује да има пост-нобеловски синдром и томе слично. И сад њему неки провинцијални професор или апаратчик у служби фармацеутске компаније пресуђују попут полит-комесара који су избацивали академике и професоре после рата… Зато, хајде да видимо каквим то судом судимо…

  10
  1
 4. Уз саучешће, али онај ко „уважава препоруке познатог професора З.Радовановића…и чланова кризног штаба“, нема право да се љути на судбину, нити на здравствени систем. Тај треба да стоички поднесе последице свога информисаног и добровољног избора, које је разумно и јуначки прихватио потписом пре вакцинације.

  А Salusu (поклонику Хигије), и осталим ваксераторима, без саучешћа: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.09.13.21262182v1.full
  Недавна проспективна студија, прва такве врсте у свету, установила је да је инциденција мио(пери)кардитиса после вакцинације мРНК вакцином 1 у 1000 инокулација. Што значи, у преводу, да онај ко је примио 3 дозе, има статистички ризик од 1:333 да оболи од миоперикардитиса.

  А „зашто се о томе не говори јавно“? Па то је очито: није циљ да се „необразовани и глупи антиваксери“ умножавају, него да се елиминишу.

  10
  1
 5. Draga gospodjo
  Zao mi je sto ste oboleli. Zao mi je sto ste povetovali ovim vajnim strucnjacima i primili cak i trecu dozu koju inace FDA nije odobrio za Amerikance. Sta da vam sada radimo kako da vam se pomogne. Po meni najbolje je da se molite Bogu da vam.pomogne i da vam oprosti sto ste bili toliko lakoverni. Trebalo je da se vise nadate u Boga nego u genetsku terapiju koju zovu vakcinom. Verujem da ce vam Gospod i oprostiti i pomoci jer Gospod je ljubav i zeli da se svi ljudi spasu.

  6
  2

Оставите коментар