Велика Британија одустала од ковид пропусница

О томе да ли се влада плаши увођења пропусница након ових критика, министар здравља рекао да пропуснице нису потребне из других разлога попут високе потрошње вакцина, тестирања и надзора

Фото: Бета/АП

ЛОНДОН – Планови о увођењу ковид пропусница за улазак у ноћне клубове и на велике догађаје у Великој Британији неће се наставити, рекао је министар здравља Саџид Џавид.

Министар је за Би-Би-Си рекао „једноставно не би требало радити ствари зато што их други око нас раде и треба правично сагледати сваку могућу интервенцију”.

„Никада ми се није свидела идеја да кажем људима да морају да покажу своје папире како би обављали свакодневне активности. Иако би требало држати у резерви потенцијално увођење пропусница, са задовољством могу рећи да нећемо ићи даље са плановима о пропусницама”, рекао је министар.

План за ковид пропуснице требало је да буде представљен крајем овог месеца, а многи су се противили тој идеји.

Удружење Најт тајм индастриз упозорило је да су планови могли да „осакате” индустрију и да би се ноћни клубови могли суочити са дискриминацијом, а Мјузик вену траст назвао је пропуснице „проблематичним”, преноси Танјуг.

Фото: Андреас Соларо/АФП

Ед Дејви, лидер либералних демократа назвао је план за увођење пропусница „неизводљивим и скупим”.

О томе да ли се влада плаши увођења пропусница након ових критика, Џавид је рекао да пропуснице нису потребне из других разлога попут високе потрошње вакцина, тестирања и надзора.

Џавид је такође рекао да је желео да се „реши” ПЦР тестова за путовања, јер он не предвиђа да ће бити поновног затварања, али је додао да би било неодговорно „склонити све са стола”.

„Ако су главни британски лекари саветовали да се вакцинишу деца од 12 до 15 година, можемо кренути у року од недељу дана и школе су се за то већ припремале, али Заједнички комитет за вакцинацију и имунизацију је препоручио да се то не чини осим за децу која имају друге здравствене проблеме”, објаснио је Џавид.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар