Предраг Кон: Према истраживањима из Израела трећа доза вакцине зауставља вирус

Американци израчунали да је 11 пута већи ризик да умрете од ковида уколико нисте вакцинисани, рекао др Кон

Предраг Кон (Фото: Танјуг/Д. К.)

Члан Кризног штаба др Предраг Кон оценио је данас да ће се епидемиолошка ситуација у Србији погоршавати и да ће и у наредне две недеље број заражених бити у порасту, јер се, како је навео, не предузимају делотворне мере како би се ситуација с вирусом стабилизовала.

Кон је за Танјуг рекао да је очигледно да се грађани не придржавају епидемиолошких мера и да је по његовом мишљењу решење у увођењу одређених казни за оне који их не поштују.

„За увођење казни због непоштовања мера потребан је огроман број контролора, а да ли је то могуће извести зависи од висине казни, ако говоримо о новчаном износу, али и тога како ће друштво да реагује на њих”, рекао је Кон.

Коментаришући вакцинацију у Србији, Кон је рекао да они који сумњају у вакцине и одбијају вакцинацију верују у измишљотине, а не у науку, као и да вакцинација није зауставила вирус, али је смањила смртне исходе и тешке форме болести.

Предраг Кон: Сваки трећи заражени је вакцинисан

„Американци су израчунали да је 11 пута већи ризик да умрете од ковида уколико нисте вакцинисани”, рекао је Кон.

Кон је истакао да је вакцинација трећом дозом важна не само за ризичне групе, већ за све, јер према истраживањима из Израела, како каже, трећа доза вакцине зауставља вирус.

Навео је да је трећа доза вакцине важна због стварања колективног имунитета, али да је најважније да грађани приме прву дозу, јер има велики број оних који се уопште нису вакцинисали.

Он је нагласио да је присуство вируса очекивано и да има своју цикличност и таласе, али да овакво погоршање епидемиолошке ситуације није очекивано и наводи да је последица тога што су људи преко лета заборавили на постојање вируса и мера.

„Вирус се захуктао и ушли смо у септембар када се формирају школски и радни колективи, када је фреквенција контаката највећа и сад је дошло до великог броја заражених”, рекао је Кон.

Истакао је да људи морају да се понашају одговорније ако желе да се ситуација с вирусом смири, као и да сви здравствени радници морају да се вакцинишу како не би угрозили здравље пацијената.

Израелски министар здравља: Ковид пропуснице немају везе с медицином, њихова сврха је притисак на невакцинисане

На питање да ли подржава увођење ковид пропусница као услов за улазак у музеје, биоскопе, кафиће, ресторане, тржне центре, Кон каже да је Град предложио такву идеју Кризном штабу, али да та тема није била на дневном реду, јер је одмах речено да је увођење пропусница противуставно.

„Једини противник свима нама је само вирус и када би то сви схватили без обзира на политичке ставове тада би могли нешто да учинимо”, закључио је Кон.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

4 replies

 1. Shvatam da su dobro placani za sve ovo sto rade, mozda i ucenjeni necim, ali licno ja ne bih mogao ovoliko da lazem i lupetam. Bilo bi me sramota, pojeo bi me ziv sram, sto se kaze.

  37
 2. СВИ који се вакцинишу /50-80%/ свакако ће имати нежељене последице од
  вакцина, а 50-80% популације сигурно се неће разболети од короне, а од
  тога ће умрети мање од 0,03 %, а свакако ће преживети они који не оду на
  респиратор!
  А, колико ће умрети од нежељених последица вакцина – то се не зна, ни
  пребројати се не може!

  26
 3. Хммм… Илија Чворовић би на ово рекао да Јаковљевић није добро разумео шта су му јавили „ови његови из Централе“. Израелски корона цар, и Пеце Кона јода, Салман Зарка, рече да тамо почињу припреме за предстојећу четврту дозу, што ће бити једини садражаји свих епизода серије Нови бољи живот – сваких 6 месеци код чика Веље да добиш бону. Нећеш бону – нема леба. Дакле, Конова трећа доза је к’о Цетиње – не ради. Као што неће радити ни четврта. А да је Пеца потпуно излапео говори и податак да „corpus delicti“ реченицу започиње к’о виц из бирцуза, са „Американци су израчунали… „. И потоња шуша зна да је Америка земља у којој је рачун већ одавно заборављена уметност и где деца у 7. разреду, на питање „кол’ко је 8х6“, одговарају: „Пааааа… ја бих рекао, негде окооо…“.
  Једино што је у овом лудило мирно и кристално јасно је факат да нам највећи непријатељ није вирус, јер нигде у свету не видимо да заражени људи падају мртви по улици, к’о напипсане муве. Осим ако их демократски не млати неки полицијски Дели Радивоје, а ресто одрађује начелник клинике, Др. Татомир Мали… респиратором. Најцрњи непријатељи свих слободних људи су искомплексиране, аморалне двоноге сподобе, лишене сваке лепоте, а којима је, нашим грехом, припало место са којег могу да изговарајау Ја уместо Бог. У српском сокачету то су Дркон и његови подрепаши, укључујући и бугојанског муфтију.

  28
 4. Бојим се да су др. Кон и Кризни штаб изгубили поверење још на почетку епидемије када је постало јасно да струку прилагођавају тренутним потребама званичне политике, и кад је у исто време унапређен у чину и, како се прича, почашћен материјално којечиме.

Оставите коментар