Угоститељи Србије: Супротставићемо се ковид сертификатима свим расположивим правним и етичким средствима

Сви наши гости су одувек били и остаће једнаки и добродошли, без обзира на веру, пол, националност, занимање, материјално стање, па и на – вакцинацију, стоји у саопштењу Удружења угоститеља Србије

Извор: НСПМ

Саопштење Удружења Угоститеља Србије – ЕСНАФ поводом најаве премијерке Републике Србије о увођењу обавезних ковид сертификата приликом посете угоститељским објектима.

Поштовани,

Кафана је одувек била најважнија државна институција! Она је окупљала људе свих слојева и занимања. Кафане су биле места у којима су се склапала пријатељства, започињале љубави, испраћали војници и чекале зоре уз музику. Угоститељски објекти су кроз историју имали и још увек имају изузетно значајну улогу у друштвеном и културном животу Србије. У кафану сте могли да уђете сами, а изађете са три кума.

Данас, то је значајна привредна грана у којој послује преко 18.000 објеката и која запошљава преко 100.000 људи. Угоститељски објекти су демократски простор где људи слободно изражавају своја мишљења, нису важне ни године, ни занимање, нити је икада постојао било какав други услов за боравак у њима. У угоститељству је сваки гост једнак и добродошао.

Данас нас је затекло саопштење да неко планира, увођењем ковид сертификата, који ће важити само за угоститељски сектор, да одређује услове под којима ми треба да „делимо“ своје госте?!

Сматрамо да би реализацијом оваквог плана била извршена директна дискриминација наших суграђана, а и самих угоститеља, који се поново омаловажавају као мање битни чиниоци економије ове државе и стављају у неравноправан положај у односу на све остале предузетнике. Све ово је чак и мање важно од чињенице да тај план подразумева да ми, угоститељи, пристанемо на то да делимо – дискриминишемо наше госте?!

ЕСНАФ стоји иза тога да су за нас сви наши гости једнаки и да нећемо дозволити злоупотребу угоститеља у циљу НЕУСТАВНОГ дискриминисања грађана Србије – наших гостију.

Еснаф Угоститеља Србије ће се свим расположивим правним и етичким средствима супротставити намери да се селективним увођењем ковид сертификата у угоститељству отворе врата за укидање основних људских права и слобода у друштву. Сви наши гости су одувек били и остаће једнаки и добродошли, без обзира на веру, пол, националност, занимање, материјално стање, па и на – вакцинацију!

Еснаф Угоститеља Србије

Опрема: Стање ствари

(НСПМ, 13. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар