Даница Вученић: Држава да узме ствар у своје руке и уведе обавезну вакцинацију

У мом окружењу нема нико ко није вакцинисан, имам тоталну нетолеранцију према невакцинисанима, рекла новинарка N1

Даница Вученић (Фото: Н1)

„Држава треба да узме ствар у своје руке, да уведе обавезну вакцинацију и ковид пропуснице, а то неће урадити због предстојећих избора“, рекла је у емисији „Међу нама“ новинарка N1 Даница Вученић.

Она је рекла да је лично за увођење ковид пропусница, имајући у виду то да више од 50 процената људи неће да се вакцинише, а да је тај проценат код младих само два одсто, пише Нова.рс.

„Не мислим да је то кршење људских права, што је рекао и суд у Стразбуру“, истакла је Вученић, подсећајући да „имамо и закон и Устав који предвиђа да у случају заразе вакцинација може да буде обавезна“, као и да смо „ми вакцинисали нашу децу и нико није постављао питање да ли хоће или неће“.

Упитана шта очекује од седнице Кризног штаба и да ли ће увести ковид пропуснице, Вучинић је нагласила „да од њих ништа не очекује, као ни од Владе Србије“.

Говорећи о вакцинацији, она је напоменула „да су око ње сви вакцинисани другом и да сви чекају трећу дозу“.

„У мом окружењу нема нико ко није вакцинисан, имам тоталну нетолеранцију према невакцинисанима и све разговоре прекидам о њиховим разлозима зашто то не желе да ураде“, истакла је Вученић.

Вученић је указала да мора да постоји одговорност медија када се извештава и о корони, јер да је било, не бисмо се питали зашто имамо антиваксере и толики број невакцинисаних грађана.

„Зашто људи неће да се вакцинишу, неће јер нисте имали кампању, јер су медији промовисали невакцинацију, зато што политичари нису водили кампању какву су требали да воде“, навела је Вученић.

Опрема: Стање ствари 

(Нова С/N1, 10. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

9 replies

 1. Олош!

  46
 2. Обавезна вакцинација се не може вршити ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИМ
  ВАКЦИНАМА јер је за то потребан пристанак и потпис пацијента.
  Када ово предлаже ова сподоба, нека каже Председнику да
  држава мора гарантовати сваком пацијенту да се неће разбољевати,
  или имати накнадне, нежељне последице.
  Разуме се, држава то неће прихватити ни у лудилу јер за вакцине не
  гарантује ниједан произвођач!
  По причи ове сподобе, испада – да је обавезна вакцина и да је
  ОБАВЕЗАН потпис ДОБРОВОЉНОГ примања вакцине!
  То је правно нреодрживо!
  Закон о обавезној вакцинацији становништва не садржи члан којим
  би се прималац вакцине обавезао и на СВОЈЕРУЧНИ ПОТПИС
  непосредно пре или примања вакцине!
  Ово што предлаже ова сподоба је шизофрено, а и правно неодрживо,
  невезано за Устав.
  Обавезно “добровољна“ или “добровољно“ обавезна вакцинација?!

  “Све је у директној супротности и с Нирнбершким кодексима. Да подсетимо,
  у Нирнбергу је после нацистичких експеримената, над којима се згражавала
  планета, одлучено да се „људски субјекти у медицинским експериментима
  не смеју присиљавати на учешће“. Зато се, ваљда, неки гејтсомудрац сетио
  да вакцинисани потписују да – желе оно о чему не знају ништа!? Менгеле
  није био толико циничан. У Нирнбергу је речено да они који желе да учествују
  у експериментима морају бити истински информисани да би дали свој пристанак!“

  /srbin.info/pocetna/aktuelno/poruka-kriznom-stabu-mengele-je-osudjen-za-primoravanje-ljudi-na-eksperimente/

  50
 3. Ово није новинар, него лобиста. Тражим од државе, да је моментално приведе због дезинформисања грађана. За све лобисте увести обавезну тетоважу на челу, како би људи знали о коме се ради и како би само уз ту спознају улазили у комуникацију с њима. Њено је право да буде будала, али не и да јавно иступа као таква. Нараво, екипа са Н1 је њен сучесник у ширењу штетне пропаганде и њих никако не треба раздвајати од ње.
  Слободан човек се пита шта је нормално, а ментални роб шта је дозвољено. Да се послужим њеним речником; морамо имати нулту толеранцију према лобистима и ментално заробљенима. Док смо још слободни.

  54
 4. Бог је човеку дао разум да мисли и да буде слободан а не роб.Ко хоће да прими вакцину, нека је прими( може и више доза).Господ је рекао да саблазан мора доћи, али тешко ономе кроз кога дође.

  36
 5. Nekad slobodnomisleca novinarka….

  10
  6
 6. Нека после овога неко зуцне како су у Србији медији једнострани (једноимани) и да нема простора за другачије мишљењене, па макар и не било супротстављено (тзв. опозиционо).

  Или да прозбори да новинари трпе притисак уредника, власника или кога све не, да нису слободни или да нису толерантни (чак!). Ко то сада сме да каже?

  Бринем се ипак за Даницу, бринем да не дође до оштрих реакција њених колега и припадајућих струковних удружења (тзв. струке), бринем да не дође до тежих сукоба.

  Ипак је то седма сила (маса х убрзање) са којом није као у политици где страни фактор може тек тако да дође и посади (сложи) и власт и опозицију на исто канабе (тзв. симфонија). У медија је слобода, што је већи то је слободнији, могу и да се не сложе па и да се сукобе.

  Ако сукоба по овом основу буде неће ваљати ако трвење не остане само међу њима (у „Међу нама“), него се појави и „међу њима“ (тј. међу нама). Ако дође до преливања сукоба може неко „међу њима“ онда да се запита да ли то значи да смо онда и ми (тзв. народ) слободни.

  Због овог сувишног питања представници седме силе, са све звездом (и Даницом) на челу, заиста би требало да припазе како се која ствар узима у руке, да пазе да не дође до вишка од којег може да заболи глава. Само пажљиво и с’ разумевањем.

 7. „Зашто људи неће да се вакцинишу? Nеће јер нисте имали кампању, јер су медији промовисали невакцинацију…“

  Pokušajte da zamislite nivo bezumlja osobe koja može ovu rečenicu da shvati ozbiljno.

  Prelaze na viši stepen ruganja narodu.

  27
 8. Зашто нешто нећу да пробам? Зашто не једем кисели купус иако „сви“ кажу да је здрав и укусан? Зашто нећу??? Имам право да једем кисели купус али нећу јер ми не прија и смрди. То је моја ствар и ничија више. То да ли хоћу или нећу нешто да конзумирам се никог паметног не тиче. Само поремећени умови и примитивци постављају таква питања и врше притисак. И криминалци плаћеници.

  15
 9. Па да, сад су они размажена деришта, то је наратив, у смислу како су они увређени и озлојеђени и како имају право да буду нетолерантни и како су дирнути и како сад имају право да постављају услове, при том да се не осврну ни једног момента на устав и на то да људи неће да буду део експеримента, ко зна све каквог.

  У Израелу, Британији, Исланду итд. више обољевају вакцинисани него невакцинисани, Палестина има 10% вакцнисаних и мало случајева новооболелих. шведска има 0 смрти и болести.

  После овога креће иначе прича да су невакцинсани криви за нове врсте вируса, које ће да се убрзо појаве. Издржимо ово лудило, проћиће. У Москви су најбоље урадили, и они који јесу и они који нису примии су се солидарисали и нису ишли у кафиће, ресторане и радње који су ограничавали приступ невакцинисанима, тако су као резултат бојкота повучене мере, бар тако кажу вести на нету.

Оставите коментар