Болница у Њујорку прекида са порођајима, бабице дале отказ јер неће да се вакцинишу

Ако можемо да паузирамо и фокусирамо се на довођење нових бабица које су вакцинисане, моћи ћемо да порађамо мајке у Луис каунтију, изјавио директор болнице Џералд Кајер

Фото: Unsplash

ОЛБЕНИ – Болница у северном делу америчке државе Њујорк саопштила је да ће привремено обуставити порођаје након што је шест запослених у породилишту дало отказ јер нису хтели да приме вакцину против ковида.

Општа болница округа Луис, у граду Лоувилу, објавила је да престаје са порођајима од 24. септембра, пренео је „Дејли мејл”.

Болница је најавила да ће радити са државним министарством здравља како би осигурала да се породилиште не затвори трајно.

„Ако можемо да паузирамо и фокусирамо се на довођење нових бабица које су вакцинисане, моћи ћемо да порађамо мајке у Луис каунтију”, изјавио је директор болнице Џералд Кајер, преноси Танјуг.

До 27. септембра, сви здравствени радници у држави, укључујући и болничко особље и запослени у домовима за старе у којима је корисницима потребна 24-часовна нега, морају да приме бар једну дозу вакцине, према уредби бившег гувернера Њујорка Ендрјуа Куома од августа.

Кајер је рекао да је 30 запослених у болници примило вакцину, а да је 30 дало отказ јер неће вакцину, од чега је шесторо из породилишта.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар