Јапан до краја септембра продужио ванредно стање због корона вируса

Ванредно стање, које је требало да траје до недеље, прво је уведено у граду Окинава у мају, а потом је постепено проширивано на друге области

Фото: Анадолија агенција

Јапанске власти су објавиле да ће ванредно стање због корона вируса у Токију и још 18 области бити продужено до краја септембра пошто је притисак на здравствени систем и даље веома велик.

Ванредно стање, које је требало да траје до недеље, прво је уведено у граду Окинава у мају, а потом је постепено проширивано на друге области, навеле су власти данас.

Упркос дугом трајању ванредног стања, мере не дају жељене резултате јер их исцрпљени грађани све више игноришу с обзиром да је њихова примена добровољна.

Број нових инфекција је претходних дана нешто мањи него раније, али је број тешко болесних и даље велик, због чега су болнице препуне.

Премијер Јошихиде Суга позвао је грађане да наставе да раде од куће и да поштују друге мере социјалног дистанцирања, преноси Бета-АП.

Влада Суге, који је најавио да се неће поново кандидовати за лидера владајуће странке, што значи да неће остати ни премијер, суочава се са тешким оптужбама да су мере против корона вируса прекасно уведене и да их је премало да би биле ефикасне, као и због одржавања Олимпијских игара у време пандемије, упркос противљењу јавности.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 9. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading