Учитељица из Новог Пазара дала изјаву у полицији због химне

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је раније да химна Србије „Боже правде” првог дана школске године није емитована једино у Основној школи „Рифат Бурџовић Тршо” у Новом Пазару

Фото: Танјуг

НОВИ ПАЗАР – Више десетина грађана окупило се данас испред Полицијске управе у Новом Пазару како би дали подршку учитељици Анђели Караахметовић Мелајац, која је позвана на информативни разговор.

Учитељица, као и директор Основне школе „Рифат Бурџевић Тршо” Нусрет Зуковић, позвани су раније по налогу Тужилаштва на информативни разговор, због интонирања химне на почетку ове школске године.

Међу окупљеним грађанима били су родитељи ученика ове школе, али и представници Бошњачког националног већа (БНВ) и Странке демократске акције (СДА) Санџака, јавља Бета.

Окупљенима се у једном тренутку придружио и лидер ове партије Сулејман Угљанин, који је ушао у зграду полиције, а нешто касније изашао у пратњи учитељице.

Уместо химне Србије учитељица у Новом Пазару пустила бошњачку песму „Ја син сам твој”

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је раније да химна Србије „Боже правде” првог дана школске године није емитована једино у Основној школи „Рифат Бурџовић Тршо” у Новом Пазару.

Директор школе Нусрет Зуковић рекао је да је та школа у потпуности поступила по упутствима Министарства просвете, па и у том изолованом случају, када је учитељица Мелајац наставу започела интонирањем химне Србије, док је у току другог часа ученицима првог разреда, који наставу похађају на босанском језику, пустила химну санџачких Бошњака „Ја син сам твој”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 9. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading