Митрополит Јоаникије: Председник Ђукановић угрозио верске слободе зарад политичке користи

Митрополит Јоаникије рекао да је Устав највише кршио онај који би највише требало да га штити

Митрополит Јоаникије (Фото: Небојша Марјановић)

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Јоаникије изјавио је да је председник Мило Ђукановић угрозио верске слободе зарад политичке користи и истакао да онај који злоупотребљава највишу државну функцију, угрожава саму државу и унижава њен углед.

Митрополит је за подгорички Дан рекао да је уочи његовог устоличења у Цетињском манастиру Црна Гора, захваљујући њеном председнику Милу Ђукановићу, постала школски пример грубог мешања политике у сферу религије, угрожавања верских слобода и кршења Устава и закона.

Мило Ђукановић: Непримерена употреба силе против мирно окупљених грађана

„Најгоре од свега јесте што је председник државе по сваку цену хтео да нашем верском скупу налепи политичку ознаку и за себе извуче политичку корист, што је верујући народ енергично одбацио и осудио”, рекао је митрополит и истакао да за то треба да сноси одговарајуће последице, преноси Танјуг.

Додао је да се нада да у Црној Гори полако пролази време необуздане силе било ког појединца, а да долази време силе правде и закона.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 9. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Додао је да се нада да у Црној Гори полако пролази време необуздане силе било ког појединца, а да долази време силе правде и закона.
    ++++
    Видећемо и то.
    Ускоро !

    https://www.pravda.rs/2021/9/7/milove-komite-ne-odustaju-hoce-da-otmu-srpsku-svetinju-cetinjska-skupstina-raspravlja-o-dodeli-cetinjskog-manastira-mirasevoj-sekti/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading