Драгослав Пакић: Комите из цетињског комитета би уфотељење уместо устоличења

Шефу комитета, главном комити, није остало ништа друго но да то прогласи Пировом победом и наложи да се пријестони град Цетиње измести у београдски круг двојке

Мило Ђукановић током давања изјаве после устоличења митрополита Јоаникија (Фото: Вијести)

Монтенегрини су против устоличења јер су их Срби навикли на уфотељење.

Климатске промене су, међутим, толико утицале на стање свести метеоропата и других зависника међународне заједнице да је чак и друг Чанак морао да организује личну посету друговима комитама из цетињског комитета како би им пружио неопходну моралну и сваку другу подршку у правилној, мирној и достојанственој борби против хеликоптерских десаната на Дрвар и „пријестони“ град Цетиње.

Комитетлије су, што се и могло очекивати, својом одважном борбом унеле зрачак наде и светлост на крају тунела при чему су им запаљиви коктели и светлеће гуме били од видљиве користи. Пре свега гуме, остатак остатка из паљевине у Дубровнику, које су и послужиле као надахнуће одважним поетама и поетесама да ускликну: „Са Ловћена зора кличе, опрости нам Дубровниче“, што је у загребачким медијима дочекано као почетак нове химне прохрватског Монтенегра.

Извор: Политика

Како је устоличење митрополита Јоаникија ипак обављено и то у манастиру цетињском, шефу комитета, главном комити, није остало ништа друго но да то прогласи Пировом победом и наложи да се пријестони град Цетиње, из безбедоносних разлога, привремено измести у београдски круг двојке.

Иако се на ободима квадратуре овог чувеног београдског круга као авети прошлости и јахачи апокалипсе вију злослутне мисли Гарашаниновог Начертанија, близина села Ба, па Меморандум САНУ и, ако баш хоћете, и сам Милошевићев дух, одбрамбени бедеми овог утврђења су толико стабилни и непробојни да би у њима шеф комитета са Цетиња могао бити проглашен за доживотног председника, или, како се то некада говорило, за председника без ограничења мандата, али са ограниченом памећу.

На ово острво добре наде из новопроглашене државе Војводина, редовно би стизала морална, материјална, политичка и пропагандна помоћ у виду кукуруза, шећерне репе и футошког купуса.

Ненад Чанак на Цетињу (Фото: Ало)

Нови Сад би за Монте Негро био само Нео Планта.

Загреб би био прозор у светлу западну будућност одакле зраче само демократија и осиромашени уранијум.

Сарајево је спремно да у сваком тренутку полети у помоћ на крилима Талибана.

Приштина би, у знак пријатељске пажње према новом шефу круга двојке, ову територију прогласило за бесцаринску зону и укинуло све таксе, оптужбе за геноцид и безусловно прихватило међусобно признање две државе – Круга двојке и Квадрата Приштина. Обећавају такође да ће на Косову завладати мир тек кад у њему Срби буду почивали у миру.

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

За то време би Црна Гора могла поново да проговори српски како би цео свет могао  са разумевањем да је оптужи за геноцид над Милом Ђукановићем. Јер, он није куче од јуче, он је син са педигреом запада.



Categories: Сатиристика

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Генијално.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading