После хаоса у Лондону одустало се од вакцинације деце од 12 до 15 година

Лондонска полиција потврдила је група демонстраната покушала да упадне у зграду Агенције

Фото: Скриншот Твитер/Спутњик Србија

Демонстранти у Лондону покушали су да упадну у зграду британске Регулаторне агенције за здравство и сукобили су се са полицијом током протеста против планиране вакцинације деце против вируса корона.

Лондонска полиција потврдила је група демонстраната покушала да упадне у зграду Агенције, али да су их полицајци и радници обезбеђења спречили.

Британски медији наводе да је полиција успела да стигне брзо до зграде, пошто се налазила у близини услед данашњих демонстрација активиста против климатских промена.

Покушај упада догодио се уочи доношења одлуке да се вакцинација против ковида прошири и на децу старију од 12 година, преноси РТ.

Британска влада саопштила је да је спремна да започне вакцинацију у тој старосној групи што је пре могуће, пошто се припрема повратак деце у школе.

(Спутњик, 3. 9. 2021)

У Великој Британији за децу од 12 до 15 година ипак нема вакцинације

Деца узраста између 12 и 15 година која имају придружене болести, моћи ће да добију вакцине, а има их око 200.000 у Уједињеном Краљевству

Фото: AP Photo/John Locher

ЛОНДОН Британско вакцинационо саветодавно тело (ЈЦВИ) одбило је данас да да зелено светло за вакцинацију деце старе између 12 и 15 година, јавља Би-Би-Си.

Међутим, ЈЦВИ је препоручило влади да размотри још нека питања, укључујући и промене до којих може да дође у школама, додаје британски медиј.

Министри из Велике Британије су питали водеће медицинске стручњаке да провере да ли оваква препорука доприноси равнотежи (у вакцинацији).

Деца узраста између 12 и 15 година која имају придружене болести, моћи ће да добију вакцине, а има их око 200.000 у Уједињеном Краљевству.

Лекари су констатовали да деца са хроничним болестима срца, плућа и јетре су у много већем ризику од ковида него деца без придружених болести.

Одбијање дозволе за вакцинацију здраве деце базира се на забринутости око изузетно ретке нуспојаве након примања Фајзерове вакцине, која може изазвати упалу срчаног мишића, преноси Танјуг.

Би-Би-Си додаје да је, с обзиром на то да су деца у најмањем ризику од ковида, ЈЦВИ одлучио да би вакцинација донела „маргинални добитак” и да због тога нема довољно доказа да се понуди масовна имунизација деце.

(Политика, 3. 9. 2021)

Наслов и опрема: Стање ствари



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading