Немачка разматра укидање приватности медицинских података да би компаније провериле јесу ли запослени вакцинисани

Немачка има строге законе који регулишу приватност података, што значи да компаније немају право да располажу подацима о здравственим питањима која се односе на њихово особље

Фото: Н. Марјановић

БЕРЛИН – Немачка влада разматра да ли би могла привремено да ублажи правила о приватности података грађана, како би компаније могле да провере да ли су њихови запослени вакцинисани против ковида-19, саопштили су данас немачки чланови владе.

Немачка има строге законе који регулишу приватност података због историје нацистичког и комунистичког државног надзора грађана, што значи да компаније немају право да располажу подацима о здравственим питањима која се односе на њихово особље, преноси Ројтерс.

У Немачкој је 61 одсто становника потпуно вакцинисано, док је 65 одсто примило барем једну дозу.

Немачки министар здравља: Нема „закључавања” за вакцинисане грађане

Министар економије Петер Алтмајер рекао је да влада разматра питање да ли се компанијама може дозволити да постављају питања о вакцинацији.

Неколико хиљада људи протествовало је у суботу на улицама Берлина против вакцинације против корона вируса и ограничења кретања, преноси Танјуг.

Немачка је данас пријавила 13.531 случај инфекције и 23 смртна случаја, чиме је укупан број заражених порастао на 3.9 милиона, а број умрлих на 92.223.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 9. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading