Кина: Играње видео игрица ограничено на три часа недељно

Новим прописом малољетницима се у потпуности забрањује играње видео игрица преко интернета од понедељка до четвртка

Фото: Ванг Зао/АФП

(Волстрит журнал, 30. 8. 2021)

Кина је у понедељак објавила строге нове мјере с циљем спречавања оног што власти означавају зависношћу омладине од видео игрица, коју окривљују за нове друштвене болести, попут одвраћања омладине од школе и породичних дужности.

Новим прописом малољетницима се у потпуности забрањује играње видео игрица преко интернета од понедељка до четвртка. Преостала три дана у седмици и на празнике биће им дозвољено да играју само по један час дневно, између 8 и 9 навече.

Према саопштењу власти, од произвођача свих интернет видео игрица захтијеваће се да оне буду повезане са „системом против зависности“ под управом владине администрације. Прописом, који ступа на снагу од сриједе, захтијеваће се од свих корисника да се пријаве са својим правим именима и званичним идентификационим документима.

Даље појединости нису саопштене.

С енглеског посрбило и скратило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , ,

3 replies

  1. Кинези су изгледа системски „надошли“ на део онога што сам поменуо свом у коментару о српским педијатрима, а што је већ неколико година познато о начину на који децу васпитавају људи који воде силицијумску долину:

    https://stanjestvari.com/2021/08/30/zbog-zatucanosti-ljudi-malo-je-dece-imunizovano

    Да ли су заиста потомци Тесле, Миланковића и Пупина, такви да само преписују све оно што је на разним Западима већ уведено у праксу, без икакве оригиналности? Вероватно јесу, али ипак – то ћемо тек да видимо. Мени није забрањено да се надам!

    7
    1
  2. Тешко је спровести ову забрану и делује доста ригидна, али говори да власт у Кини има свест колики је ово проблем (зависност код дела омладине а и старијих, који не запостављају због игрице само школу и породичне дужности, већ и своје животе) и храброст да му се супротстави. Претпостављам да ће бити измена ове забране, али сам покушај да се уведе је добра ствар.

    Волео бих да прочитам контрааргументе типа нарушена уставна права и тсл, поготово из пера бритког аутора Света компјутера – Миодрага Кузмановића.

  3. Па… Опекли су се опијумом… А нашу децу, како да заштитимо? Могуће решење: бесплатни клубови за децу и младе, спортски, научни, фолклор… И наравно подучавање и деце и родитеља колико су ваннаставне активности важне, а игрице штетне. Уплашим се кад чујем оправдање да “сви играју”

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading